Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. Forældrekursus COACHING Herning Badminton Klub 29.september 2008.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Advertisements

Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Det svære liv i en sportstaske
Sæt pennen på papiret Skriv de årsager til uro hos spædbarnet ved brystet, som falder jer ind…. Uro ved brystet s kan skyldes…
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
I dag er temaet Visualisering
Lærings- og praksisfortællinger:
Etik regelsæt for dommere •Dommergerningen er en hobby, som skal nydes på lige fod med andre. •En hobby dyrkes af lyst og ikke nød. •Nogle er dygtigere.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Kastanjehaven - Sand Trivsels Agent Opsamlingsdagen 6. juni 2013
God trivsel = God læring
Learn2improve Dansk Junior Golf Akademi
Halv- eller helårsturneringer Udtræk fra undersøgelse Indkomne svar 27.
Fair play og respekt Danmarks Ishockey Union. Danmarks Ishockey Union (DIU) har det overordnede ansvar for ishockeyens fælles værdigrundlag i Danmark.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Hvordan passer jeg på mig selv ?
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
3. Klasses troldetræ Her i troldetræet bor larmetrold, sjusketrold, rodetrold, glemmetrold og tavse trold. Nogle gange bor de også inden i os og tager.
Relationer – børn imellem
Mobning er: Man bliver mobbet, når andre børn bliver ved med at drille en, og man synes, det ikke er sjovt.
Læring i et vejledningsperspektiv
Vejlederens kommunikation
Forældre involvering Kørselsordning eller mere? Sisu/MBK.
Børn og unge med handicap siger deres mening
Vandpolo seminar 18. september Velkommen Formålet med i dag er: –at I alle tænker over, hvordan vi udvikler dansk vandpolo I den rigtige retning.
At tale om sexualitet.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Kidsbasket Pilotprojekt SFO Absalonskolen, Holbæk Kommune
De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Nyfødte børn Nyfødte børn ammes normalt og får føde på den måde
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Når adfærdsændring ikke er så nemt Den 18. maj
Stress En folkesygdom?.
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
- og få den karakter du fortjener Træn til en god eksamen.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Jeg bestemmer Medborgerskab – Tema 1. 2 Tema 1 – Dag 1 Medborgerskab 1. Jeg bestemmer 2. Vi bestemmer 3. Med i samfundet 4. Indflydelse De 4 temaer.
Velkommen til Gjern Rideklub! Kære forældre og børn Hjertelig velkommen i Gjern rideklub. Vi håber, at du og Jeres barn/børn bliver glade for at færdes.
Uvikllingskonsulent Kirsten Leth. DBF Nord - og Midtjylland.
Velkommen til SSP-aften om unge, alkohol og festmiljø i Allerød.
Danmarks Badminton Forbund Udviklingskonsulent Kirsten Leth. Badminton Midt - og Nordjylland. Med mor og far ved baglinjen. Herning Badminton klub. 21.September.
Til et badmintonbarn. Forældre – til et badmintonbarn Citat fra en ungdomstræner: Man skal have i baghovedet, at det hurtigt kommer til at fylde en stor.
Børn og sociale medier Hvordan bruger eleverne fra Skelgårdsskolen de sociale medier ?
Principper for børne- og ungdomsfodbold i Kjellerup IF Februar 2016.
DGI årsmøde 5-februar-2013 ”MINIton i børnehaven”.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF-Midtjylland. Herning Badminton Klub Mandag 24.september 2007.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
En lille reminder: nu har du brugt tid på at snakke om, ærgre dig og gerne ville ha lavet om på fortiden …det har ikke ført til noget som helst godt, at.
Unge og mobning Sarah Amann Mortensen 1.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
77. At tale uden at råbe Indhold: ”At tale uden at råbe” vil give dig redskaber til at definerer hvilken type underviser du er, og hvordan du skal placere.
VoksenBadminton… Er det noget for jer?
Badmintonsportens hjælpetrænerkursus 1
Kære Vorherre Kære Vorherre, hvordan kan det være
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Hvem er du? Når alle er klar: Tryk på den karakter, du har valgt.
Præsentationens transcript:

Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. Forældrekursus COACHING Herning Badminton Klub 29.september 2008

Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. COACHING  Hvorledes hjælper jeg med at sætte mit barn op til kamp?  Skal mit barn varme op?

Notater Liselotte G. Damgaard - HBK Kort opvarmningsprogram  Sørg for at barnet får rigtig mad, rigeligt med væske og ikke kommer for sent i seng  Lav et kort opvarmningsprogram, som kan foregå på meget lidt plads  Det er trænerens opgave at lave et kort opvarmningsprogram og få børnene til at kunne bruge det

Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. COACHING.  Coaching mellem sættene.

Notater Liselotte G. Damgaard - HBK COACHING UNDER KAMPEN  Coaching i og mellem sættene  1. sæt v/11 – 1 min. pause – må alt, tisse, snakke  1. sæt v/21 point – 1 min. pause  2. sæt v/11 – 1 min. pause  2. sæt v/21 point osv.

