Forskningschef Niels Ploug, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Tidlig indsats over for udsatte børn Handleplaner fra ministerium og kommuner.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Forældrearrangement om folkeskolereform
Advertisements

Inddrag nu Kick-off møde
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer
Forædremøde den
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Anders Holm Professor Sociologisk Institut, Københavns Universitet Og
Implementering på Fenrishus
Kan daginstitutioner gøre en forskel. v
Børns kompetenceudvikling (SDQ) og social baggrund
Pædagogers identifikation af socialt udsatte børn i dagtilbud
Nye muslimer i Danmark Møder og omvendelser
Midtvejsstatus for pilotprojektet LP-modellen i det kommunale dagtilbud Octavia, Roskilde 14.september 2010 kl Pia Guttorm & Ole Hansen.
E-læring på Virk.dk Præsentation på Myndighedsforum
SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Hohnen, Pernille: Den korteste vej til arbejdsmarkedet, Den korteste vej til arbejdsmarkedet.
Videreudvikling af skolehjem samarbejde
Roskilde Universitet, Inst.f. Psykologi og Uddannelsesforskning
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
UUUC Årskonference 2011 Hvad ved vi om social arv?
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Konference om styring af specialundervisning og inklusion, 4. oktober 2010.
Nyborg kommune Brugerundersøgelse på Skoleområdet 2014 DANEHOFSKOLEN
Forskningschef Niels Ploug, Socialforskningsinstituttet Forskningsprogrammets hovedresultater – hvad kan man lære af det? ► Lidt om programmet ► Kultur.
Fællesskaber for Alle Forældres betydning for børns
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Handicap og Beskæftigelse. Et litteraturstudie. Malene Rode Larsen & Jan Høgelund SFI – Det Nationale.
GRIB IND - GODT KOLLEGASKAB UDEN MOBNING
Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.
Forskningschef Niels Ploug, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Socialpolitisk årsmøde 2007 Lige muligheder for udsatte børn og unge.
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Fællesskab og relAtioner i fdf
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
Nationale Indikatorer -et nyt element i socialstatistikken i Danmark Niels Ploug –
Det vi skal de næste tre kvarter Tale om hvorfor vi i ledelsen foreslår, at vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet Tale om den tidsplan vi foreslår.
Tidlig indsats over for udsatte børn
Tel: Adresse: Niels Hammekenip aqq. 41 Postboks 1755, 3900 Nuuk
BUPL’s syn på små og store institutioner
A) Professionens arbejdsområder og opgavefelt Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer den studerende får indblik i misbruger/ socialt udsatte, og.
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Jørn Nielsen klinisk psykolog ph.d. Børn i fællesskaber Hvorfor opmærksomhed på fællesskabets betydning? Nedsmeltning af traditionelle.
PRÆSENTATION AF MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM FRI FOR MOBBERI 0-3 ÅR.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Alternative pasningsformer Børn og Unge-udvalget 21. november 2012.
Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. EFTERVÆRN STØTTE TIL TIDLIGERE ANBRAGTE.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Bente Jensen, LANDSKONFERENCE 2006 Udsatte børn i dagtilbud Hvad ved vi, hvad gør vi - og hvordan kan kvalitet fremmes? Oplæg på FOA Landskonference,
Vi designer børneliv, som giver livsduelige børn..
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
SSP Årsmøde 9. november 2016 Skoleforsømmere.
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
GLADSAXE KOMMUNE dagtilbudsområdet.
Temamøde om social ulighed i sundhed
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Dialog mod Vold som business-case
FINN AMBY Underviser og forsker ved VIA University College, Aarhus.
PPR og Familieindsatser
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Forskningschef Niels Ploug, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Tidlig indsats over for udsatte børn Handleplaner fra ministerium og kommuner

Forskningschef Niels Ploug, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Formål og metode ► At undersøge om handleplanerne er instruktive og nyttige ► ’En god start for alle’ peger på behovet for  At det pædagogiske personale er i stand til at identificere målgruppen (socialt udsatte børn)  At det pædagogiske personale har et adækvat handleberedskab i forhold til socialt udsatte børn ► Materiale  Tre ministerielle og 24 kommunale handleplaner  Fem af de 24 kommuner indgår i undersøgelsen om den praktiske pædagogiske indsats

Forskningschef Niels Ploug, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Resultater ► Betydning af lovgivningen på området er godt og instruktivt beskrevet ► Stor fokus på  relations signaler  mindre fokus på signaler ved forældre  – og intet fokus på hyppighed og flerhed ► Handlemuligheder  en hel del om tværfagligt samarbejde  og indberetning  - men meget lidt om samarbejde med forældre