Statens Regnskabsregler Indføres på det regelstyrede institutionsområde på Undervisningsministeriets ressort: Institutioner for videregående uddannelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Advertisements

Social dumping rapporten og Finanslovsaftalen for 2013.
SOSU i EUD: Nye rammer og opgaver Charlotte Netterstrøm Uddannelseskonsulent Afdelingen for erhvervsrettet ungdomsuddannelse Undervisningsministeriet.
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
Miljøstyrelsen Høringsmøde:
1 Introduktion til Økonomiudvalgets ansvars- og opgaveområder fastlagt i styrelsesvedtægten.
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
1udbud / februar 2006 Udbud og udlicitering Finansministeriets cirkulære af dec om udbud og udfordring af statslige drifts- og anlægsopgaver:  Ministerierne.
Hvad er AMU’s placering i uddannelsessystemet? Hvem laver AMU?
Årsmøde 7. maj 2010 i Skolenetværket ”Mad til Mennesker”
Genbrug af offentlig information i Danmark ePSIplus - Danmark 27. november 2008 Specialkonsulent Frederik Siegumfeldt It-strategisk kontor IT- og Telestyrelsen.
Status for Økonomisk Balance og Økonomistyirng17. december 2006 Status for Økonomisk Balance og Økonomistyring Regnskab 2006 Redegørelse for årsagerne.
Nyt fra Erhvervs- og Byggestyrelsen
Ejendomsdannelse Præsentation af projektet, lovgrundlaget og det matrikulære system Projektet Lektor, landinspektør, lic.geom. Lars Ramhøj litt.: MS, s.
Overvejelser om institutionsstrukturen i Region Midtjylland Styrelseschef Lars Mortensen Institutionsstyrelsen, Undervisningsministeriet.
Ny Årsrapport Potentialet for din rådgivning. Hvad sker der Ny Årsrapport gør regnskabet til kunden mere personligt, individuelt og målrettet Årsrapporten.
Skolebestyrelsesarbejdet. Hvor En skolebestyrelse er en bestyrelse på en uddannelsesinstitution, hvor både forældre, elever og lærere samt skolens ledelse.
PRINCIPPER FOR OMKOSTNINGSBEREGNING
GENERALFORSAMLING 2011.
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
Økonomi og Jura 19 Uddannelse lokalt Ø90 Omlægning Opgørelse og arbejdsgange Kursus 2004.
Kap. 11 Virksomhedens årsregnskab
KUU – kombineret ungdomsuddannelse
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Balanceskema Typiske kendetegn ved balanceskema:
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Overførsel af biler – tidligere regler Hvis anvendelse af et driftsmiddel ændres imellem 100 pct.
OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling Kompetenceudvikling af administrative medarbejdere.
Erhvervsakademiloven VISION: Udvikling af KVU og VVU Stærke KVU-miljøer med Faglig tyngde Forankring af ansvar, herunder for økonomi Ledelsesmæssig kapacitet.
Udvikling af model for ressourceregnskaber Oplæg for Rådet for de Gymnasiale Uddannelser den 5. marts 2007.
Administrative fællesskaber - definition
REACH-Implementeringsprojektet Status for implementeringen af REACH i Danmark Torben Nørlem, Miljøstyrelsen Kemikalier.
Ny friplejeboligordning. Evaluering af friplejeboligordningen pegede på: Uhensigtsmæssigt med genudbud hvert 10. år Et ufleksibelt afregningssystem Nogen.
Sorø Kommune Side 1 af 6 Regnskab Sorø Kommune Regnskabsopgørelsen ( Minus er udtryk for et underskud) Sorø Kommune Årsregnskabet 2015 Mio. kr.
Formål m.v. § 1. Formålet med erhvervsgrunduddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar.
SKI – Indkøbs ABC Hvorfor stå alene, når der findes fællesskaber?
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder 1.Højre klik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
Overordnede juridiske rammer Overordnede økonomiske rammer ved Jørgen Lycke Kursus for Kursus for bestyrelsesmedlemmer Hornstrup Centret 5. – 6. november.
Muligheder og perspektiver1 Tema 1 Styringssystemer B Forskellige styringsmodeller, jura og principper for håndtering af selvstyret.
MØDE MED ARBEJDSGRUPPERNE DEN 7. MAJ Møde med arbejdsgrupperne den 7. Maj 2008 Taxameterprincip-arbejdet og økonomi 2009.
Den selvejende institution – mellem stat, marked og civilsamfund Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet.
Bestyrelsesmødet 5. december Dagsorden 1.Bestyrelsens rolle og visionen for Lemvig Gymnasium v/Ole Zinck 2.Orientering om to nye uddannelser – EUD.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Offentligt løntilskud Temamøde – BR-Syddanmark – 26. nov
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 21. Januar 2010 Budget 2010 Dagtilbud til Børn & Unge.
Effektiv opgavevaretagelse i staten Temadag om resultater, ledelse og løn 11. december 2003 Chefkonsulent Jonas Fallov - Finansministeriet.
Møde Fakturering af projekter 2016
Hvad er benchmarking Benchmarking betegner et forbillede, som udgør udgangspunktet for bedømmelsen af en præstation i en eller anden henseende. Benchmarking.
Velkommen til Indkøbs-ABC
Målgrupper: Private opholdssteder Alle døgninstitutioner
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
FINANSIERING LEDELSE (BESTYRELSE OG FORSTANDER)
HL7-FHIR DK profilering – governance?
Voksenansvar for anbragte børn og unge Husorden
Generel tilfredshed & supportydelser Økonomistyrelsens produkter
Tilskud & Regnskab Kursus for nye efterskoleledere
Information om nyt lønsystem
Regelsæt feriefonde Ved Søren Balslev og Lisbet Dinsen STAR
ØSC Kundeforum.
Velkommen til Info-møde den 10. maj 2017
Møde Fakturering af projekter 2016
Møde Fakturering af projekter 2016
Lars Thore Jensen Mulighed for tekniske- og produktionsrettede akademiuddannelser i Frederikssund Lars Thore Jensen
Regnskab
Bogføring Alle virksomheder skal udarbejde et regnskab som dokumentation over for SKAT Det dobbelte bogholderis princip i bogføringen ”Kassen” Indtægter.
Velkommen til Indkøbs-ABC
Status for energibesparelser på selvejeområdet
Velkommen til energikonference
Præsentationens transcript:

Statens Regnskabsregler Indføres på det regelstyrede institutionsområde på Undervisningsministeriets ressort: Institutioner for videregående uddannelse (professionshøjskoler, erhvervsakademier, ingeniørhøjskoler, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole) Institutioner for erhvervsrettet uddannelse (tekniske skoler, handelsskoler, kombinationsskoler, SOSU- skoler, landbrugsskoler og AMU-centre) Institutioner for almen gymnasial uddannelse (almene gymnasier og VUC)

Statens Regnskabsregler Staten ønsker, at også de statsligt selvejende uddannelsesinstitutioner følger de statslige regler for regnskab og revision Det giver bedre sammenlignelighed også på tværs af ministerområder De enkelte ministerområders særregler afskaffes

Indførelse af statens regnskabsregler Statens regnskabsregler gælder fra 1. januar 2011 Undervisningsministeriet har med hjemmel i de eksisterende institutionslove udstedt bekendtgørelse nr af 17. december 2010 om, at statens regnskabsregler skal følges De gældende bekendtgørelser om regnskab er ophævet med virkning for regnskabsåret 2011 og frem

Statens regnskabsregler Lov om statens regnskabsvæsen m.v. Bekendtgørelse om statens regnskabsvæsen mv. ØAV (Finansministeriets Økonomisk- Administrative Vejledninger)

ØAV indeholder: det formelle regelsæt på økonomi- og regnskabsområdet i form af love, bekendtgørelser og cirkulærer og uddybende beskrivelser af regelsættet.

ØAV: Disponeringsregler Budgetvejledningen De grundlæggende principper Generelle disponeringsregler Særligt om indtægter Særligt om udgifter Personale- og personaleudgifter Særlige bevillingstyper Indførelse af en ny bevillingstype: statsligt selvejende institution Undervisningsministeriet fastsætter, hvilke af budgetvejledningens regler der gælder for institutionerne

ØAV: Regnskabs- og bogføringsområdet Regler om bogføring i staten Regler om regnskabsaflæggelse i staten Regler om udarbejdelse af årsrapport Regler om revision af statens regnskaber

Hvad der gælder i forvejen: Dele af budgetvejledningen Dele af regnskabsreglerne Institutionens regnskabsinstruks Brug af Navision Stat Brug af statens kontoplan

Hvilke forandringer bliver der? Bogføringsreglerne ligner meget de hidtil gældende i bogføringsloven Reglerne om værdiansættelse ændres Reglerne om afskrivninger ændres Reglerne om årsrapporten ændres Dispositionsreglerne ændres