Tosprogede Børn og Unges Vilkår/ Maj-2015 Laila Muhareb Udby

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Set i forældreperspektiv
Kulturmøder og kulturforskelle
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Oplæg d PD i Fortællinger og genrer
Velkommen til 3 ugers kursus
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Hvad synopsen skal indeholde fremgår på de
Trivselspolitik på Løsning Skole
Litteratur og medier i et dannelsesperspektiv
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
John.M.Nielsen Metode & Co.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
kultur, indvandring og det danske uddannelsessystem
Forandringsteori for Venindenetværket2013
mangfoldighedens søgelys
Lærerprofessionen.
Æstetik I 1682 flytter Louis XIV fra Paris til Versailles, og en kulturel offentlighed kan begynde at bryde frem. I den kulturelle offentlighed diskuterer.
Rene Boulevardbebyggelser - et børn og ungeprojekt Et forebyggende projekt med hensyn til hærværk og kriminalitet Boulevardbebyggelserne.
Kids n’ Tweens, Leg og læring
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Forældremøde X årgang.
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Dannelsens indhold i det senmoderne samfund
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Jeg støtter barnet ved:
Lærerprofessionen - en definition.
Selvopfattelse.. STIGMA
Hvad render vi rundt og laver?
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
Sociologi – Individ og samfund
Tilfredshedsundersøgelse
Introduktion til centrale begreber
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
- Hvad kan I forvente som forældre?
forældre og klassens sociale liv.
”Hvad skal man gøre. Hvordan skal man handle. Hvem skal man være
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Opdagende skriftsprog i et inklusionsperspektiv
Styrk din kulturelle intelligens – integrationsindsatsen skal gerne være en del af løsningen og ikke problemskabende Næstved 29. oktober 2008 v. Elisabeth.
Den inkluderende skole
Samarbejdet mellem skole og hjem specielt i forhold til tosprogede familier Fredag den 17. Oktober Oslo Samia Yusuf Ali.
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Lærerprofessionen.
Tryghed blandt unge nydanskere Tryghed med brune øjne – indblik i unge nydanskeres håb og ønsker. Resultater fra en undersøgelse gennemført af CeFU og.
Inklusion Noget der sidder mellem ørerne. Alt er en del af noget større Inklusion er et fælles ansvar – ikke kun noget lærere og pædagoger skal beskæftige.
Guldet i nabolaget – om læring og fællesskab i lokalsamfundet Børne- og Kulturchefforeningen.
Gymnasiernes tiltag for tosprogede elever Oplæg ved rektor Niels Jørgen Helms Mulernes Legatskole.
Politiske strømninger og modersmålsundervisning for tosprogede børn Prof. Jan Kampmann Center i Barndoms-, Ungdoms- og Familielivsforskning forskning,
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
KULTURMØDER 2 - Kultur og identitet
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Er foreningerne for alle – eller bare for de fleste?
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Inklusion i efterskolen Fokus på tosprogede elever.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
At blive forvandlet? Beth Juncker Professor Københavns Universitet.
I DENTITETSDANNELSE I BØRNEHAVEN : Pædagogik. 1) Teori: opsamling fra opgaven. 2) Praksis: Ny case om P. 3) Analyse. 4) Diskussion og spørgsmål.
Læge Poul Lundgaard Bak
Marianne Skytte RIFT konference 13. November 2017
Forløbet: Unge – identitet, socialisering og sociale medier
Leg, kreativitet dannelse
Præsentationens transcript:

Tosprogede Børn og Unges Vilkår/ Maj-2015 Laila Muhareb Udby Identitetsdannelse hos børn der rummer en dansk og anden kulturel baggrund Tosprogede Børn og Unges Vilkår/ Maj-2015 Laila Muhareb Udby

Oversigt Hvorfor er Lille Eid og jeg her i dag? Dannelsestænkere Identiteter Dannelsesfaktorers indvirkning Tosprogedes identitetsdannelses Identitet er multifacetteret Min personlig, pragmatisk og tidssvarende tilgang Hvad kan Vi gør for at styrke en sund identitetsdannelse hos tosprogede?

Hvorfor er jeg her i dag? Jeg har en mission… Som engageret verdensborger har jeg valgt at påtage mig et socialt ansvar for danske børn med anden kulturel baggrund og samtidig at berige danske etniske børn med en farverig og solstrålende kultur. Min hensigt er at bidrage til et harmonisk og inkluderende samfund, med plads til vores spændende forskelligheder, uanset hvilken trosretning vi har valgt eller ikke valgt. Især når vi beskæftiger os med børn, er det vigtigt at holde fokus på en positiv og kreativ tilgang til tilværelsen.

Dannelsestænkere identitet er en kompleks størrelse Søren Kirkegaard: ”…at der i og med det enkelte menneske synes at være givet et »Jeg«, men at man kan forfejle sin bestemmelse, derivere fra sig selv og ende som en anden, end man oprindeligt var anlagt til at skulle blive.” Anthony Giddens: Selvidentitet Pierre Bourdieu: Empiri og teori / habitus Amin Maalouf: De dræbende identiteter Immanuel Kant: Udvikle vores første natur til kultur

Identiteter Samfundsmæssig identitet Psykologisk begreb Sociologisk identitet Personlig identitet Jeg identitet Social identitet Kollektiv identitet

Dannelsesfaktorers indvirkning Skole/uddannelse Etnicitet Nationalitet/er Religion Identitetsdannelse Medier F Fritid/ venner Forældre

Dannelsesfaktorers indvirkning Forældre Savn og længsel Sproglige splittelse Sekterisme Krig og konflikter Social baggrund Religion Kollektivisme/Magt balance

Tre typer af identitetsvalg Den rene identitet Bindestregsidentitet Kreolsk identitet

Identitet er multifacetteret Derfor er hvert enkelt menneske et unikt væsen trods de mange ligheder man deler med andre

Identitet er multifacetteret Forhold som kan medvirke til en unilateral identitets dominans er følgende: Begrænset kulturel indsigt Når ens modersmål ikke slår til Vedvarende religiøs og kulturel kritik Ved trussel imod ens forståelsesrammer

Identitet Når enkelte elementer i identititesudvikling bliver for dominerende medfører det en skævvridning af karakterudviklingen. Vores tendens til at gruppere os med ligesindede og manglende inklusion, resultere i parallelsamfund bestående af ”os og dem”

Min personlig, pragmatisk og tidsvarende tilgang Imødekomme vores børn Forhindre én ensidig identitet Anerkende og bekræfte at børn har identitets udfordringer Børn skal ikke tage kulturelt parti -eller tage stilling til hvad de føler sig mest… Skabe positiv association til deres kulturelle religion Øg deres kulturelle horisont Støt deres kombineret identitet Dialogskabende koncepter

Hvordan støtter vi børns identitetsudvikling? Vær åben omk. børns identitetsudfordringer Støt at en identitet rummer flere identiteter Styrk deres tværkulturelle indsigt Inspirer dem til at hvile i to/flere kulturer Arbejd mere med identitetsdannelse

Mor: ”Jeg støtter mit barns multikulturel identitet” Eid-pynt : 2015

Bøgerne/Eid-pynt skabeloner Bøgerne har fået lektør udtalelse// Godkendt af EMU www.lilleeid.dk

Spørgsmål ?

Tak Laila Muhareb Udby lmu@lilleeid.dk www.lilleeid.dk