Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Advertisements

Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Det der med mennesker, - kan det nu betale sig ?
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Teori-Praksis-holdning
Danske Forsamlingshuse
Hvor er KFUM’s Sociale Arbejde på vej hen?. Hvad vil det offentlige? Nye udfordringer? Nye muligheder? Nye vilkår? Tendenser? Det er vi!
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Kommunale chefforventninger til en ny folkeoplysningslov Oplæg for Fritid og Samfund d. 25. april 2008 i Vissenbjerg v/ Børne- og Kulturdirektør Per B.
Social- og sundhedsuddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse - et kvalitetsløft til velfærdsområder Ved Per B. Christensen, formand for Børne-
Inklusion i folkeskolen: Vision og byggesten
En aftagervinkel på uddannelsernes internationale dimension - det pædagogiske område Konference for professionshøjskolernes internationale medarbejdere.
Forventninger til professionshøjskolerne Oplæg for University College Sjælland v/ Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen.
Børnekultur der dur, Børnekulturens netværk, d. 26. oktober i Kolding Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen og direktør i Næstved.
Integrationsinitiativer på børne- og familieområdet. Hvad ved vi
Lokalsamfundet som læringsrum Ledelsesseminar i Gribskov Kommune 10. oktober 2012.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Forskningschef Niels Ploug, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Socialpolitisk årsmøde 2007 Lige muligheder for udsatte børn og unge.
Nye strukturer i ledelse: Pædagogisk ledelse som holdsport Ungdomsringen 25. oktober 2012.
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
Biblioteket og kommunalreformen – bibliotekets roller
Det internationale perspektiv i uddannelse, arbejdsplads og rekruttering UC- Sjælland d. 17. marts 2010 Børne- og kulturdirektør i Næstved Per B. Christensen,
Politisk temamøde den 8. maj 2014 Det specialiserede social- og specialundervisningsområde Borgmester Mogens Gade, formand for KKR Nordjylland.
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Udfordringer og visioner på børne- og kulturområdet BKF Syddanmark 18. marts 2010 Klaus Majgaard.
Det gode børneliv - og det tværprofessionelle samarbejde Børn og Kultur Internt seminar 22. Juni 2012.
Kommunale udfordringer på børne- og sundhedsområdet
Udfordringer for de selvejende institutioner og deres organisering DLO i Slagelse 11. april 2008 V/ formand for Børne- og Kulturchefforeningen Per B. Christensen.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Udfordringer og visioner på børne- og kulturområdet BKF Midtjylland 5. marts 2010 Klaus Majgaard.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Oplæg for BKF- Region Midt Udfordringer for børne- og kulturcheferne i kommunerne og for BKF lige nu. ”Hvad sysler vi med i bestyrelsen ?” Fredag d. 6.
Kulturkonference på Comwell Middelfart september 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Det globale perspektiv i grundskolen – en kommunal synsvinkel Professionshøjskolen København d. 18. September 2008 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
BKFs årsmøde 13. november 2008 Præsentation af BKFs nye ledelsespublikation Ved Børne- og Kulturdirektør Klaus Nørskov.
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Generelle udfordringer og perspektiver i kommunernes arbejde med kvalitet, effektivitet og styring  Oplæg ved Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen,
Dagtilbudskonference i Bella Center d. 13. september Tale ved Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen Kommunale udfordringer på.
Inklusionens arkitekter PPR i en ny kontekst Århus 20. juni 2012.
Ledelse af inkluderende læringsmiljøer Nyborg Strand 8. juni 2012
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
Fremtidens folkeskole i et ledelsesperspektiv Forum Anders-Peter Østergaard Børne- og ungedirektør Lolland Kommune
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Den røde tråd fra vision til handling
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Uddannelsesudfordringer efter globaliseringsrapporten og velfærdsforliget Paneldrøftelse i Danmarks Vejlederforening d. 30. januar 2007 v/ Per B. Christensen,
Ledelsesudfordringer i kommunerne – nu og i den nære fremtid Oplæg for FTF`s Tænketank om ledelse, d. 6. juni v/ Per B. Christensen, formand for.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Kan man evaluere leg? Anne Kjær Olsen Områdechef, EVA Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012 Nyborg, 18. april 2012.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Prioritering og håndtering af kulturens mange muligheder Center for Ledelse og Styring.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Ledelsens betydning for at lykkes!
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Tværgående samarbejde –
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per B. Christensen

