TR - Basiskursus 2009. Forhandler Foregangs m/k Konfliktløser Bindeled (medlemmer – IMAK) Bindeled (ledelse - medlemmer) Kontrollør Lovfortolker Formidler.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Talsmandsseminar september 2010
Advertisements

Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Kompetenceområde 1 • Får folk til at spille sammen • Motiverer og inspirerer folk til at gøre deres bedste • Viser tillid til, at folk kan løse opgaven.
Kendetegn for IDAs/DdLs nye statslige OK
Bestemmelse om valg af tillidsrepræsentanter i forsvaret
Søjle 1: Offentlige ydelser
Hotel- & Restaurantskolen den 15
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
TRIOENS OPGAVER.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Ledere i gang August 2010 Kaj Jørgensen, Lønchef
• I et samarbejde mellem LL, DLF-A og Danmarks Lærerforening inviteres I til et •ORIENTERINGSMØDE •Fredag den 20. marts 2009 •kl. 9 – 12 i kantinen, Middelfartvej.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Forskelle, der gør en forskel - Tanker om kvinder og top-ledelse. Camilla F. Ellehave Institut for Organisation og Arbejdssociologi.
Tillid Temadag for AMIR
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
Temamøde 18. marts 2009 Organisations- uddannelsen 2009.
1 Skolestruktur Formandsmøde / 26. august 2010 Overenskomstansatte Kan opsiges med begrundelsen strukturændringer/arbejds- mangel. Opsigelse sker med gældende.
Nye stillinger som pædagogiske ledere Med overenskomsten pr. 1. april 2008 aftalte GL og Finansministeriet en ny stillingskategori for ledere i det almene.
Tillids- og TalsmandskursusSøfartens Ledere TR`ens rolle og rettigheder Valg af tillidsmænd  Valg af tillidsmand/mænd forudsætter hjemmel hertil i overenskomsten.
Leder-souschef Temadage DLO
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
HR Løn og Personale Niels Jørgen Andersen.
Delforlig på KL-området januar 2008 TR-vilkår Ansættelsesvilkår.
Tillids- og TalsmandskursusSøfartens Ledere Arbejdsret Retskilderne:  Offentligt skabt arbejdsret  Privat skabt arbejdsret.
Fælles lederoverenskomst og lederaftale
Titeldias Logo blå Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg ‘Layout’ –
Fastholdelse af sygemeldte medarbejdere Rimelige tilpasninger for at afhjælpe funktionsbegrænsning.
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
August 2008 PLUSTID - vil vi have det ? Det statslige område.
LEDERKURSUS 2014 Tjenestemandspensioner TJENESTEMANDSPENSION 2014.
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst Orientering om væsentligste elementer i OK-forliget mellem DANSKE ARK, ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen.
Lederkursus December REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Kap. 14 Julie Falk Spenster. SSeptemberforliget i 1899: DA og LO anerkender hinanden og indgår forlig = hovedaftalen (arbejdsmarkedets grundlov): Vigtigste.
Kapitel 17 Ansættelsesret. 1.Ansættelse 2.Diskrimination og ligebehandling 3.Under ansættelsen – funktionærloven 4.Ophør af ansættelsen Kollektiv eller.
Dimittendmøder 2010 Bibliotekarforbundet Karin V. Madsen.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Disciplinære foranstaltninger – tjenstlige samtaler Lederkursus 2014.
Lederkursus December Tjenestemandsloven Landstingslov nr. 21/2003 om Grønlands Hjemmestyres og kommunernes tjenestemænd i Grønland.
Ansættelse med løntilskud En gennemgang af reglerne.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Efterskoleforeningen
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
MED- systemet er dit – brug det!
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Lokale lønforhandlinger
Velkommen til SL TR – MØDE
Overordnede bestemmelser
Temaer for OK18 og en temperaturmåling
Medlemsmøde for statsansatte
Regler og anbefalinger
3. dag - Modul 1A Afskedigelse Evaluering (kl ) Lunchbox og tak for denne gang (kl )
SAMMENHOLD STYRKER.
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Nye stillinger som pædagogiske ledere
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
Centralforeningen for Stampersonel
Arbejdsmiljøaftaler.
Lokale lønforhandlinger
Forflyttelser 2019.


VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Præsentationens transcript:

TR - Basiskursus 2009

Forhandler Foregangs m/k Konfliktløser Bindeled (medlemmer – IMAK) Bindeled (ledelse - medlemmer) Kontrollør Lovfortolker Formidler af informationer ”Trøster” TRs ROLLER

ansvarlig modig initiativrig kreativ troværdig humoristisk villig til forandringer TR’S EGENSKABER OG KOMPETENCER TR skal være:

tillid til egne og fællesskabets muligheder kulturel og historisk forståelse helhedsforståelse strategisk forståelse fagpolitisk forståelse kollektiv bevidsthed gennemslagskraft sproglig kompetence overenskomstforståelse lovforståelse selvindsigt/selvkritik fagpolitiske holdninger TR skal have

evne til at tænke og handle visionært evne til at formidle evne til at lytte evne til samarbejde evne til at kunne løse problemer/konflikter evne til at sætte grænser evne til at give/få/kræve medbestemmelse evne til at reflektere TR skal også have

kendskab til arbejdsretslige forhold kendskab til personaleretslige forhold kendskab til aktuelle og konkrete samfundsforhold kendskab til mødeledelse kendskab til forhandlingsteknik kendskab til skolens styrelse kendskab til beslutningsprocesserne TR skal desuden have

Ledelsesretten Den frie antagelsesret Den frie afskedigelsesret Retten til at udstede reglementariske bestemmelser Retten til at give direktiver for udførelsen af arbejdet Retten til at placere arbejdstiden indenfor de overenskomstmæssige rammer Arbejdsgiverens fortolkningsprivilegium

Ledelsesretten Retten til at lede og fordele arbejdet og til at anvende en efter deres skøn passende arbejdskraft, skal udøves på en sådan måde, at de ansattes overenskomstmæssige rettigheder ikke krænkes. Lovgivningen f.eks. tjenestemandsloven, arbejdsmiljø- lovgivningen, folkeskoleforordningen mv. Overenskomsten TR- aftalen Andre aftaler Aftalen om medbestemmelse og medindflydelse samt retningslinier fastsat i henhold til denne. Begrænsninger i ledelsesretten:

Hvem bestemmer hvad? samarbejdsudvalget pædagogisk råd skolebestyrelsen

REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov og landstingsforordning Bekendtgørelser Cirkulærer II Aftaler indgået mellem forhandlingsberettiget organisation og Grønlands Hjemmestyre Aftaler indgået mellem forhandlingsberettiget organisation og KANUKOKA Aftale indgået mellem forhandlingsberettiget organisation og en kommune

Rettigheder og pligter Ret til at være omfattet af en aftale, tjenestemandslovene eller en overenskomst Ret til bolig Ret til bohaveflytning Ret til at vide, hvor man er ansat Ret til løn herunder tillæg Ret til at stige i løn Ret til pension Ret til at kende sin arbejdstid Ret til tjenestefrihed ved sygdom mv. Ret til barsel Hvilke rettigheder:

Rettigheder og pligter Ret til ferie Ret til feriefrirejse/feriefond Ret til en tillidsrepræsentant Ret til organisering Ret til at få rettigheder beskrevet i et ansættelsesbrev Hvilke rettigheder fortsat:

Rettigheder og pligter Tjenestemanden skal samvittighedsfuldt overholde de regler, der gælder for stillingen og såvel i som udenfor stillingen vise sig værdig til den agtelse og tillid,som stillingen kræver. Det samme gælder overenskomstansatte, selvom det ikke står i overenskomsten. Pligter:

Rettigheder og pligter Tilsynspligt Samarbejdspligt Tavshedspligt Pligt til at tåle ændringer i stillingen Pligt til at sikre at evt. bibeskæftigelse ikke påvirker arbejdet Eksempler på pligter:

Regler om ansættelse og ansættelsesformer Regler om opslag for tjenestemænd og OK- ansatte uddannede lærere Regler for opslag for timelærere Før ansættelse:

Regler om ansættelse og ansættelsesformer Tjenestemandsansættelser Overenskomstansættelser Timelæreransættelser Ansættelse af pensionerede tjenestemænd Ansættelse på særlige åremål Ansættelse på åremål Ansættelse i særlige vikariater Kombinationsansættelser Ansættelsesformer: