Informationsmøde om Sundhedscenter Haderslev, den 27. maj 2013 Velkommen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Advertisements

Udvikling og implementering af en kommunal model for
HVOR LANGT ER KOMMUNERNE KOMMET I FOREBYGGELSEN OG EVT. BEHOV FOR STRUKTURELLE ÆNDRINGER I F.M. OPRETTELSEN OG DRIFTEN AF KOMMUNALE SUNDHEDSCENTRE Ane.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Når sammenhæng er bundlinje. Det glade budskab! Driftstal fra Sherpa 0-2 års ledighed Sammenlignelige tal fra andre forskningsdesign 1 år39 %4-12 % 2.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Fælles Rådhusløsning Funktioner og synergier Vi skaber løsninger sammen.
Erfaringer med brug af mentorer v. direktør Trine Lindahl, Sherpa.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Torben Jørgensen Formand for arbejdsgruppen Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Baggrund og.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erfaringer med klinisk enhed og visitation til rehabiliteringsteam Tirsdag den 22. oktober 2013.
Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Livsstilsændringer og sundhed Tema 1: Lyst og energi til at deltage i fællesskabet Tema 2: Fokus på egen sundhed Tema.
Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Når de unge er psykisk syge Det regionale beskæftigelsesråd 4. april 2011 v/ Niels Schwartz,
Aulum-foredrag 4. okt. 2015: at være pårørende til psykisk sårbare
2 JUNE 2014 COWI POWERPOINT PRESENTATION 1 Evaluering af etableringen af Familieambulatorierne.
Sundheds- og Forebyggelsesudvalgets høring om sektorovergange og samarbejdet mellem regioner, kommuner og almen praksis Hvordan skaber vi sammenhængende.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Den langtidsledige skal til roret En individuel og jobrettet indsats for langtidsledige Oplæg på temadag i Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
Projektcenter Sønderjylland Jobcentre, virksomheder og a-kassers rolle på sygefraværsområdet Workshop 1: Sygefravær Mandag d. 14. april 2008, Odense Congress.
Forebyggelse og sundhedsfremme i Fredericia Kommune.
Fremtidens matematik, marts 2015 Carl P. Knudsen Hvad er DASG ?
Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program.
Psykiatrien Region Sjælland. Vi vil komme omkring: 1.Hvad er Psykiatri 2.Psykiatrien Region Sjælland 3.Samarbejdet med kommunerne 4.Ønsker og forventninger.
Samarbejdet i rehabiliteringsteamet Sundhedskoordinator Afdelingslæge, ph.d. Jens Christian Jensen Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering.
Er patienterne klar til telemedicin? Morten Freil Direktør
Præsentation af resultaterne fra
Program for Netværksdage onsdag d. 23.november 2016
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
En nordjysk investering – Vejle
Årsrapportmødet 24. maj 2017 Motion og sundhed.
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
Mine spilområder Faglig og kompetencemæssig koordination og synergi
INTENSIV GRUPPEVEJLEDNING - et kursus på 8 dage
Frivilligheden i Vordingborg
Budget 2017 – 2020 Sundhed, Omsorg og Arbejdsmarked
Velkommen.
Hel Fritid i Sønderborg Kommune
Vi fletter sammen om hjerterehabilitering
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Ekspertudvalgets anbefalinger - et forsøg på overblik set med UU øjne
Tro på dig selv - det gør vi
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
Fortsat fremgang i Halsnæs
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Formelle krav til Rehab-Team…
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Bettina Post, borgerrådgiver i Høje- Taastrup Kommune
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Psykiatrien i Region Syddanmark
Det rette tilbud fra første kontakt.
Styrket sammenhæng mellem teori og praksis
samarbejdsaftalen for traumatiserede flygtninge og krigsveteraner
Regionsrådets redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd
Alder Bedst Masterplan – opsamling på input.
BAI skolekonference 13. november 2018 Titeldias
Kursus for personer med demens og pårørende
Hovedformål: Sammenhæng
Temagruppe Alkohol Sund By Netværket 20. november 2017
Sammenhængende digital brugerrejse - med anvendelse af borgerens data
Socialtilsyn Nord - Årsrapport 2018.
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Præsentationens transcript:

Informationsmøde om Sundhedscenter Haderslev, den 27. maj 2013 Velkommen

Program Orientering om status, proces og indhold i Sundhedscenter Haderslev Spørgsmål og interessetilkendegivelse Afslutning med sandwich

