Michael Kaas-Andersen Muligheder med mere… Selandia CEU – Bredahlsgade 1 – 4200 Slagelse, telefon 58 56 70 00, www.selandia-ceu.dk.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
It-arbejdsmarkedet, uddannelse, kurser, muligheder.
Advertisements

Kompetencebalancen FLASKEHALSE EFTERSPØRGSEL UDBUDMARGINALISERING.
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
IKV i den politiske kontekst
Fra ufaglært til faglært på kort tid!
Kompetencerådets udfordringer 2009 Kompetencerådsmøde den 27. februar 2009 v./ Merete Giehm-Reese.
Uddannelsesaktivering - Hvad ved vi?
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
Efteruddannelse på akademiniveau 19. marts 2014 v. Christian Mathiasen.
Hvad er AMU’s placering i uddannelsessystemet? Hvem laver AMU?
VI VIL : – Velfærd, konkurrenceevne, sammenhængskraft HVAD ER vores udgangspunkt : –Arbejdsmarkedet –VEU ET FÆLLES ANSVAR : –Hvad kan AMU bidrage til.
Brug af udviklingsfonden BAI konference Mål med udviklingsfond Skabe en efteruddannelseskultur i bygge – og anlægsbranchen – Styrke branchen – kvalitet,
For dem, der vil udfordres Viden – kompetence – udvikling
AMU evaluering Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete Giehm-Reese, Region Midtjylland.
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Det Danske Voksen- og Efteruddannelsesystem VOKSEN PÆDAGOGISK CENTER
Fremtidens arbejdsmarked i Århus om 5-10 år Oplæg v/Palle Christiansen d. 19. maj 2010 Regionsdirektør, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Kompetenceudvikling og fastholdelse
SKANKOMP ARBEJDSPAKKE Opstartsworkshop blev afviklet i oktober med 55 deltagere fra Skandinavien. Her havde vi oplægsholdere og tid i arbejdsgrupper.
Skolernes bud på krisen i AMU systemet – og Hvad kan gøres bedre? Frank Tonsberg BAI - skolekonference
AMU som element i jobpakkerne Annette Ramsøe Kontor for livslang læring 19. August 2009.
KVALITETSSIKRET IKV OG RKV I REGION MIDTJYLLAND IKV konsulentseminar, Silkeborg 20. september 2013Ulla Nistrup1.
360 graders kompetenceløft Netværkslokomotivet og VirksomhedsnetværkCabi 17. september 2014 Anette Barnhøj Uddannelseschef Mobil
11. december 2014 Workshop D Motivation og barrierer for virksomhedernes brug af VEU - bidrag til analysegrundlaget for Trepartsudvalgets arbejde udarbejdet.
Individuel kompetencevurdering - hvad er det, og hvordan kan de ledige få glæde af det? Seminar den 24. november 2014 Ole Stenholt, Stenholt træning.
Arbejdsgiverforening en HTS Handel, Transport og Service om regelforenkling og kommunikation Seminar om kommunikation og regelforenkling den 27. august.
Jobrotation Medarbejdere på uddannelse – ledige vikarer i job.
Head of Education - PostNord
Praktisk vejledning til Individuel Kompetencevurdering (IKV) i AMU Uddannelsesseminar på Koldingfjord – 26. august 2008 V. Mette Nørholm, Teknologisk Institut,
Kompetencestrategi med mening
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Mandag d. 8. december 2014 CEPOS VÆKSTKONFERENCE 2014 Flexicurity, kriser, vækst og globalisering Torben Tranæs ROCKWOOL FONDENS FORSKNINGSENHED.
”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” ”RKV i Region Midtjylland” Mandag den 24. november 2014.
Ved Lars Mikkelsen NVR konference den 5. november 2012 Samspillet imellem uddannelsesinstitutionerne i et projektperspektiv.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Temadrøftelse i VEU-rådet den 29. november 2012 ”Synliggørelse af AMU’ styrker og øget aktivitet” Hvad skal der til, og hvad kan VEU-rådet.
Hvordan påvirker VEU rådets arbejde et AMU og VEU under forandring? BAI konference 18/
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling Kompetenceudvikling af administrative medarbejdere.
Velkommen til AMU-kursus Hvad er AMU - AMU står for Arbejdsmarkedsuddannelser og består af en lang række kurser inden for mange forskellige.
AMU DIALOGMØDE MARTS 2013 AMU DIALOGMØDE 7. marts 2013 Erhvervsskolen Nordsjælland.
Audiologiassistentuddannelsen Status og perspektiver December 2005.
Landsorganisationen i Danmark Hvor er AMU på vej hen ? Arbejdsmarkedsuddannelsernes fremtid Oplæg v. Anne Bruvik-Hansen, LO Danske Erhvervsskolers Årsmøde.
Øget behov for kompetenceudvikling - og hvordan kan AMU spille ind.
Virksomhedernes vurderinger af AMU- udbuddet - Status i 2011 og udviklingen siden 2007 Oplæg for VEU-Rådet onsdag den 22. juni 2011 ved områdechef Tue.
Pressechef Dorte Skovgaard Wihre Danske Erhvervsskoler Den politiske opmærksomhed på erhvervsskolerne EUC Nordvest 11. maj 2016.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Åbent Værksted Agenda -Tradium som Skole -Åbent Værksted ”svejs og plade” -Historik -Hvordan virker det? -Hvilke elever anvender værkstedet?
Vejlederkonference Arbejdsmarkedet i Østdanmark v. Gert Jørgensen Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
”En indgang til voksen og efteruddannelse” - et oplæg til temamøde i beskæftigelsesregionen 12. maj 2010 – Temamøde, Roskilde v/ VEU centerchef.
VEU Center Syd. Udfordringer Ny Erhvervsuddannelsesreform ufaglærte vil i 2020 være uden job! Vi vil mangle faglærte i 2020! Vi mangler.
Finanskrise og arbejdsmarked Torben M. Andersen Institut for Økonomi.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Koncept for åbent værksted, materialebank og kompetence- pakke Tilbud om kursus for ledere i virksomheder om deres rolle i medarbejdernes uddannelse og.
BAI konference 2016 Velkommen Konferencens temaer Hyggesnak
Jan Boyesen, Udviklingschef, Europas Maritime Udviklingscenter
Forebyggelse af rekrutteringsudfordringer
Selandia Medarbejdere: Martin Dilling-Hansen,
Mellem human kapital og social kapital Skismaer i det ufaglærte arbejdsliv og barrierer for udviklingen af læringsidentiteter Mads Peter Klindt, lektor,
Mads Peter Klindt (Lektor ved Aalborg Universitet) og Teater Spektrum
Arbejdsmarkedets efterspørgsel efter digitale kompetencer
DI - Dansk Industri DI repræsenterer virksomheder i Danmark,
Aftalt uddannelse via Industriens overenskomst
Opsøgende VEU.
TREPARTAFTALENS FORVENTEDE BETYDNING FOR SOSU SKOLERNE
Vi uddanner medarbejdere, ledere, ledige og selvstændige
Præsentationens transcript:

Michael Kaas-Andersen Muligheder med mere… Selandia CEU – Bredahlsgade 1 – 4200 Slagelse, telefon ,

Er alle tilbud i FKB,er relevante? Nej – over 50 % af udbuddet er irrelevant Systemet med at rense ud i uddannelsesmålene fungerer ikke på trods af krav om minimusaktivitet Med få undtagelser så bør uddannelsesmål under minimumsaktiviteten fjernes – eller FKB strukturen opgives Det er et dyrt system at vedligeholde og administrere Skolernes udgifter til administration stiger voldsomt med de nye krav – 1 medarbejder på fuld tid for Selandia Efteruddannelse.dk bliver meget uoverskuelig Garantikurser er en god ide på nogle områder – men det bør være skolerne der organisere hvor og hvordan

Synliggørelse af AMU’s styrker AMU’s styrker er i almindelighed kendt, men De er sat under pres af en forringet økonomi Nul toleranceprincippet har indført så snævre rammer at en del af styrkerne i dag er fjernet Reduceringen af VEU godtgørelsen til 80 % betyder at efteruddannelse ikke længere er et reelt alternativ til arbejdsfordeling og afskedigelser Den administrative byrde for virksomhederne er for tung og kompliceret

Hvordan sikres en højere aktivitet? Hæv VEU-godtgørelsen så den igen svarer til dagpengesatsen Genopret taxameterne og kvaliteten – midlerne findes i systemet men bliver ikke brugt Gør det igen økonomisk muligt for alle medarbejdergrupper at deltage i AMU Giv bedre mulighed for at tilpasse uddannelserne til den enkelte virksomheds behov – indhold og struktur Giv de ledige bedre mulighed for at opkvalificere sig

Hvordan optimeres AMU’s samfundsværdi? AMU skal sikre den horisontale fleksibilitet på arbejdsmarkedet blandt ufaglærte og faglærte AMU skal i højere grad afspejle kompetence- kravene i erhvervsuddannelserne, så AMU giver ufaglærte kompetencer der tæller i det formelle uddannelsessystem AMU skal gentænkes, således at det i højere grad kan anvendes som middel til at understøtte den enkelte virksomheds forretningsudvikling og vækst