Afskrivninger Hvad er anlægsaktiver? Er aktiver, som virksomheden anvender i længere tid f.eks. Biler Bygninger Inventar (borde, reoler, IT-netværk mm.)

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
7. Produktionsvirksomhedens regnskab
Advertisements

7. Produktionsvirksomhedens regnskab
Egenkapital Ejerens indskud af kapital i virksomheden Banklån
23.5 Kommentarer til årsregnskabet
Erhvervsøkonomi på HG Line Vinterberg.
Ledelsesinformation med budgettering.
pwc Dagens program: Bogføring a la carte
14. Periodisering Regnskabslovgivning Periodisering af omkostninger
MOMS - GENERELT Generelle betragtninger omkring moms(merværdiafgift):
23.2 Skyldige omkostninger
10.2 Anskaffelse af bil Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
9. Årsregnskabet og registreringssystemet
Kassekredit, disponibel
4 centrale konti NB: Virksomheden fortsætter (going concern)   Resultatopgørelse Balance =Driftsregnskab.
3. Årsregnskabet og de grundlæggende registreringsregler
9.2 Andre eksterne omkostninger på kredit
8.3 Varekøb på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.4 Varesalg på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.1 Periodeafgrænsningsposter
7.2 Registrering af moms Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
11.2 Privatforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
15.1 Den lineære metode Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
18.2 Kvartalsopdelt likviditetsbudget
12.2 Afskrivning på anlægsaktiver
12.6 Kommentarer til årsregnskabet
Behovet for regnskabsvæsen
14.1 Kassekredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
23.2 Skyldige omkostninger
23.1 Periodeafgrænsningsposter
8. Årsrapport for selskaber
6. Udarbejdelse og præsentation af årsregnskabet
26.1 Udgifter, omkostninger og udbetalinger
Kap. 11 Virksomhedens årsregnskab
16.3 Kommentarer til årsregnskabet 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit.
Moms systemet De 25 % moms. 2 videoklip  Købsmoms er den moms, virksomheden betaler, når den køber varer og serviceydelser. Konto Købsmoms, har.
4.4 Bogføringsregler Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
Økonomistyring og budgettering
BALANCEN PASSIVER AKTIVER Egenkapital Anlægsaktiver - Selskabskapital
Balanceskema Typiske kendetegn ved balanceskema:
Egenkapital og privatforbrug
10.1 Anskaffelse af inventar 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget.
Ledelsesinformation med budgettering.
14.4 Langfristet lån Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
23.4 Opstilling af årsregnskabet
12.1 Vareforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
18.4 Budgetteret balance Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.3 Afslutningsskema 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
30.5 Regnskabsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul. Kap. 30: Debitor-, kreditor- og lagermodul Økonomistyringssystemer FordeleUlemper Indtastning af bilag er.
Den nye regnskabsvejledning for mindre vandværker
Kapitel 11 Anlægsaktiver.
Kapitel 14 Afskrivninger.
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul.
Virksomhedens registreringer
Kapitel 4 Regnskabet.
Kapitel 9 Momsregnskabet vljfiwejfwPOI.
Modulerne i økonomistyrings- systemet
Regnskab i produktions- virksomheder
Kontoplanen og saldobalance
Kapitel 8 Vareregnskabet Varekøb.
Kapitel 15 Finansiering vljfiwejfwPOI.
Kapitel 12 Regnskabsopstilling vljfiwejfwPOI.
Kapitel 22 Regnskabsafslutning.
Kapitel 8 Vareregnskabet Varesalg.
9. Årsregnskabet og registreringssystemet
Afskrivninger.
Det samlede regnskabssystem
Kontoramme og kontoplan
Kap Bogføringssystemet.
Kap Budgetter HG21.
Præsentationens transcript:

Afskrivninger Hvad er anlægsaktiver? Er aktiver, som virksomheden anvender i længere tid f.eks. Biler Bygninger Inventar (borde, reoler, IT-netværk mm.) Udover anlægsaktiver har vi omsætningsaktiver f.eks. Varelageret, som er i virksomheden i en kortere periode.

