Grøn Generation i HTK samarbejde med erhvervslivet via partnerskaber omkring grøn strategi at motivere eleverne til at mindske energiforbruget på skolerne.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Energi-effektivisering
Advertisements

Samspil på tværs i Silkeborg Oplæg 09. maj 2012 – Thisted UU leder Erik Rohde.
Kløverstier - en forstadsfortælling om det gode liv.
Møde med klasserådsrepræsentanterne
Egedals byudviklingsområder skal være eftertragtede for deres fokus på klima, energi og sundhed – kombineret med spændende arkitektur, inviterende byrum.
Samspil med den offentlige sektor er afgørende
Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium.
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Trin 1: Fællesmøder og høringsrunder Vigtigheden af at etablere mødet, for det finder ikke sted af sig selv. Vi tror vi ved hvad hinanden går og laver,
Roskilde Gymnasium Grøn skole Planer for året. • Genbrugsdage – – glemt tøj?? – lommeregnere/pc’er/mobiler??? • Kortlægning af energi- og vandforbrug.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Carbon20 projektet i Green Cities Kommunerne. CARBON 20 | 28. FEBRUAR | 2011 | INDLÆG | DEN GRØNNE DAG Carbon20 projektet har til formål: - at udbygge.
Egebjergnettet Stiftende Generalforsamling for den midlertidige forening 24 oktober 2005.
Rådgiverseminar Schneider Electric Danmark A/S 1 Den globale specialist i energiovervågning video – inspiration - produkter.
NORDHAVN ENERGIPARTNERSKAB
Projektet støttes økonomisk af EU Go’Energi|Høje-Taastrup - telefon
Velkommen til andet møde i den Nationale Inspirationsgruppe for
Skolereformen kort fortalt - reformens mål
Steen Gravgaard Eriksen
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Pitch: Projekt Grøn Generation •Børn og unge er ikke forberedt på at skulle leve i et bæredygtigt samfund •Trods gode viljer er det ikke lykkedes at uddanne.
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Idékatalog til affaldsplaner og affaldsplanlægning DAKOFA 25. februar 2009 Odense.
Sådan skaber vi et kampagnekorps Baggrund Foreningen skal bruge flere frivillige til centrale og lokale events For fortsat at sikre midler til foreningens.
Møde i Danmarks Vækstråd den 1. juni 2007
Uddannelsesniveau og erhvervsudvikling - lokalt og regional
Værdi gennem partnerskaber
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
Klostermarksskolen Strategi og visioner Visionsseminar 2008: 1)Værdianalyse 2)Visioner 3)6 Fokusområder 4) Prioritering 5) Arbejdsplaner Bestyrelsens.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Organisationsudvikling.
SKANKOMP ARBEJDSPAKKE Opstartsworkshop blev afviklet i oktober med 55 deltagere fra Skandinavien. Her havde vi oplægsholdere og tid i arbejdsgrupper.
Issue 1: Which technologies and strategies is needed to develop solutions to realize the long-term goals of making the whole building stock independent.
SAPA kommunenetværk Om kommunernes organisering
Den bæredygtige landsby
Industrien som karrierevej -Et tre-årigt tværfagligt projekt i Herning Kommune -Industrifremmende loge 12. december 2014.
Præsentation af projekt ”Metode- og kvalitetsudvikling i Ungdomsskolernes HU” 31. januar 2013 Line Andersen.
Sådan er vi gået i gang med Grøn Generation. Præsentation af projektet At vi ser projektet, som en god mulighed for at få et øget samarbejde mellem Teknik.
Forsyningernes syn på samarbejde i vandsektoren DWF Temamøde mandag den 21. april Lars Schrøder, Århus Kommune, Vand og Spildevand og DANVA.
Velkommen til Brugerforum
Kommunernes nye rolle i bæredygtig byudvikling Boligdag 2012 ”Bæredygtig byudvikling: Erfaringer med integrerede strategier” Jesper Ole Jensen,
indbyggere 7 folkeskoler 1 specialskole elever Centerchef 3 konsulenter.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Byggeri og Teknik Projekt Kvægbyg Projektleder Thomas Andersen og landskonsulent Jan Brøgger Rasmussen, Landscentret.
Private investeringer i byomdannelse og byfornyelse Lars A. Engberg SBi.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Hygiejneorganisationen i Silkeborg Kommune. Første skridt i etableringen af en hygiejneorganisation Hvad ville vi – Forebyggelsespakke om hygiejne – Fokus.
StartworkshopL. Lindenskov Netværk for lærere i engelsk og matematik på ungdomsuddannelser og folkeskoler i Syddjurs og Norddjurs Kommuner.
Tværfagligt ungeteam i et uddannelsesmiljø  Baggrund/Hvorfor  Vision  Hvordan  Gør det en forskel? Bornholms Regionskommune Allan.
Strategisk energiplan for Viborg Kommune Det Grønne Råd d. 2. december 2015 Rasmus Trangbæk Kjærsgaard.
3. December 2009 Møde i elbilsnetværk For en bæredygtig transport Center for Grøn Transport v/Centerleder Niels-Anders Nielsen.
Politisk forankring Koordinere med andre planer, politikker og udvikling Administrativ forankring i de enkelte centre, (successiv udbygning) implementering.
1. KBH Udfordringen »Fra 0 % til 100 % på 15 år »Fra 0 % til 20 % på 5 år »Fra 20 % til 100 % på 10 år »Fokus på de smarte og væsentligste energi-
Den Danske Maritime Fond Carsten Melchiors Sekretariatschef 28. april
Borgermøde 17. september Forslag til Miljø- og Klimapolitik 2014 Velkommen! – Borgermøde 17. september 2013 Program Vision Furesø – Vi skaber løsninger.
Samarbejde med lokale aktører v/ Visionspilot Kirstine Gottlieb og Teamleder Naturcenter Klaus Bertram Fries.
Gas i transport: element i roadmap for en fossilfri transportsektor inden 2050 Temamøde om gas i transport, 9. oktober 2013 v/ Tine Lund Jensen, kontorchef,
Et bæredygtigt Allerød Per Møller Pernille Enevoldsen Allerød kommune.
Tilskud til partnerskaber Informationsmøde 19. september 2016 Renato Ezban Energistyrelsen.
Samarbejdsaftale Badminton
Energibesparelser ved indregulering af varmeforsyningen
KLIMASPIL AARHUS Præsenter programmet:
Majoriaq, Samarbejdsorganet Maj 2017
optimering af ejendomsdriften
Hvilken betydning har en faglig handlingsplan for mit barn?
Hvilken betydning har en faglig handlingsplan for mit barn?
Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser til Fremtiden
Aalborg Fodbolddommerklub
Følgegruppen for Forebyggelse
Præsentationens transcript:

Grøn Generation i HTK samarbejde med erhvervslivet via partnerskaber omkring grøn strategi at motivere eleverne til at mindske energiforbruget på skolerne via en incitamentsordning at udvikle projekt Hakkemosen med undervisning i vindenergi, solfangere, optimering af vandforbrug og biologiske forsøg.

Grøn Generation i HTK

Hvad har vi gang? Projektmandat – organisering Kontakt til erhvervschef Etablering af natur/tekniknetværk

Organisering Grøn Generation HTK Styregruppe: 1 direktør + 3 centerchefer + WD + MLL Projektgruppe: WD+MLL+ Thomas G+ Knud Anker + Yvonne Arbejdsgruppe 1 Arbejdsgruppe 2 Arbejdsgruppe 3 Arbejdsgruppe 4 Følgegruppe af interessenter Natur og teknologi vejleder Netværk + Thomas

Hvordan får vi skabt et forpligtende partnerskab mellem skoler og virksomheder (helst med en grøn profil)? Grøn Generation i HTK Der er nedsat en arbejdsgruppe som arbejder med at finde virksomheder.

Hvordan får vi det implementeret i fagene og undervisningen? Grøn Generation i HTK Natur og teknologi vejledere Netværk + Thomas

Grøn Generation i HTK Hvordan indretter vi vores ”projekt Hakkemosen”, så det bliver et attraktivt læringsrum? Innovative tiltag Skabe et behov

Grøn Generation i HTK Appelsinen i turbanen - Bygning af ny skole i Hedehusene 0-energi – grønprofil og teknologi

Grøn Generation i HTK Status Det er lykkedes at skaffe penge via ansøgning og fra ISC Med i politisk vedtaget klimaplan Der kontakt og aftaler med flere firmaer Der er etableret vejledernetværk Hjemmeside er på vej Event med Tivolibilletter til DONG arrangement Stor velvilje fra styregruppe