Dialogmøder med bygherren Dialog om arbejdet med at planlægge og koordinere i forhold til sikkerhed og sundhed under projektering og udførelse (procedurer,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Regulerende lovgivning 2
Advertisements

Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Arbejdstilsynet - Status for arbejdsmiljøet og fremtiden
Nye regler om koordinering
Bygherreforeningen ∙ Borgergade 111 ∙ DK-1300 København K ∙ Telefon ∙ Bygherren og koordinatorerne Udviklingschef.
3D modellering på den nye bane København-Ringsted
Implementering af Arbejdsmiljø
Arbejdsmiljøcertificering
Byggeledelse Henrik Kopp, VIA University College februar 2014.
Præsentation af MODTAGEKONTROL Dansk Byggeris
Indikatorer på Det fejlfrie byggeri
Den konfigurerbare skakt Præfabrikerede skaktelementer
DUA seminar den 5. oktober 2010
Praktiske erfaringer med Byggeriets IKT specifikation
Energiledelse Energiledelse betyder, at virksomheden gennemfører en systematisk, løbende indsats for at bruge energien bedre og derigennem øge virksomhedens.
Dansk Byggeri´s Procesudvalg 28. februar 2007
Digitalisering af Offentlig Byggesagsbehandling
Arne Johansen Den 20. november 2002 Høring om byggeriets kvalitet, effektivitet og udvikling på Christiansborg Nye samarbejdsformer i byggeriet  Aktørerne.
Et billede af projekteringsledelsen
# DUA SEMINAR 2010 BRUGERINVOLVERING - hvordan? Ole Nielsen, COWI 5. oktober okt 2010 DUA SEMINAR 2010.
ArbejdsPladsVurdering (APV)
Ledelse af den energioptimerede byggeproces giver et stort potentiale for at sikre bedre bygninger og bedre økonomi i alle faser af bygningens levetid.
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
1 Kontrolordning Nedbrydning PROGRAM Status kontrolordningen 2008 –Anmeldelser –Kontrolbesøg Hjemmevirksomheden 2007 og 2008 –Kontrolbesøg Byggepladser.
© Copyright, Grontmij A/S 2011 Visualisering: BIG – Bjarke Ingels Group Udarbejdelse af journal ved projektering af bygge- og anlægsprojekter AMK - Sam.
Bygherreforeningens ideer til en indsats mod svigt, fejl og mangler Henrik L. Bang, civ.ing., MSc, PhD Sekretariatsleder, Bygherreforeningen
ORGANISERING OG DIALOG I BYGGEPROCESSER FRONTHOUSE WORKSHOP 16. JUNI 2011 Jakob Klint, Kuben Management.
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Intergrering af arbejdssikkerhed i byggeprocessen
Materielkonferencen om - Bæredygtighed Hvad forventer rådgiveren - krav og ønsker i udbudsmatrialet Danish Rental Association, 12. maj 2011 Niels Anker.
OPP-projektet – Vildbjerg Skole. Opstart af udbudsproceduren Offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i EF-tidende med opfordring til at deltage i.
Det Nye Universitetshospital
IDA koordinatorer – en historie fra hverdagen 5A ApS ArbejdsmiljørådgivningArbejdssikkerhed Arbejdssundhed
Dansk Byggeri løser opgaver: ved anvendelse af egne ressourcer samarbejde eksterne –foreningen bips –andre institutioner.
Indikatorer på Det fejlfrie byggeri Bygherreforeningen 21. november 2013.
Seminar 6 – Arbejdsmiljøledelse
Anvendelse af metadata. Anvendelse af metadatamodeller.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Byggeri og Teknik Landbrugets 3D-stalddesign Konsulent Benjamin B. Andersen og landskonsulent Niels H. Lundgaard.
Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Virksomhed med arbejdsmiljøcertifikat Alle virksomheder Arbejdsmiljøcertifikatet.
Totalentrepriser – set fra Bygherrens synspunkt
Anvendelse af metadatamodeller. Dokument- vs. objekthåndtering.
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
Udkast til nye tekniske bestemmelser for BVT´s kontrolordning.
Arbejdsmiljørådgivning i Region Sjælland - en historie om støvkampagnen på GAPS. 6. feb Charlotte Degn Chefrådgiver, bygherrerådgivning og sikkerhedsrådgivning.
NATUR OG VEJ SERVICE Center for Byens Anvendelse Aarhus Kommune Instruktion til fremmede håndværkere hos NVS Version:
Fyraftensmøde hos LO Århus social og miljøudvalg 26. marts 2015 Anmeldelser fra fagforeninger og AMR om arbejdsmiljøforhold Procedure for anmeldte og uanmeldte.
Mission BygSoL – Samarbejde og Læring i Byggeriet I fremtiden er byggeprocessen en værdiproces. Det betyder at det hverken er omkostningerne eller avancen,
BYGHERRE BYGHERRERÅDGIVER TOTALRÅDGIVER Det Digitale Hospital.
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
Hvad skal kendetegne fremtidens Rådgivningsydelser ?
Seminar Per Stig Jørgensen. Dansk Byggeri..
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | Foreningen af Rådgivende Ingeniører | TEKNIQ.
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | DI Byggematerialer | Foreningen af Rådgivende.
Seminar NVF-udvalg juni 2006 på Færøerne Best practice Indeholder normer – bindende regler i mindre omfang Udmøntning af politikkernes ønsker.
Veterankoordinatorfunktion Dialogmøde den v/Jesper Dahlgaard.
KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen KØBENHAVNS EJENDOMME Bygherreperspektiver på indkøb af ventilationsløsninger v/ Gyrithe Saltorp.
Hans Kjær Direktør for Teknik & Miljø
Det Tredje Øje 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Workshop Dansk Byggeris arbejdsmiljøkonference 16/3 2017
Den digitale fødekæde Dansk Byggeris arbejdsmiljøkonference 16/3 2017
§ 72 - Planlægning af infrastrukturarbejder
Leverandørprojektering og samprojektering
(s. 1) Præcise udbud giver bedre tilbud og færre konflikter
Nordiska Vägtekniske Förbundet Helsinki august 2007
Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med Skolerådet
Tilfredshed over hele linjen
ProjekteringsProcesPlanlægning
Indsatsplaner og rammerne for grundvandsbeskyttelse i Favrskov Kommune
Digital aflevering.
Præsentationens transcript:

Dialogmøder med bygherren Dialog om arbejdet med at planlægge og koordinere i forhold til sikkerhed og sundhed under projektering og udførelse (procedurer, retningslinjer og politikker) Dialog om fordele for bygherren ved at prioritere arbejdsmiljøet under projektering og udførelse (erfaringer og forskning) Opsamling (herunder kontrolbesøg) og forslag til værktøjer for bygherren til styring af arbejdsmiljøet

Tilsyn med Bygherrens koordinering i projekteringen Afklaring omkring de overordnede rammer; udpegning af en koordinator samt koordinatorens kvalifikationer Rammer for koordinatorens opgaver, herunder udarbejdelse af PSS, journal og overdragelse. Hvordan sikrer bygherren, at koordinatoren får adgang til alle relevante oplysninger Flere projekterende og flere koordinatorer (grænseflader)

Tilsyn med Bygherrens koordinering i projekteringen Hvordan sikres bygbarheden i forhold til de arkitektoniske og tekniske valg i projektet (rækkefølge og tidsplan) Hvordan arbejdes der med udarbejdelse af PSS i projekteringen Hvordan arbejdes der med jorunalen i projekteringen

Dialogmøder med bygherreråd- givere og projekterende Dialog om fordele for bygherren ved at prioritere arbejdsmiljøet under projektering og udførelse (erfaringer og forskning) Dialog om sammenhængen mellem bygherrens pligter i projekteringen og reglerne for projekterende og bygherrerådgivere under projekteringen Dialog om arbejdsmiljømæssig bygbarhed samt efterfølgende drift og vedligehold af det færdige byggeri Opsamling og forslag til værktøjer

Indsats overfor bygherrerne Kort status Hvor bygherren har klare krav, konsekvens og synlighed gives der færre reaktioner til både entreprenørerne og bygherren De fælles sikkerhedsforanstaltninger på byggepladsen håndteres God orden og ryddelighed Samarbejdet på pladsen opleves som velfungerende Synlighed, synlighed, synlighed…….

Kort status 1.Fremkommeligheden på byggepladsen 2.Styringen af tiden og rækkefølgen i byggeprocessen 3.Klart ansvar for fællesforanstaltninger