Hvad vil Gud med mig – og hvad vil jeg? Hvordan leder Gud mig?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Anerkendende refleksion
”Åndelige discipliner for disciple”!
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Hvad vil det sige at leve i tro?
Nøgler til menighedens vækst
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
”Kaldet til kærlighed”
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Juni 2011 ”Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det gode,
En menighed, der søger enhed
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Vejlederens kommunikation
Hvor skal vores fokus være? - midt i alt det, der kalder på vores opmærksomhed?
Kaldet til at være kanal for kærligheden!. Menigheden i Korinth ville hellere synge solo end synge i kor! Korinth lektien svarer to spørgsmål: 1. Hvad.
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
At tale om sexualitet.
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet
Lede til Jesus – leve i Ham
Livet som kristen – i ægteskab og som single Skovgården Bibelcamping 2. august 2014 Børge Haahr Andersen Gift på 35. år Far til fire voksne børn Forfatter.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
De ti bud Jeg er Herren din Gud. De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke.
Opsamling på cafeseminaret i går Hvad siger I selv om god velfærdsledelse - i praksis?
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Program for eftermiddagen 29/ Mindfulness (psykolog) og intro til Sokratisk Dialog (Vibeke) Kort Sokratisk Dialog i grupper.
At tage ansvar for sin by Og de tog sig sammen til det gode værk Og de tog sig sammen til det gode værk.
Du blev skabt til at tjene Gud Det målrettede liv 5. del.
Komme dit rige iblandt os
Vores relation til Gud: Når Gud taler. Hvordan kan jeg bede? Salmernes bog – Hjælp til at udtrykke både smerte og glæde Fadervor – Grundopskrift fra Jesus.
Troshistorie At se Guds fodspor i vores liv…. Hvad er troshistorie? Historien om min tro Historien om Guds nærvær og tilstedeværelse i mit liv En delfortælling.
Den professionelle samtale Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen, Danmarks Læreforening.
At tænke i spørgsmål At tænke i spørgsmål er et system af værktøjer til at transformere tænkning, handling og resultater gennem en dygtig anvendelse af.
Eksistentielle spørgsmål udspringer af eksistentielle behov
“Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende” (Matt 28,20)
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Herren har udsøgt sig en mand efter sit hjerte. 1. Sam. 13:14 Herren har udsøgt sig en mand efter sit hjerte.
“Gud kommer og frelser jer” (Esajas 35, 4)
Prædiken Ånd og kød.
UDVIKLINGSKATALOG - A Lavt “D” kan udvikle sig ved at:
|
Personlig stof- og alkoholpolitik
“Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28). Livets Ord Juli 2017.
Tror du på løgnen eller sandheden?
Sådan udvikler du din tro til modenhed
349 – Jeg ville gerne turde tro 1, S1
493 – Velsign, o store, stærke Gud, 1, S1
Ansvarlig.
Livets Ord December 2017.
Livets Ord Marts 2018.
«Men drives I af Ånden, er I ikke under loven» (Gal 5,18).
Livets Ord August 2018 “Med evig kærlighed har jeg elsket dig, derfor bevarer jeg min troskab mod dig” (Jer 31, 3)
Herren er min hyrde salme 23
280 – Herre jeg vil gerne takke 1, S1
Føj gerne andre emner til, hvis de synes mere relevante for dig.
Præsentationens transcript:

Hvad vil Gud med mig – og hvad vil jeg? Hvordan leder Gud mig?

Refleksion – Salme 25 ”Vis mig dine veje, Herre, lær mig dine stier! … De ydmyge vejleder han i retfærdighed, han lærer ydmyge sin vej.... Den mand, der frygter Herren, ham belærer han om den vej, han skal vælge. … Mine øjne er altid rettet mod Herren, for han befrier min fod fra nettet.” (Salme 25, ) Hvordan oplever du, at Gud leder dig?

