Tid.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialogdag, socialt netværk Livshistorie
Advertisements

Jordens bane om solen Fortæl om jordens bane – hvilken form har den, hvor stor er den, hvor lang tid tager det jorden at gennemløbe den? Jordens bane er.
Anders Holm Sociologisk Institut, Københavns Universitet og
Gammelheds-Philosophy
Overordnet målsætning:
Historien om Jørgen Finke
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Sprogpakken Tosprogede.
Det svære liv i en sportstaske
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Vejret Vandet i luften.
Sæt pennen på papiret Skriv de årsager til uro hos spædbarnet ved brystet, som falder jer ind…. Uro ved brystet s kan skyldes…
Energi- & Vandværkstedet
Løntermometer° Vedligehold dit lønsystem. Løntermometeret Mange virksomheder oplever, at et ellers godt lønsystem efter nogle år ikke længere har den.
Reduktion AM 2009.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Er mit barn klar til skolestart ?
Velkommen til Lagoni SFO
Jorden, en eklipse Jorden betragtes som rund, men er faktisk en smule fladtrykt ved polerne og er derfor eklipseformet. Fladtrykningen skyldes jordens.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
VERDENS BEDSTE NYHEDER HVAD SIGER DE LAVT HÆNGENDE FRUGTER? Interview med en forældre fra min datters Vesterbro-vuggestue.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
Jeg støtter barnet ved:
Hvor der er fokus på klimaet.
Naturvidenskabeligt Grundforløb
Evolution.
Undervisning Klasseundervisning Elevernes oplæg Fælles læsning
Cradle 2 Cradle.
Dette diasshow er udarbejdet af:  Gitte Larsen  Charlotte Pedersen Fra O 27.
En ganske from historie….
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Hold fast, hold ud eller hold igen
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Jnt efterårs show Jog mellem bom og kegle. 2.Stop ved kegle. 3.Skridt til bomme, vend højre rundt og bak. 4.Skridt til låge og skub med højre hånd,
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Boligsocial årskonference 2012 Bag om nyhederne, 1. oktober 2012 Troels Mylenberg Ansv. chefred. Fyns Amts Avis.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Relationer – børn og voksne
Drivhuseffekten og Jordens klima.
Jørgen Haagen & John Andersson UCSJ
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
Relationer – Omgangstone
Regnskoven.
Reduktion AM 2009.
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Lagoni SFO Skoleåret 2014/2015.  Vi er et aktivt hus med nærværende voksne og vi vægter børnene har en god eftermiddag i samværet med deres kammerater.
»En mand havde to sønner
Sunde børn i Danmark Viden om kost og krop
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Biologiske nicher Februar 2008 © Tommy Rasmussen.
FORMKRAV VED INDSTILLING AF EMNER TIL HHV-RÅDET Bilag 2 til forretningsorden for HHV-rådet 1.
Lærings- og praksisfortælling
Statistik for geografer Lektion 4. Tidsrække Analyse Proces som varierer over tid Observationer til bestemte tidspunkter Eksempler Proces som varierer.
Geografisk Information
Skrevet af Alexander E, Amalie og Wootae 6.a
... til dig med rygsmerter - MODIC FORANDRINGER (tryk pil t.h. )
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Leonardo da Vinci.
Leonardo da Vinci.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Så skal der trænes! Hvordan Hvor meget Hvornår Hvorfor
Uge 12: Prøve på grundforløbsprøven
Certifikat Grøn Spire naturdagplejer 2017
Vejr, vind og luft.. Hvordan opstår vejret? Hvor kommer vinden fra?
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Den glade skole på bjerget.
Præsentationens transcript:

Tid

Hvad er tid egentlig for noget. Vi kan jo ikke som sådan måle tid Hvad er tid egentlig for noget?  Vi kan jo ikke som sådan måle tid.  Vi kan ikke tage en prøve af tiden, og så undersøge den under mikroskop, men alligevel, baserer vi hele vores liv på det.  -Så hvad er tid egentlig?  -Er tid nødvendig?  -Hvorfor opfattes tid forskelligt fra børn til voksne?  -Går tiden rent faktisk langsommere for nogle, end den gør for andre?  -Hvorfor har vi både for-, nu- og da- af noget vi ikke kan måle?  -Hvordan kan man forklare hvad tid er, til en 5-årig? Så barnet rent faktisk forstår det.  -Hvor lang tid er "et øjeblik"?  Så er det jeres tur til at tænke over hvad tid er …..

Tilbage til fremtiden

Filmen 2012 Klip fra 2012 FILM

Hvorfor er uret rundt og delt i 12? Hvorfor er der lige 360 grader på en cirkel? Det kunne hænge sammen med stjernehimlen, der præcis drejer 361 grader på et døgn. Den drejer 360 grader, som er en hel omgang, men for hvert døgn rykkes mønstret af stjerner ca. en hel grad mod vest, så set i forhold til solen og dermed døgnet, bliver det til 361 grader. Det kunne hænge sammen med de ca. 365 døgn, vi har om året.

Sekundet At sekundet har fået netop den længde, som det har, er astronomisk bestemt. Men at man har sluttet med et sekund, som passer med pulsen i musik, og som igen passer med hjerterytmen, må skyldes evolutionen, hvormed der også er en kobling til den biologiske side af vores krop! Menstruationscyklus Pels på pattedyr Parringsmønstre hos dyr, de etårige planters livsforløb og de fleråriges cykler.

Jordens rotation Den geografiske kobling har vi i kraft af Jordens rotation omkring sig selv på netop ét døgn, og den årlige rotation omkring Solen på netop et år. Det giver en naturlig kobling til temperaturmålinger, vejrstationer og inddeling af kloden i klimabælter, længde og bredde­grader, og fra dette til at se på klimaet med det globale vindsystem og med de tilhørende daglige og årlige variationer

Kalender Diskussionen af vores tidsenheder fører naturligt over i de forskellige kalendere, der eksisterer i de forskellige religioner med tilhørende højtider indlagt med jævne mellemrum på ca. et år, men som ofte er koblet til månen. Særlig opmærksomhed kan man give fænomenet skudår og skuddag, der normalt er indlagt hvert fjerde år. Der er imidlertid undtagelser, som man først har fundet på i renæssancen samt andre moderne justeringer i form af skudsekunder etc. Den romerske kalender Den julianske kalender Den gregorianske kalender

Ugen Hvorfor er der 7 dage i en uge? Babylonerne inddelte Deres kalender ud fra månens tiltagen og aftagen. De besluttede at gøre en uge til en 7 dages periode, fordi hver af månefaserne varede 7 dage: Fra nymåne til halvmåne Fra halvmåne til fuldmåne Fra fuldmåne til halvmåne Fra halvmåne til nymåne Hver enkelt af disse faser varede 7 dage. Franskmændene og russerne har forsøgt med 10 dages ugen og 6 dags ugen.

De 4 årstider Musik – Vivaldi De 4 årstider.

Fluesvamp Plante

Alder

Jeres opgaver er nu: At lave et produkt der kan måle tid Her er nogle eksempler

Krav til opgaven Du skal lave noget der kan måle tid Det må ikke ligne noget vi har set før Du skal vælge anderledes materialer