Notater Liselotte G. Damgaard - HBK COACHING UNDER KAMPEN  Pas på med at vejlede børnene, da vi ikke ved, hvor langt de er  1. pause i 1. sæt v/11 – husk drikkedunk, kig på barnet – er snørebåndet bundet, er han bleg – husk at komme tilbage til midten – lyd som mor og far  2. pause i 1. sæt v/21 – drikkedunk, snørebånd, husk at have ketsjeren oppe  3. pause i 2. sæt v/11 – drikkedunk – tag den med ro, når du skal serve  4. pause i 2. sæt v/21 – drikkedunk - hvad ville træneren have sagt nu? – vær stadig mor og far! Osv.  HUSK - ingen trænersprog overhovedet – højst 2 – 3 ting

Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. COACHING  Hvorledes håndteres spidssituationer?  Hvornår og hvordan griber jeg ind i kampe, hvor voldsomt temperament og gråd dominerer?

Notater Liselotte G. Damgaard - HBK Hvornår og hvordan håndteres spidssituationer?  Gå til turneringsledelsen – lad være med selv at blande sig. Godt, hvis turneringsledelsen har trøje på, hvor der står official på!

Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. COACHING.  Hvorledes håndteres skader?

Notater Liselotte G. Damgaard - HBK HVORLEDES HÅNDTERES SKADER?  ”Mærkelige” skader kan fremkomme! Husk, at så må du også scratche doublen! – Nå, så vil du spille videre alligevel!  Underlige tanker – negative tanker tages ikke med ind på banen, men først bagefter  Rigtige skader respekteres selvfølgelig

Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. COACHING.  Har kosten en betydning?

Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. COACHING. Situationen Du skal serve. Du er bag ud. Tanken. Nu server jeg i nettet Alle kigger. Min mor og far synes jeg er dårlig. Hvad skal jeg sige i skolen? Hvad siger min træner? Følelsen. Ked af det. Vred Irriteret Handling. Server i nettet. Råber. Smider med ketsjer.

Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. COACHING. Situation Nu skal jeg serve. Tanke. Det gik godt sidste gang. Godt vi lige har lært en ny. Jeg tager den lige med ro. Der er nogen der kigger – men det er ikke sikkert det er på der er jo Andre herinde Følelse. Spændt. Glad. Lidt nervøs. Handling Tager mig god tid – server ikke i nettet. Får spillet i gang. Er rolig - men på mærkerne.

Notater Liselotte G. Damgaard - HBK HUSK MAD OG VÆSKE  Hvis spilleren er svimmel eller sur, er det ofte mangel på væske – Man skal have 2 liter om dagen  Grimme udtalelser, dårlig opførsel sker ofte, når man ikke har fået rigtig mad, er kommet for sent i seng eller mangel på væske  Dommer og turneringsledelse kan faktisk sende spilleren hjem – advarsel – rødt kort – sort kort = gå- i-bad kort

Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. COACHING.  Hvor meget skal jeg presse mit barn?  Hvor meget skal mit barn træne?  Hvornår skal det træne?  Badmintonspillets regler og bestemmelser.

Notater Liselotte G. Damgaard - HBK HVOR MEGET SKAL JEG PRESSE MIT BARN?  Gi’ dem et velment klap bagi. Man skal ikke presse dem, men vær opmærk- som på, hvad årsagen kan være  Vi skal også være med til at styre, hvor mange stævner, de skal med til

Notater Liselotte D. Damgaard - HBK HVOR MEGET SKAL MIT BARN TRÆNE?  Lad barnet træne, det han/hun vil

Notater Liselotte G. Damgaard - HBK Badmintonspillet regler og bestemmelser  Se reglerne på under:  Spil badminton  Om DBF – Love & regler

Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. COACHING  Hvad er forældre-pli?  Findes der uskrevne regler i hallen?

Notater Liselotte G. Damgaard - HBK HVAD ER FORÆLDREPLI?  Fortæl nye forældre om, hvad man må  Introducer nye forældre for Coaching, Kost og Fair Play  Forældrene skal også opføre sig ordentligt  Forældrene må ikke dømme boldene  Dommer og turneringsledelse kan også vise forældrene ud ad hallen.

Notater Liselotte G. Damgaard - HBK FINDES DER USKREVNE REGLER I I HALLEN?  Bliv ved baglinien  Må ikke klappe, hvis modstanderen server i nettet  Døm kun på ens egen banehalvdel  Spiller ikke bolden om mere ved tvivl  Få evt. træneren til at gennemgå reglerne igen og fortæl børnene, at de skal stå fast  Lad altid træneren tage problemerne

Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. COACHING.  Matilde 10 år: ”Jeg synes, det er bedst, når det er min mor, der er med til stævne, for hun råber ikke så meget op, som min far.”

Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. FJER ER FAIR PLAY  Vi er fair og ærlige.  Vi opfører os ordentligt på banen.  Vi respekterer vore modstandere.  Vi siger tak for kampen.  Vi bakker hinanden op.  Vi viser hensyn.  Vi er gode kammerater.  Vi hjælper til i vores klub.

Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. COACHING.  Husk at forblive i rollen som forældre  Træneren er ansat i klubben