Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Energibesparelser ved indregulering af varmeforsyningen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Energibesparelser ved indregulering af varmeforsyningen"— Præsentationens transcript:

1 Energibesparelser ved indregulering af varmeforsyningen
VELKOMMEN til møde om Energibesparelser ved indregulering af varmeforsyningen Velkommen, tak til de fremmødte firmaer 13. JUNI 2017

2 Program Velkomst Resultater af energigennemgange v. Janus Hendrichsen, Energirådgiver, EnergiTjenesten. Hvad betyder god afkøling v. Morten Christensen, bestyrelsesformand Værløse Varmeværk. Potentiale ved indregulering af gasfyrede opvarmningsanlæg v. Asger Lakmann Nielsen, Energirådgiver, HMN. Debat Netværk og servering.

3 Furesø Kommunes Klimapolitik 2014
Kommunens mål er at fastholde en CO2-reduktion på mindst 2 % pr. år i hele den geografiske kommune. CO2-regnskabet for hele kommunen opgøres mindst hvert fjerde år. Samarbejdet mellem borgergrupper, boligselskaber, foreninger, erhvervslivet, forsyningsvirksomhederne og den kommunale og regionale administration skal videreudvikles. Vi vil sammen nytænke, hvordan anvendelse af vedvarende energi, energieffektivisering, CO2-reduktion, minimering af ressourceforbrug og en mere oplevelsesrig og mangfoldig natur kan virkeliggøres.

4 Samlet CO2-emission (ton) fra Furesø Kommune som geografisk område fordelt på hovedsektorer

5 CO2 emission elforbrug fordelt på forbrugstyper 2013
(excl. transport), i alt ton CO2

6 CO2 emission fra varmeforbrug fordelt på forbrugs- typer 2013 (excl
CO2 emission fra varmeforbrug fordelt på forbrugs- typer 2013 (excl. transport), i alt t CO2

7 Den strategiske energiplan
Den Strategiske energiplan, 2011 indeholder væsentlige elementer i Furesø Kommunes arbejde for at opnå en grøn omstilling. Furesø Kommunes hovedindsatser har følgende overordnede pejlemærker, kommunen vil arbejde for: • at fjernvarmeforsyningen i kommunen bliver så miljøvenlig som mulig og så billig, at den kan konkurrere med øvrige forsyningsformer • at nuværende forbrugere i byområderne uden fjernvarme så vidt muligt får muligheden for at konvertere til fjernvarme • at forbrugere, der ligger langt fra fjernvarmenettet, på sigt konverterer til varmepumper, biomasse og vedvarende energikilder på kollektiv eller individuel basis • at alle muligheder for at gennemføre energibesparelser forfølges • at introducere mere miljøvenlige transportmuligheder Kommunen har den største indflydelse på varmeforsyningsområdet og på energiforbruget i kommunens egne bygninger og aktiviteter. Derudover har kommunen indflydelse på trafikforhold, herunder forhold for cyklister og den kollektive transport. På andre områder spiller nationale og regionale forhold en større rolle og gennemførelse af ændringer kræver i højere grad etablering af strategiske samarbejder. Figuren viser, hvordan energiforbruget i kommunen vil udvikle sig, hvis alle klimakommissionen anbefalinger om isolering, overgang til VE og adfærd bliver fulgt. Figuren viser, at det er muligt at reducere energiforbruget og dermed emissionen af drivhusgasser betragteligt. Der er teknologiske metoder til rådighed i boliger, erhvervsliv og energiproduktion. På alle områder undtagen transporten er der teknologier, der kombineret med adfærdsændringer kan reducere energiforbruget/CO2-emissionen. Det er vigtigt at gøre en indsats for transport området da dette områder er den største bidragsyder til drivhusgasemmissionen.

8 Furesø Kommune fejer for egen dør
CO2 udledningen er reduceret med 43 % fra 2008 til 2015 Furesø Kommunes kommunale virksomhed har reduceret CO2 udledningen med 39 % fra 2008 til 2013, der udledes ton mindre CO2 i 2013 end i 2008 I det seneste Grønne regnskab 2013 er CO2 udledningen er reduceret med 13 % fra 2012 til 2013 1.043 ton mindre CO2 i 2013 end i 2012 Resultatet skyldes klimarigtig adfærd i kommunes bygninger og tekniske investeringer i kommunens fem største bygninger, belysning, fjernvarme og færre kørte km i bil og flere der bruger cykel i arbejdstiden. CO2 reduktionen i Furesø Kommunes bygninger er dækker over at vandforbruget er reduceret med ca m3, svarende til 6 %, strømforbruget er reduceret med ca. 290 MWh svarende til 3,7 % og det klimakorrigerede varmeforbrug er reduceret med ca MWh. svarende til 6 %. . 2015

9

10 Tak for opmærksomheden
10.december 2012


Download ppt "Energibesparelser ved indregulering af varmeforsyningen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google