Hvorfor ændre vores nuværende koncept? UVM: Tilbuddet om lektiehjælp og faglig fordybelse skal styrke elevernes faglige niveau ved blandt andet at tilbyde.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af emne 2.
Advertisements

Hvor er vi nu? En levende skole – hele dagen Viden og ikke vaner
Hvilken forskel gør spørgsmål?
Inklusion Fællesskab Faglige mål Rumlighed.
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Medicinpædagogik og de individuelle planer v.1.0
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
24. november 2006 Lærerseminar Disposition •Soldaten i centrum •Vigtigt om læring •Din rolle i undervisningen •”Hvad vil jeg som skolechef tilbyde?”
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Nina Tange Aarhus Universitet
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Børnemiljøvurdering 2013 Trinitatis Menigheds Børnehus
Folkeskolereformen på Dronninggårdskolen Version 1 Skoleåret
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Unge Hjælper Unge. Projektmål Fastholde elever. Mindske frafaldet med 7,4%
HVORFOR GÅ I 10. klasse? For at blive afklaret med hensyn til valg af ungdomsuddannelse For at blive helt klar til fx en erhvervsuddannelse eller gymnasiet.
Et væksthus for børn og voksne
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Forældremøde X årgang.
Skabelon til strategisk plan
Skolereform august 2014………………
Den åbne skole.
Darum skole 4. november 2013.
Den nationale faggruppe Fagmoduler Matematik, 4. – 10. klassetrin.
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Folkeskolereformen - generel information
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Lektiehjælp og faglig fordybelse Lektiehjælp og faglig fordybelse frem til næste folketingsvalg: - Skolen skal tilbyde børnene lektiehjælp og faglig fordybelse.
Program Opfriske de centrale værktøjer i Den motiverende samtale
- Hvad kan I forvente som forældre?
Folkeskolereformen Esbjerg kommune
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
GRUPPEDRØFTELSER En af forældrene bedes lave notater på det omdelte papir. Vælg eventuelt en ordstyrer blandt forældrene.
Procesværktøjer.
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Skolereformen, Hattingskolen
Folkeskolereform 2014.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Mølholm Skole Baggrund & optakt til skolebestyrelsens arbejde med skolen i bevægelse.  Processen vedr. fremtidens skole blev præsenteret, og igangsat.
Vejlederens kommunikation
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Akademisk arbejde.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
SYNKRONISER DIN S3 SCANNER. At synkronisere sin scanner betyder at man sender data fra alle de scanninger man har lavet, ind til Nu Skins server, der.
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
PRÆSENTATION AF PROJEKT V/AFDELINGSRÅDET, BYGADEN TORSDAG, DEN 3. APRIL 2014.
Underviserens evaluering af eleven Forståelse af fagligheden: 0____________________________________________________________10 Vilje: 0____________________________________________________________10.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Skanderborg Det økonomiske gab  Merudgifter på knap 100 mio.  Merindtægter på godt 80 mio.  Udfordringen er knap 20 mio. Beskæftigelse & Sundhed.
Flemming B. Olsen, Tornbjerg 1 Lektier - i ny didaktisk belysning.
Pressalit Sports Academy Fra perioden til
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
UNIVERSITY OF COPENHAGEN
5 gode argumenter for hvorfor det skal til din klub
Præsentationens transcript:

Hvorfor ændre vores nuværende koncept? UVM: Tilbuddet om lektiehjælp og faglig fordybelse skal styrke elevernes faglige niveau ved blandt andet at tilbyde faglig træning og turboforløb, som er tilpasset deres niveau og behov. Lektieforsker – Flemming B. Olsen: Lektier giver det bedste faglige udbytte, hvis den integreres i undervisningen. Lektieforsker – Flemming B. Olsen: Drop lektierne, få gladere elever og hæv det faglige niveau!!

Jamen, hvad gør vi så?? Vi integrerer lektierne i undervisningen…. Det er den stressende adskillelse af fordybelsen, der skal laves om. I matematik fx arbejder vi fælles med geometri – derefter får eleverne opgaver tilpasset deres niveau indenfor emnet, og arbejder med det – med støtte af sin kompetente lærer indenfor dette felt Det vi hermed undgår, er at sende lektierne og eleven hen til en måske knap så matematikfaglig kompetent voksen i en ydertime, hvor eleven egentlig har ”lukket ned” for geometri…  Teamet skal fordele hjemmearbejdsbyrden. Der må gives læselektie for hjemme - fx et større skønlitterær værk. Der må gives fx matematikaflevering for over fx 3 uger. Der kan arbejdes hjemme med en specifik individuel tilrettet opgaveform, som eleven har brug for at træne. Dag til dag lektier afskaffes i en prøveperiode

Fordeling af personale og elever! Der udleveres et ark, som udfyldes på 1. afholdte møde, dette giver et overblik over elever, voksne og lokale brug - denne gives til Lotte, som sætter det sammen til alle involverede. Lisbet har 1 dag om ugen i FF lige nu – hvad gør hun så? Lotte er syg? HoldUgePersonale (navn) ”Navn” på værkstedet / Lokale

Hvorfor?

 Koncentration  Beskæftigelse  Aktive erkendelsesprocesser  Ægte undren  Nysgerrighed  Umiddelbart engagement  Arbejdsprocessen er relevant

 de enkelte faser i arbejdet bestemmes af, at de skal belyse problemstillingen alsidigt og nuanceret  eleverne oplever problemstillingen og arbejdet med denne som vedkommende for deres hverdagsliv  læreren/lærerne accepterer problemstillingen som betydningsfuld for elevernes samfunds- og tilværelsesforståelse Vagn Oluf Nielsen, Seniormedarbejder, Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU)

 Trætter  Slavearbejde  Lektien for lektiens skyld  Ordrer  Ekskluderende  Dekontekstualiseret  Demotiverende  Frustrerede lærere  Ringe fagligt udbytte  Fantasiløst  Engagerer  Målorienteret  Proces  Kommunikation og samarbejde  Inkluderende  Kontekstualiseret  Motiverende  Engagerede lærere  Fagligt udbytte  Fantasifuldt

 Hvilken indvirkning har matematik på hækling?

 Lego har produceret 700 mio dele i år.  Hvor meget fylder det?  Hvor højt et tårn kan du bygge af den mængde?  Hvad ville det koste at sende den mængde med posten?

 Bliver man klogere af at lytte til klassisk musik?

 Gør motion dig klogere?

Hvordan virker osmose?

Design din egen park ud fra økonomiske og æstetiske aspekter

 Spørgsmål  Faglig hypotese  Observation  Resultat  Konklusion  Vidensdeling

De der underviser i FF: Opdel jer i de to hold – Praktisk/musisk og Naturfaglig. Resten sætter sig i den gruppe, de føler, de vil kunne bidrage med flest ideer til. I skal nu finde ideer til undervisningsforløb inden for jeres linje – tænk kreativt, ud-af-boksen, sjovt, anderledes… Nu er det jeres tur