Aktuel problemstilling Hvordan leder Gud? Hvordan kalder Gud? Har Gud en plan med mit liv? – og hvilken? Hænger Guds plan og mine ønsker/drømme sammen på nogen måde? Hvordan hører jeg Guds kald? – Når jeg ikke (altid) kan høre Guds vejledning, skyldes det så, at der er for meget larm i mit liv? Hvordan kan jeg vide og hvile i, at Gud leder mig? Et perspektiv: Ef 2,10

Lidt livshistorie … Et kald som syvårig Et kald til forskellige tjenester Et kald til Israel Et kald i venten … Et kald til nye kald: ægteskab, familie, menig- hed, ledelse … Leve i kaldet og være årvågen …

Lidt livserfaring … Det vanskelige: – tålmodighed og at forstå ”Guds time” – øve sig i at lytte (til Gud, til andre …) – udholdenhed i bøn og tillid til Gud – balancen mellem at tænke planer fremad – og opleve velsignelsen bagud – om ikke at leve forskudt i sit liv – ”faseforskydning”

Kald – at gå skridt i tro En ’naiv tro’ … eller en ’ligefrem tro’ Følelser – til medspil og modspil Bruge både hjerne og hjerte Bøn (egen samt andres forbøn) og Helligånd Lytte til signaler, opfordringer, se muligheder – indre kald – ydre kald Turde handle og vove skridt Tvivl, frustration og fortsat efterfølgelse Guds tid og min/vores tid

Hvordan kalder Gud? Pludselig og på en konkret måde (åbenbaring) Gennem andre mennesker + søge rådgivning Ved særlige situationer – oplevelse – krise – syner, drømme m.v. – tegn – stilhed og bøn – og …?

Godt citat ”Gud kan lede på en aldeles overnaturlig måde, og der er ingen tvivl om, at det gælder i dag, som det gjorde på Bibelens tid. Hvis det imid- lertid var meningen, at dette skulle være den normale form for ledelse af den kristne, hvorfor skete det da så sjældent, og hvorfor er vi ingen steder i Skriften blevet lovet en sådan overna- turlig ledelse?” (Oliver R. Barclay)

Tanker om ”kald” Hvad menes der med kald? – det særlige kald (omvendelse/kristentroen) – det almindelige kald (livet); leve i kald og stand arbejde (herunder nogle til heltidstjeneste for Ordet) familie (ægtefæller, husfar, moderkald m.v.) samfund og menighed (forvalte evner, gaver, kompetencer for andre pog tage ansvar) fritid (frivillighed; overvejelse om prioriteringer) Kaldet og ledt til at leve i en kristen livsstil og efter bibelske principper

Tanker om ”kald” At stå over for et ”kald”: – de store beslutninger – de daglige gøremål og valg Trofasthed og visdom i ’det små’ giver platform til at vælge og handle ret i ’det store’

Kristenlivet – og kaldet!? Hvordan ser jeg grundlæggende på mit liv? – hvilke krav vil jeg gerne have opfyldt – stiller jeg mig til rådighed – som forvalter? – kalder Gud på tværs af mine ønsker? Vil jeg være parat til at ændre egne planer, hvis jeg hører og bliver overbevist om et konkret kald fra Gud? Faremomenter i dansk/vestlig kultur: – forsumpet i materialisme, karriere, selvtilfredshed m.v. – overdøver meget muligt det at høre Guds kald – at realisere vort eget liv kan stå i kontrast til efterfølgelsens liv

Bibelske personer Moses – kald/tjeneste på baggrund af forbrydelse, isolation, hårdt arbejde (’praktik’) – og fortsat udrustning (i ’livsmission’) Elias – fast tjeneste; konstant med nye udfordringer og kald Jeremias – kaldet som ung (udvalgt før fødsel); afvisende, men får givet Herrens Ord/Ånd; en tjeneste i frustration, tvivl, ærlighed Jonas – kaldet til en konkret opgave; går dog sin ’egen vej’ først, inden han udfører opgaven (lærer noget om kald og Guds vilje) Levi/Matthæus – et pludseligt og radikalt kald til efterfølgelse, som omlægger hele hans liv Paulus – konkret åbenbaring; syner/drømme, bøn(nesvar), ’fri’ til vandring

Godt citat ”Vi bliver ikke lovet ledelse på langt sigt, vi får heller intet løfte om altid at vide, hvordan Gud vil virke, men vi bliver lovet, at når vi står over for afgørelser, så vil Gud styre og lede.” (Oliver R. Barclay)

Gode kendetegn troskab / trofasthed lydighed / frivillighed villighed / afkald tjenstvillighed / offervilje lydhørhed / stilhed og bøn

Samtale