Kap. 11, Afskrivninger Anlægsaktiver placeres i balancen under aktiver. Balancen AktiverPassiver Anlægsaktiver Biler Inventar Vi vil kigge på anskaffelse af inventar og biler samt afskrivninger på disse.

Kap. 11, Afskrivninger Regnskabslovgivningen stiller krav om, at virksomheden holder regnskab med inventarbeholdningen. Bankerne /långivere er naturligvis meget interesseret i hvor mange penge firmaet har anvendt på inventar – da inventar kan stilles som sikkerhed for lån.

Kap. 11, Afskrivninger Køb af inventar bogføres på Inventar. F.eks. Virksomheden køber i år 2008 en reol til kr. Det bogføres således: Inventar Købsmoms12320 Bank, folio

Kap. 11, Afskrivninger Da inventar har en levetid på mere end et regnskabsår, kan inventar ikke betragtes som en omkostning i årsregnskabet. Derfor bogføres det som et aktiv under balancen på inventar inventar er derfor en debetsaldo

Kap. 11, Afskrivninger Inventar bliver slidt og har dermed en værdiforringelse, som i regnskabssprog kaldes en afskrivning. Afskrivningen skal bogføres indenfor det enkelte regnskabsår som en omkostning på: 5200 Afskrivninger på inventar. Afskrivningen foretages kun ved regnskabsafslutning

Kap. 11, Afskrivninger Afskrivninger på inventar (konto 5200) er placeret under omkostninger i resultatopgørelsen. Kontoen er en debetkonto

Kap. 11, Afskrivninger Afskrivninger på inventaret opsamles gennem årene på: Akkumulerede afskrivninger på inventar Akkumulerede = opsamle/sum

Kap. 11, Afskrivninger akkumulerede afskrivninger er en underkonto til inventarkontoen. Kontoen har en kreditsaldo

Kap. 11, Afskrivninger Vores reol eksempel fra før Virksomheden bogfører d i regnskabsåret som følger: 5200 Afskrivninger på inventar Akkumulerede afskrivninger på inventar

Kap. 11, Afskrivninger Virksomheden bogfører d i regnskabsåret som følger: 5200 Afskrivninger på inventar Akkumulerede afskrivninger på inventar (10.000) 8.000

Kap. 11, Afskrivninger Reolens værdi d er: Anskaffelsespris (konto 11130) = kr. -Akkumulerede afskrivninger (konto 11131) = kr. Beløb = kr. Beløb på kr. kaldes inventarets bogførte værdi

Kap. 11, Afskrivninger Ved køb af bil skal der betales registreringsafgift. Denne afgift skal der ikke betales moms af dvs. der beregnes ikke moms af hele bilens pris.

Kap. 11, Afskrivninger Eksempel på køb d : Audi A3 (pris med afgift) = moms= = Biler Købsmoms12320 Bank,folio

Kap. 11, Afskrivninger Biler afskrives løbende som inventar, da biler ligeledes mister værdi. Bilers anskaffelses værdi bogføres på konto (D) De løbende driftsomk. til vedligeholdelse af bilen bogføres på konto 3400 (D). Bilens afskrivninger bogføres på konto 5100 (D). De akkumulerede afskrivninger samles på konto (K) – underkonto til biler (konto 11120)

Kap. 11, Afskrivninger I årsregnskabet for 2008 er afskrivningen på Audi A3 opgjort til kr Afskrivning på biler Akkumulerede afskrivninger på biler

Kap. 11, Afskrivninger Audi A3´s bogførte værdi d er derfor Anskaffelsespris (konto 11120) = kr. -Akkumulerede afskrivninger (konto 11121) = kr. Bilens bogførte værdi = kr.

Kap. 11, Afskrivninger Gæld i forbindelse med køb af omkostningsvarer, biler og inventar bogføres under: Andre kreditorer Andre kreditorer = samlekonto Dvs. første kreditor får kontonr , den næste osv. (på samme måde som varedebitorer og varekreditorer)

Kap. 11, Afskrivninger Andre kreditorer og de enkelte underkonti står i årsregnskabet i balancen under passiver dvs. kontiene har kreditsaldi.

Kap Opgaver I kan nu gå i krig med følgende opgaver: 11.1, 11.2, 11.3, 11.4 og 11.5.