Freud Drømmetydning Gruppe 14. Hvilken status og funktion har drømmen i forbindelse med tydningen? ”Jeg må hævde, at drømmen virkelig har en betydning,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
DIN STIFINDER SYGEMELDT? LAD OS HJÆLPE…
Advertisements

Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Få besked når der sker noget nyt KFUM-Spejderne i Danmark Udarbejdet af Ib Rævdal, 13. april 2009.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Kompetenceudvikling gennem SPIDO-konceptet
Den som opgiver at blive bedre, ophører med at være god.
John.M.Nielsen Metode & Co.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Køb en hund!!.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Arbejdspladsudvikling
Det her talent foregår i nærheden af mig…
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Blondinen og den manglende 710. En blondine går ind i en autoforhandlers show- room og henvender sig til en af medarbejderne ”har du nogen 710 til salg.”
At leve med en kronisk sygdom
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Hvis du på tænker at anvende medicin til en eller anden mindre sygdom og er i tvivl, kan du ? a) Flyve uden videre, og se, hvad der sker. b) Spørge på.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Kommunikation.
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
”Kaldet til kærlighed”
Anerkendende APV.
Stress og ledelse.
”Kaldet til kærlighed”
For nydlig kl foran hoveddøren. En fyr følger sin veninde hjem. Lige ankommet og udveksling af godnatkys, får ham til at føle sig en smule opstemt.
Kapitel 4 – nogle citater
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
En ganske from historie….
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Teori, begreber, faglige metoder og undersøgelsesmetode
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Kommunikation mellem mennesker
Folkeskolereform Version 1.0
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
 ForrigeForfra X LukNæste  Vis igen Du er her: Niveau 1 - Trin 1 - Opgaven - Indledning Først skal du… Først skal du lige arrangere vinduerne, så de.
Hverdagsliv med en kræftsygdom v. psykolog Ditte Tang Johansen
Procesværktøjer.
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
7 bevidsthedstilstande
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Hil dig, frelser og forsoner! Verden dig med torne kroner,
Gruppeudviklingssamtaler
Børns udvikling Tamim harise.
DBT Mere om ACCEPT (Fælles for alle mindfulness-tilgange)
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Workshop Motivation og fokus på målet
Medarbejderkonference hos Blå Kors den
At tale om sexualitet.
Netværk – Bruger du dit ? Inspirationsaften om netværk og din arbejdsdag? Onsdag den 9. november 2011 Olsensenergy - Hanne Olsen.
Marielund Psykologisk Praksis og Kursussted Min egen recoveryproces Vendepunkter Udløsende.
I skal ikke tilpasse jer efter alt det som verden omkring jer gør. Tværtimod skal I lade Gud forvandle jeres indre, så I kan vide hvad der er Guds vilje:
Mandag den 14. april Gymnastiksal 14 – 15. Bo syg.
Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.
Aktiv lytning - Lyt nu godt efter.
Born in Dead FILM. Born in Dead Afsked  Brad han er 20 år. Han elsker amerikansk fodbold han er topscorer.  Brad går hjem fra sit universitet efter.
Blondinen og den manglende 710. En blondine går ind i en autoforhandlers show- room og henvender sig til en af medarbejderne ”har du nogen 710 til salg.”
Drømmetydning Psykoanalysen & Freud. Stillede Spørgsmål - Hvori består drømmetydning ifølge Freud? - Hvad er ifølge Freud drømmens væsentligste karakteristikum?
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Mit liv - nu med DAT MIT LIV - nu med DAT.
Patientundervisning 8. Session Bipolar lidelse Forebyggelsesplan ved depression.
Præsentationens transcript:

Freud Drømmetydning Gruppe 14

Hvilken status og funktion har drømmen i forbindelse med tydningen? ”Jeg må hævde, at drømmen virkelig har en betydning, og at en videnskabelig metode til tydning af drømme er mulig.” (s.90) ”..og lærte mig derved, at en drøm kan være indskudt i den psykiske sammenkædning, der må følges bagud i erindringen fra patologisk idé. Det lå nu nær at behandle drømmen selv som et symptom og at anvende den tydningsmetode, der var udarbejdet for symptomerne, på drømmen.” (s.90)

Hvilken status og funktion har drømmen i forbindelse med tydningen? ”Det første skridt ved anvendelsen af denne metode viser os, at man ikke bør gøre drømmen som helhed, men kun de enkelte dele af dens indhold, til genstand for opmærksomhed.” (s.92) ”..jeg er tværtimod forberedt på, at samme drømmeindhold hos forskellige personer og i forskellig sammenhæng kan skjule forskellige betydninger.” (s.93)

Hvilke elementer og fremgangsmåde indgår i metoden til drømmetydning? En intensivering af hans opmærksomhed over for hans psykiske perceptioner. En udelukkelse af den kritik med hvilken han ellers plejer at sortere de tanker, der dukker op i ham – vigtigt at man iagttager og meddeler alt, hvad der går gennem hjernen. Fordelagtigt at indtage hvilende stilling og lukket øjnene. Personens forhistorie er vigtig at have

Hvilke elementer og fremgangsmåde indgår i metoden til drømmetydning? ”Ved hjælp af dette for selviagttagelsen nyvundne materiale lader både tydningen af de patologiske ideer og af drømmestrukturerne sig realisere. Som man ser, drejer det sig om at skabe en psykisk tilstand, der har en vis analogi til fælles med tilstanden, inden man sover ind.” (s. 91)

Hvilket mål har anvendelsen af drømmetydningens metode? ”Min hensigt er tværtimod med drømmetydningen at udføre et forarbejde til løsningen af neurosepsykologiens vanskeligere problemer.” (s.93)