Innovationsskole Et udviklingsprojekt på Lyngby Tekniske Gymnasium.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Advertisements

Elevtrivselsundersøgelsen 2011 Egå Gymnasium Svarprocent: 95% (745 besvarelser ud af 784 mulige)
HHX – HANDELSGYMNASIET HERNING
Udbredelse af Travellers i de gymnasiale uddannelser
Fremtidens skole….. NATURFAG I FREMTIDEN Skolebestyrelsesmøde Skovvangskolen
Science in Action en studieretning med Matematik A, Kemi A, Fysik B.
De naturvidenskabelige fag identificerer sig som EKSPERIMENTELLE FAG
1. november 2007 Carl P. Knudsen
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Udviklende Læringsforløb for Lægesekretærer og øvrigt Administrativt personale med tæt kontakt til patientforløb ULLA Sektion for Rekruttering og beskæftigelsesfremme.
Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen.
Invention og innovation i teknologiundervisningen
HTX – teknisk gymnasium
Roskilde Tekniske Gymnasium
Innovation C Oplæg til lærersamarbejdet
Science i Mariagerfjord Kommune  Grundlæggende kompetencer. Dansk, matematik, engelsk.  Kreativitet, innovation, problemløsning og samarbejde.  Naturfaglige.
Velkommen til Åbent Hus På Tietgen Handelsgymnasium.
ScienceLab -Et naturfagligt samarbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.
Samarbejde skole og erhvervsliv Arbejdsgruppemøde september 2011.
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Rammeforsøg C: Studiefællesskaber Opstartskonference 30. august 2012 Tradium Handelsgymnasiet (hhx): ”Studiefællesskaber efter varierende elevbehov” 1.
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Innovationsdidaktik Model for bæredygtigt læringsmiljø
Talentforløb i teknologi, teknikfag og it-fag
De naturvidenskabelige kompetencer og erhvervsudviklingen – et samspil v. Udviklingschef Søren Ring, Region Hovedstaden.
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Rosborg Sciencegymnasium Danske Sciencegymnasier 10. marts 2006.
De naturvidenskabelige fag identificerer sig (også historisk) som
En dansk folkeskole 650 elever, 3 spor, 0.-9., fire obs-klasser
Gymnasiet (Stx)
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
Social- og sundhedshjælper retning
PROJEKT DIN GODE UDSKRIVNING
Innovation og fagligt samspil i biologi
Elevtrivselsundersøgelsen 2012 Vesthimmerlands Gymnasium og HF Svarprocent: 98% (494 besvarelser ud af 503 mulige)
Omsorg for patienter i det endoskopiske afsnit. Styrer driften?  Stort flow af patienter  Korte kontakter  Øget instrumentel / teknologisk sygepleje.
Midtvejskonference på Campus Roskilde UCSJ Onsdag d. 20. marts 2013 Lisbeth Kjæreby Pedersen Susanne Petersen Mogens Ellebæk.
Hvad betyder skolereformen for mig som elev på nordbyskolen?
Projekter og netværksdannelse på FG Fredericia Gymnasium 7. februar 2015 Orienteringsmøde om Udviklingsplanen fase 2.
TALENTUDVIKLING I GYMNASIET MATEMATIK-ØKONOMI-SAMFUNDSFAG  Hvad er talent?  Metoder  Organisation og motivation  Konkrete eksempler  Hvad er talent?
Obligatoriske fag Dansk A Teknik A Engelsk B Fysik B Kemi B Matematik B Teknologi B Biologi C Kommunikation/it C Samfundsfag C Teknologihistorie C 3 studieret-
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative kompetencer.
De naturvidenskabelige fag identificerer sig som EKSPERIMENTELLE FAG Eksperimenter.
Innovation Fredericia Gymnasium. De to spor:  Innovation i AT frem mod årsprøve i maj  Muligheder for innovation i studieretninger og afdækning.
Udeundervisning Egebjerg Skole og Børnehave
Google Glasses på hospitals- skadestuer i Region A.
EN NYTÆNKNING AF HVERDAGEN PÅ HG - TANKER OM SKEMAET Præsentation af rammeforsøg.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Oplæg ved Jacob Friis Kjærgaard Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative.
Politiworkshop. Humor. Præsentation. Målsætning. Hvad kan vi nå af klasser. 1., 3., 6. og gerne 8/9. klasse. Positive oplevelser med politiet. Præge børnene.
Innovation i biologi og AT Trine Iversen Gl. Hellerup Gymnasium.
Fremtidens matematik, marts 2015 Carl P. Knudsen Hvad er DASG ?
Samarbejde mellem skole og virksomhed Elektronikvirksomhed Eleverne designer kredsløb til temperaturmåling med hjælp fra ingeniør Printplader laves på.
TEMA 4 Inspiration & Feedback: Idéen ud i virkeligheden
Kollektiv vejledning 8. klasse, første gang
Elevtrivselsundersøgelsen 2015
Erfaringer med karrierelæring SIP 1b - HF v/ projektleder Caroline Vogelius Wiener og vicerektor Anders Wind, Gentofte HF.
Kollektiv vejledning 8. klasse, første gang
Elevtrivselsundersøgelsen 2015
Elevtrivselsundersøgelsen 2010
HVEM HVOR HVORDAN HVAD Skals Efterskole SIP, feltundersøgelse:
Fagdidaktisk kursus i biologi
De naturvidenskabelige fag identificerer sig (også historisk) som
Faggruppemøde Naturfag, fysik og kemi Bodil Tange.
Elevtrivselsundersøgelsen 2011
Webinar om evaluering af elevudbytte
Fra komfortzone til læringszone
Elevtrivselsundersøgelsen 2013
LightAtomsBasic Introduktion: atomer og fotoner (fysik)
Enzymers virkemåde og aktivitet under forskellige forhold
Præsentationens transcript:

Innovationsskole Et udviklingsprojekt på Lyngby Tekniske Gymnasium

Projektet I 2011 startede vi på Lyngby Tekniske Gymnasium et forsøg omkring en studieretning med fagene Teknologi, design og innovation. Elevgruppen: overvægt af drenge, der gerne vil have tingene mellem hænderne, lave prototyper. Ikke den store interesse for det naturvidenskabelige (i en htx sammenhæng). Meget handlingsorienterede – der skal ske noget. Ikke så boglige elever.

Rammen Pilotprojekt i det regions og eu finansierede ”innovationskraft og entreprenørskab i gymnasier i region hovedstaden”

Værdier/dogmer for innovationsskolen Eksternt samarbejde Fokus på værdiskabelse for andre Elevinddragelse Få relationer mellem lærere Nye fysiske rammer Andre skema rammer

Et eksempel på motivationsforøgende undervisning Samarbejde med den lokale børnehave – Eleverne tager på feltundersøgelse i den lokale børnehave på DTU undersøger og udvikler – Legeplads – Plastic i legetøj Tilbagemelding til personalet

Elevundervisning Eleverne underviser folkeskoleelever i et innovationsforløb. På baggrund af introduktion til innovationsværktøjer laver eleverne en drejebog for to timers undervisning i hvordan man arbejder innovativt Emnerne var (3D, cykler, et design problem, symboler, logistik)

Hvordan se vi øget motivation? Interviews: Vi spørger vores elever om hvordan det har været at deltage i det enkelte projekt i gruppeinterviews. Tegn: Vi observerer elevernes arbejde. Hvordan er arbejdsindsatsen? Hvordan engagerer de sig i opgaven, er de udad farende og opsøgende?

Hvad gør vi fremover? Vi eksperimentere videre Vi har nogle grundlæggende værdier som vi varierer vores forløb over. Eksternt samarbejde, virkelighedsnære problemstillinger, værdiskabelse Vi har et stort bagkatalog som vi trækker på

Forløb vi har arbejdet med Børnehave forløb Indretning af lokale Glas, Øl, brygning og mikrobryggeri Virksomhedsanalyse Inkubatorforløb Young Enterprise Afsnit U Elevundervisning Cykelforløb