Hvad kendetegner kommunerne efter kommunalreformen Større og stærke kommuner Har oprettet udviklingsafdelinger og forvaltninger Har en opfattelse af, at man kan mere selv At man lukker sig mere rundt om sig selv- der er ikke det store overskud til at tænke nyt Derfor: Kommunerne skal udfordres – og udfordres kvalificeret

Hvem forestår udredningen i kommunerne dag? Kommunernes egne fagforvaltninger Tværgående udviklingsenheder KL Revisionsfirmaer – herunder KR Professionshøjskoler og Universiteter Private konsulentfirmaer Forskningsinstitutioner AKF skal kunne interagere med andre ? Refleksion: Er I gode til det ?

Hvilke udfordringer står vi overfor? Større borgerforventninger En anden borgerkultur – bruger – forbruger Større central styring - økonomi – ressourcer – kvalitetsreform Behov for en ledelsesreform Behov for langt flere helhedsorienterede og tværgående initiativer Behov for ny viden – men hvilken ? Behov for nye metoder – men hvilke? Derfor : Behov for mere forskning i de kommunale velfærdsydelser

Kvalitets- udvikling Kompetence- udvikling Organisations- udvikling

Praksis UddannelserForskning Videncenter- funktionen

Der er meget vi ikke ved? Nogle eksempler. om to-sprogede virker vores indsats i dagtilbud i skoler – og i uddannelsessystemet Når ressourcerne de to - sprogede hvad betyder boligmønstret virker de kommunale integrationspolitikker i praksis hvorfor griber vi senere ind overfor de sårbare etniske familier end overfor danske Forenings- og kulturlivet og integration

Der er meget vi ikke ved… fortsat Evaluering på skoleområdet – f. ex. indsatsen for at fremme rummelighed, dokumentation og og faglighed – modelkommuneforsøg i 35 kommuner Hvilken rolle spiller antallet af undervisningstimer for børns indlæring og hvilken rolle spiller pædagogisk holddannelse Undervisningsmiljøets betydning for indlæringen – fysisk og psykisk miljø Hvad virker og hvad virker ikke på specialundervisningsområdet Få-lærerprincip kontra linjefagskompetence Evaluering af UTA-projektet i de 17 kommuner – en tværgående undersøgelse af 18% på politikområder

Der er meget vi ikke ved …fortsat II Evaluering af den tidlige indsats Kommunernes sundhedsindsats – motion, kost, holdninger Forløbsundersøgelser af børn – den forebyggende indsats Bringer kommunerne de nye opgaver ind i en ny sammenhæng og virker skidtet – f.ex. i forhold til sårbare børn og unge Skabe grundlag for at udvikle sociale differentieringsfaktorer i kommunerne Hvilken rolle spiller kulturen som vækstparameter

Den organisatoriske kvalitet Evaluering af styrings- og organisationskoncepter i de nye kommuner – går vi nye veje og virker det? Hvilke kompetencer er der behov for i fremtiden? Hvordan anvendes tiden – på skoleområdet, dagtilbudsområdet og sagsbehandlerområdet? Hvordan gik det kommunerne med at serviceharmonisere? Samspillet mellem borger – politiker – forvaltning og institutioner i de nye kommuner? Evaluering af tværgående indsats ? Ledelsens betydning for resultatet af indsatsen

Børn, kultur og sundhed Arbejds- markedsområdet Uddannelses- området Social- området Tværgående samarbejde

Hvad har vi behov for ? Overskuelige projekter Projekter der har fokus på praksis En konkret formidling Evalueringer, der hurtigt kunne omsættes til praksis Videndeling At blive udfordret på kommunal vanetænkning

Hvad kan AKF gøre? Dialog og partnerskaber med kommuner Med Chefforeninger Med konsulentfirmaer Med efteruddannelsesinstitutioner