- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Advertisements

IKV i den politiske kontekst
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Kompetencerådets udfordringer 2009 Kompetencerådsmøde den 27. februar 2009 v./ Merete Giehm-Reese.
Indgange til samt roller/ansvarsområder i forbindelse med RKV & IKV i AMU i VEU-centrene TUP 2012 Organisering VEU-centrene i Region Syddanmark VEST, FYN,
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
Hvad kan jobcentrene tilbyde?
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
Etableringssekretariatet for Beskæftigelsesregion Syddanmark Karl Schmidt Beskæftigelsesregion Syddanmark DSI temadag om det fremtidige beskæftigelsessystem.
Midtvejsevaluering 3. April FORMÅL: Et udviklingsprojekt med det formål at udvikle og styrke samarbejdet mellem Jobcentre, Uddannelsesinstitutioner.
Samarbejde og koordineret indsats Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011
RKV-arbejdsgruppens rapport om anerkendelse af realkompetencer DFS’ realkompetenceforum januar 2012/RJ.
Varetagelse af integrationsopgaven i Vejle Kommune Tidlig og bred indsats af høj kvalitet for alle målgrupper Forventning om at borgeren bidrager aktivt.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Arbejdsgivernes forslag til beskæftigelsesplan 2010 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Fokus på en målrettet indsats.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Statusmøde 16. August 2013 med Referencegruppen Fra Plan til Udvikling.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
KVALITETSSIKRET IKV OG RKV I REGION MIDTJYLLAND IKV konsulentseminar, Silkeborg 20. september 2013Ulla Nistrup1.
Uddannelsescenter Holstebro
11. december 2014 Workshop D Motivation og barrierer for virksomhedernes brug af VEU - bidrag til analysegrundlaget for Trepartsudvalgets arbejde udarbejdet.
Protokollat ok.2014 om rekruttering og opkvalificering til bygge – og anlægsprojekter Dansk Byggeri og 3f vil i fælleskab iværksætte en række aktiviteter,
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Landsorganisationen i Danmark Voksenvejledning og virksomhedsrådgivning Nationalt Center for Kompetenceudvikling DPU, 3. december 2009 Lisa Schmidt /LO.
”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” ”RKV i Region Midtjylland” Mandag den 24. november 2014.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Udfordringer på kompetenceområdet v/ Bente Nielsen 1. Næstformand, Region Midtjylland.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Velkommen til konference: Samspillet om anerkendelse af realkompetencer Den 5. november 2012.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" VEU-rådet.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Strategiske udfordringer på voksenuddannelsesområdet Brian Kjær Andreasen.
Dialogen mellem jobcenter og Beskæftigelsesregion
Øget behov for kompetenceudvikling - og hvordan kan AMU spille ind.
RAR Østjylland Tema: De rette kvalifikationer til virksomheder i rette tid VEU-center chef, Niels Petterson Mandag den 14. marts 2016.
Nye regler på vej om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø Ann Carina Tetschner, Center for arbejdsliv & læring Pædagogiske Inspirationsdage 2010.
VEU centrenes rolle med nye reformer John Vinsbøl Udviklings- og VEU chef.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
Systematisk og opsøgende kontakt med virksomhederne v /Kirsten Thomsen Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværk for teamledere på sygedagpengeområdet.
Vejlederkonference Arbejdsmarkedet i Østdanmark v. Gert Jørgensen Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Uddannelsesløft for akutledige - seminar for jobcentre og a-kasser 17. december 2012.
”En indgang til voksen og efteruddannelse” - et oplæg til temamøde i beskæftigelsesregionen 12. maj 2010 – Temamøde, Roskilde v/ VEU centerchef.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Virksomhedsberedskabet Teamledernetværksmøde d. 6. maj 2014.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Samarbejde med Regionen/Vækstfora Jan Hendeliowitz (S) Udvalget for Vækst og udviklingsstrategi Region Sjælland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsespolitisk konference den 5. maj 2014 ”Udfordringer og målsætninger for beskæftigelsesindsatsen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Seminar om jobrotation i Østdanmark 21. juni 2012.
Den virksomhedsrettede indsats - herunder anbefalinger fra Leo Larsen-udvalget og status på arbejdet v. Palle Christiansen, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
John Vinsbøl Udviklings- og VEU centerchef Vestsjælland
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkomst og status på beskæftigelsesindsatsen Regionsdirektør Kasper Kyed Vejledningstemamøde, 29. november.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
Samarbejde? Alt.
BAI konference 2016 Velkommen Konferencens temaer Hyggesnak
Forebyggelse af rekrutteringsudfordringer
Mellem human kapital og social kapital Skismaer i det ufaglærte arbejdsliv og barrierer for udviklingen af læringsidentiteter Mads Peter Klindt, lektor,
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Arbejdsmarkedets efterspørgsel efter digitale kompetencer
Status for branchenetværk
KKR NORDJYLLAND Indsats for at få højtuddannet arbejdskraft ud i hele Nordjylland KKR-møde d. 21 juni 2019.
Det kompetente Nordjylland
Præsentationens transcript:

- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus Udviklings- og VEU chef John Vinsbøl VEU-center Vestsjælland - Selandia CEU JPVI

Dokumenterede behov fra flere indfaldsvinkler: Årlige arbejdsmarkedsanalyser fra Beskæftigelsesregionen Ekspertudvalgets rapport (Leo Larsen udvalget, nov. 2013) COWI - betydning for arbejdskraft og beskæftigelses (maj 2013) COWI - ledige i bygge- og anlægsområdet (august 2013) Teknologisk Institut - VEU indsatsen for ledige (juni 2013) Alle anbefaler behov for; -gennemskuelighed -planlægning -klarhed på løsninger -samarbejde på tværs JPVI

Udsagn fra COWI rapport: ” Det er en udfordring, at Jobcentrene har vanskeligt ved at tilrettelægge en efteruddannelses- og rekrutteringsproces, som matcher virksomhedernes behov, dels med hensyn til at kunne time indsatsen i forhold til virksomhedernes rekrutteringstakt, dels med hensyn til at ramme de præcise kompetencebehov. ” ” Jobcentrenes styrke er højere grad sammen med uddannelsesinstitutioner at kunne rekruttere og uddanne til den brede arbejdskraftefterspørgsel inden for byggeri og anlæg. ” ” Rekrutteringen af kvalificeret arbejdskraft til kommende infrastrukturprojekter forventes blandt andet at ske blandt arbejdskraft, som allerede er i beskæftigelse. Det vil derfor blandt andet være en opgave af sikre kvalificeret arbejdskraft til de ”huller” på arbejdsmarkedet, som denne rekruttering vil betyde.” JPVI

Erhvervs- og vækstindsats Uddannelsesindsats Beskæftigelsesindsats Virksomheder, brancheorg., erhvervsforaer og arbejdsgiverorg. Erhvervsskoler, øvrige udd., samt VEU centre Beskæftigelsesregion, Job centre, kommuner og vækstforum

Opkvalificering af ufaglærte til specifikke kompetencebehov Uddannelse fra ufaglært til faglært Faglærte på efteruddannelse (VEU udbud gennem bl.a. AMU) Det ”dobbelte uddannelsesløft” på den vertikale vej Videregående uddannelse som eks. behov for Ingeniører JPVI

Overbygnings- uddannelser VVU m.v. Erfaringer fra job gennem arbejdslivet Korte uddannelser Håndværks- Service udd. Kurser, Kvalifikationer, Sidemands- oplæring JPVI Skal i større grad vurderes Aktiv RKV (mange ressourcer) Kan let dokumenteres Passiv RKV (få praktiske ressourcer)

Planlægningen hvor VEU centre og skoler byder ind: De virksomhedsrelaterede opgaver og udfordringer (opbygning af kompetence-partnerskaber) Fra afklaring til vurdering og handling (RKV) (bevidsthed om målgrupper, niveauer og metoder) Kombination af målgrupper (ledige og ansatte) (skabe bedre relationer for ledige til job via netværk) Mere fleksibel efteruddannelse - i og på jobbet (udfordring af rammer ift lovgivning, tid og sted) JPVI

Drift og gennemførsel hvor VEU centre og skoler kan byde ind: Voksen- og erhvervsuddannelser i sammenhæng med infrastrukturopgaver (voksenspor, meritudd. m.m) Praktikpladsudfordringen til de unge (koordinering) Mere synligt aktivt kursusudbud (øget VEU digitalisering) Ny målrettet overbliksportal - med én indgang i fokus Koordinering af gennemførsel i og mellem Regioner En bedre åben, fleksible rådgivning til virksomheder JPVI

Der skal skabes bedre samspil mellem ressortområder (uddannelse - beskæftigelse - erhverv) Udarbejde klare mål, forventninger til handlinger (centralt -, regionalt -, lokalt - og bruger niveau) Flere Jobcentre i samspil omkring naturlige arbejdsmarkedsområder (stærkere profil og forankring ud over kommunegrænsen) Større fleksibilitet og synergi mellem systemer (beskæftigelse og udd.sys. i samarbejde med virksomheder) Erhvervsskolernes rummelighed og fleksibilitet i VEU (mulighederne i et system under pres og tilbagegang) JPVI

Styrket indsat gennem fælles forberedelse mellem beskæftigelses- og uddannelsesindsats Implementering af projektresultater og værktøjer (NVNJ, TUP m.fl.) Finde ”fællesnævneren” i vejledningsindsatsen overfor virksomheder og ledige som afsæt Et ”aktørbillede” med klare ansvarsfordelinger Mere fleksibel prioritering af ressourcer og økonomi Udarbejdelse af realistiske resultatkontrakter som styringsmodel for samarbejdet Sikre ”ejerskab” og værdi før man går i gang JPVI

For dem som vil vide mere

JPVI