Glostrup Kommune. Peter Sørensen. Formand for Social- og Sundhedsudvalget. Formand for Handicaprådet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

At forholde sig professionelt Anne Skov
Hvad påvirker medarbejdernes psykiske trivsel
Kvalitetsstandarder og individuelt skøn
CSR-Review ®. CSR-Review® er et computer- program, som gør det nemt for alle virksomheder at skabe overblik, vurdere og evaluere alle deres aktiviteter.
På vej mod en innovativ offentlig sektor
Repræsentantskabsmøde 2013 Stig Langvad, formand for DH.
Værktøjet til planlægning af arrangementer og Værktøjet til politikformuleringsprocesser To ud af otte værktøjer under Projekt Mainstreaming af handicapområdet.
der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Mainstreaming af Handicappolitikken Mogens Wiederholt Centerleder, Center for Ligebehandling af Handicappede Randers, 23. oktober 2008.
Indarbejdelse af handicapaspektet i sagsfremstillinger og interne styringsredskaber Mainstreaming af handicapområdet.
1 Erfaringer med at indtænke handicapaspektet i sagsfremstillinger v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune.
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
Workshop I KLIKOVAND 6. December 2012 Et bud på godt samarbejde.
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Sammenhæng: Reduktion af det daglige energiforbrug. Energiforbruget i den enkelte kontraktstyrede enhed skal nedbringes med 2% om året. Mål: Aktiviteter.
En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet
Danske Handicaporganisationer Handicapbevægelsens paraplyorganisation siden 1934.
Fællesskab for kommunen som en attraktiv arbejdsplads Direktør Helle Bro Social og Arbejdsmarked Holstebro Kommune Januar 2012.
”KONFERENCE FOR HANDICAPRÅDENE I REGION HOVEDSTADEN” Nødvendigt med en politisk debat ”Nulvækst” kræver omtanke Handicapområdet er et vækstområde og må.
Vækstgruppen Vordingborg Erhverskonference 30. maj 2013 Vordingborg – Herning.
Opsamling og afrunding på konferencen “Den gode genoptræning” Landstingssalen, 22. september 2008 NB: Pga manglende tid blev hele oplægget ikke præsenteret.
Arbejde i temagrupper Metode:
. Præsentation af Handicapområdets udviklingsproces.
De nye kommunikationspolitikker - hvad skal de indeholde?
1 Hvordan implementeres mainstreaming tankegangen og værktøjerne i den kommunale organisation v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune TOVHOLDER.
Kodeks for offentlig topledelse
Grundkursus for frivillige i DH Politisk indflydelse.
Hvordan får vi indflydelse på den lokale handicappolitik? Hvad gør vi sammen med DH ? Hvad gør vi selv ? Hvordan bruger vi bedst vores indflydelse i DH.
Samarbejdet mellem skole og hjem specielt i forhold til tosprogede familier Fredag den 17. Oktober Oslo Samia Yusuf Ali.
Værktøjet til planlægning af arrangementer og Værktøjet til politikformuleringsprocesser To ud af otte værktøjer under Projekt Mainstreaming af handicapområdet.
Indvielse af Center for Kliniske Retningslinier
Organisering. Det er jer Carsten Pedersen Inger Birkebæk Madsen Hanne Laursen (Thorbjørn Sørensen) (Peter Saabye) Anni Berndsen Thorbjørn Sørensen Peter.
Hvordan griber vi det an? En stor del af de ambulante patienter vil have behov for støtte til at være aktive i hverdagen.
Teamledelse og personlighedsmodeller
5 års planer Forebyggende arbejde er bedre end ”hovsa”-løsninger!
Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland.
Foreningsdag/ Karrieredag
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
Jette Rasmussen Demenskonsulent
Haderslev Kommune Fokus på tilbud til alle borgere – også socialt udsatte!
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
Skolestruktur på dagsordenen Direktør for SFI, formand for Rejseholdet og Skolerådet Jørgen Søndergaard.
Randers Fjord kommende Naturpark.
Ledelsesudfordringer i kommunerne – nu og i den nære fremtid Oplæg for FTF`s Tænketank om ledelse, d. 6. juni v/ Per B. Christensen, formand for.
Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.
National handicapkonference, Nyborg Strand maj 2010 Peter Sørensen Glostrup Kommunalbestyrelse. Socialdemokraterne. Medlem af Socialudvalget. Medlem.
Mainstreaming af handicapområdet Det Centrale Handicapråd National konference for Kommunale Handicapråd Konsulent Henrik Hauritz, Kultur og Service
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Formålet med dagen Styrke Handicaprådenes samarbejde og indflydelse i kommunerne Ny viden, erfaringsudveksling og inspiration til det fremtidige arbejde.
1 One stop shopping or shopping for stops? V. Tom Nyvang, Ellen Christiansen, Kristina M. Rasmussen.
Gap! Forskelligt syn på sagsbehandlingen Andreas Jull Sørensen, sekretariatschef Det Centrale Handicapråd.
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Politisk system og lovgivning i Danmark Sosu Fyn Jan Christiansen.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne.
TR møde 27. august 15 Arbejdspladser, At indsats og Københavns Kommunes Budget 2016.
Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Om at begrænse tilgangen til førtidspension.
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
SUF - gevinstrealisering
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Paneldebatten til landsmødet i Fagligt Selskab for Kræftsygeplejersker
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
RRR Modellen.
Præsentationens transcript:

Glostrup Kommune. Peter Sørensen. Formand for Social- og Sundhedsudvalget. Formand for Handicaprådet.

Glostrup Kommune. Hvilken betydning har deltagelsen i Projekt Mainstream betydet? - Borgeren? Er projektet synelig for borgeren? Har borgeren mærket at projektet har været det? - Kommunen? Forvaltningerne? Politikerne?

Glostrup Kommune. Er der sket forandringer med kommunens måde at håndtere diverse problemstillinger? -Børne- Skoleområdet. Ja, der vurderes nu altid om nye tiltag har handicapmæssige aspekter. -Erhvervs- og beskæftigelseområdet. Selv om det sker i begrænset omfang, så er man nu bekendt med at der skal kikkes på de handicappedes forhold.

Glostrup Kommune. Er arrangementerne blevet mere tilgængelige? Er Politikformuleringsprocesserne blev mere tilgængelige? Er den fysiske tilgængelighed blevet bedre? Ja, Ja, Ja.

Glostrup Kommune. Har handicaprådet modtaget flere sager til høring? - Ja, det er opfattelsen. Er sagerne blevet kvalitativt bedre, så rådet kan tage bedre beslutninger? - Ja, som en naturlig proces af det bedre grundlag.

Glostrup Kommune. Er det lykkedes kommunen at mainstreame handicapområdet. Ja, der er ingen tvivl om at det er lykkedes på Børne- skoleområdet, Men det kræver en vedholdende og stædig indsats at komme vejen rundt i alle forvaltninger.

Glostrup Kommune. Hvad skal der til for at fastholde de resultater som er opnået? - Ildsjælen er altafgørende. - Politiske beslutninger lige så afgørende. -At medarbejderne oplever at det betyder noget? Vi skal have succeshistorierne fortalt. Ros til medarbejderne, også fra organisationerne. - Handicaprådene skal være opmærksomme på værktøjerne.

Glostrup Kommune. Hvilke udfordringer er der i at forankre resultaterne? - Få sager på områderne. - Som nævnt under fastholdelse, succeshistorier. -Virksomhedsplaner. - Handicaprådet.

Glostrup Kommune. Hvad vil du selv gøre? Bruge den politiske indflydelse, den tålmodige vinder ofte. Hvad vil Handicaprådet gøre? Hvad vil forvaltninger og ledelse gøre? Først og fremmest sikre at værktøjerne bliver brugt, og ikke mindst fastholde at der til stadighed er en tovholder.