Formål med mødet At fortælle om visionen og arbejdet indtil nu med et sundhedscenter i Haderslev By At involvere og få input fra de private behandlere til det videre arbejde med Sundhedscenter Haderslev At afdække de private behandleres interesser for Sundhedscenter Haderslev

Sundhedscenter Haderslev Ideoplæg Forslag til indhold:

Sundhedscenter Haderslev Almene sundhedstilbud At sikre borgerne en bedre sundhed gennem én indgang At sikre at borgerne får nem adgang til mange samlende tilbud At skabe sammenhæng mellem sundhedstilbuddene Visionen er, at sundhedscentret er for alle borgere fra børn og unge til ældre, og opleves som et synligt, tilgængeligt og attraktivt sted at komme.

Sundhedscenter Haderslev Almene sundhedstilbud (fortsat) Forslag til tilbud der samles i sundhedscenteret almene livsstilstilbud tilbud til kronisk syge sygeplejeklinik praktiserende læger og speciallæger sundhedspleje jordemødre tilbud om kræftrehabilitering tilbud om rygestop psykologer diætist fysioterapeut patientforeninger andre sundhedsfremme og livsstilstilbud

Sundhedscenter Haderslev Psykiatri og misbrug Psykiatri og misbrug –Fokus på at skabe bedre forhold for personer med mentale sundhedsudfordringer/sindslidende –Fokus på at skabe bedre forhold og mere fokus på fysisk sundhed for personer med mentale sundhedsudfordringer/sindslidende –Fokus på at skabe samspil mellem regionale og kommunale tilbud på psykiatriområdet (almen praksis, lokalpsykiatri og socialpsykiatri)

Sundhedscenter Haderslev Psykiatri og misbrug (fortsat) –Vigtigt at skabe sammenhængende forløb for personer med sindslidelser og misbrug (samspil mellem regionale og kommunale tilbud) –Fokus på kroniske sygdomme hos personer med sindslidelser og misbrug –Forslag til tilbud der kan placeres i et sundhedscenter: Undervisning i egen sygdom og pårørendeundervisning Oplysning og åben rådgivning om psykisk sygdom Fysiske aktiviteter, rygestopkurser, madlavningshold Rådgivningscenter med misbrugs-, alkohol-, og stofbehandling Socialpsykiatrien bestående af sekretariat for socialpsykiatri og misbrug samt fysisk og faglig base for bostøtterne Værestedsaktiviteter for Haderslev by Cafe og netværksaktiviteter

Sundhedscenter Haderslev Samspil med jobcenter Aktiviteter der sigter mod at hjælpe borgere frem mod beskæftigelse/egen forsørgelse. Det kan eksempelvis være funktioner som: –Tilbud til borgere med senhjerneskade –Funktionstest til beskrivelse og afklaring af borgerens arbejdsevne –Aktivering eksempelvis i form af fysisk træning og vejledning om KRAM-faktorer for at opkvalificere borgeren til beskæftigelse

Sundhedscenter Haderslev Sundhedshave Naturen har en helbredende kraft, fordi vi her kommer i kontakt med noget helt basalt. I naturen lader hjernen op, og derfor er netop naturen ekstra vigtig for den mentale sundhed. En sundhedshave er et område, hvor man bevidst har formgivet haven og fundet et indhold, der støtter og stimulerer mennesket til bedre helbred og øget velvære. Sundhedshaven kan også samtidig indrettes som en have, der inspirer til fysisk aktivitet og leg for alle aldre.

Sundhedscenter Haderslev Bedre sundhed gennem én indgang

Sundhedscenter Haderslev Sundhedscenter og sundhedsbus

Økonomi Tid Beliggenhed Tilgængelighed P-Pladser Udvidelsesmuligheder Fleksibilitet Grunderhvervelse Vartegnsstatus Sundhedscenter Haderslev Grundlag for beslutning om placering

Sundhedscenter Haderslev Overvejelser om placering

Sundhedscenter Haderslev Den besluttede placering

Sundhedscenter Haderslev Eksempel på bygningsudformning

Afklaring af forretnings- og finansieringsmodel Afklaring af indhold Byggeperiode Afklaring og anlæg af sundhedshave Proces med mulige synergier med aktører i sundhedscentret og andre interessenter med naturlig tilknytning/interesse i centret Sundhedscenter Haderslev Den videre proces

Spørgsmål og interessetilkendegivelse Input og overvejelser