FINDES FREMTIDENS FRIVILLIGE I FORENINGER?. AGENDA Hvad er problemet med foreningerne i dag? Hvordan skaber vi deltagelsesmuligheder for alle? Hvad kræver.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE
Advertisements

Lederkonference Holdbar ledelse – i pædagogisk praksis
Caseoplæg om Facebook.
Social Kapital – rig på relationer
Bjarne Ibsen Professor, Forskningsleder
Roskilde Festival er skabt og bygget af frivillige…
Præsentation af mig selv
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Frivillighed i SheZone
Folkeoplysningsloven •En frivillig folkeoplysende forening, der er godkendt i henhold til Folkeoplysningslovens bestemmelser i § 4 stk. 2, er berettiget.
Senior Senior Erhverv Thy-Mors - kan også blive en del af din fremtid.
Vision 2010 W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K.
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
19 April 2006 Virksomheds Dialog Gruppen Mødeleder Valdemar Thomsen 1 Om at forstå praksis fælleskaber / netværk og hvorfor de forandrer.
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
Den næste generation – demokratisk deltagelse og digitalisering Biblioteksforeningens konference: Digitaliseringens dannelsesprojekt Vartov, den 24. april.
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Helhed og sammenhæng i arbejdet med børn og unge Fra ord til handling
Idrætsorganisationernes ledelse og organisation
Status på danske patientforeninger
FH78 VISION Vision FH78. FH78 vil gode håndboldoplevelser for alle. Vi vil være en håndboldklub: som tilgodeser bredden udviser fairplay har.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Projektet gennemføres af: Projektet støttes af:. Hvem er vi og hvad laver vi? Aktieselskab ejet 100% af Kbh. Kommune Hovedkontor på Ørestads Boulevard.
Forandringer i en medlemsstyret organisation Lasse Bolander, Coops formand.
C4 i Hillerød Handel Turisme, kultur, sport Uddannelse Erhverv C4 Sammen er vi stærkere! C4 er en medlemsbaseret paraplyorganisation, der samler Hillerøds.
Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet.
Forårs Banquet for frivillige i Kerteminde Kommune Kertemindehallen d. 29. maj 2013.
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Institut for Idræt Foreningsliv og kommuner. At agere i en projektkultur Charlotte Østergaard, Studieadjunkt Institut for Idræt, Københavns Universitet.
 Andelen af elever i den almindelige undervisning skal i 2015 være 96% af det samlede elevtal i FSK – mod 94,4% i dag.  Det svarer til ca elever,
Repræsentantskabsmøde 2008 Foreningudvikling. Foreningsudvikling - Repr. møde Baggrund- Udvikling ”En naturbestemt, indefra betinget eller.
Effektivitet, kvalitet og udvikling i daglig drift Konference om tværprofessionelle uddannelsesperspektiver Professionshøjskolerne, Aarhus 22. maj 2012.
Hvad fuck kan vi bruge det til ?` Af Bo Goed Watson
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Gør drømmen til virkelighed i KFUM og KFUK i distrikt nord/vestjylland.
Bestyrelsesarbejdet Temaaften for foreninger den 16. maj 2013 Solveig Uhrenholt Bigum Formand, Aars Gymnastikforening
Færre bøger – mere IT Karin Levinsen Forskningsprogrammet Medier og IT I Læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet Hvordan får vi mere it? Skal vi have.
Uddannelsesparathed og vejen til de 95 pct. UU Københavns Kommune 29. september 2010 – Lis Rom Andersen.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
FDF s ambition FDF giver børn og unge et ståsted at møde verden fra.
Velkommen til Ny Nordisk Skole akademidag 2015 #nynordiskskole.
Strategiproces Fællesmøde 29. oktober 2011
Fritidspas.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Børne- og Kulturchefforeningen Formål Styrkelse af medlemmernes faglige og kollegiale sammenhold faglig interessevaretagelse inden for medlemmernes ansvarsområder.
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Hvem skal kommunerne samarbejde med i fremtiden på idrætsområdet? Oplæg til Breddeidrætsudvalgets møde tirsdag d. 6. november v/ Børne- og Fritidsdirektør.
Fremtidens velfærdsrelationer og offentlig værdiskabelse
Klubledermøde - Syd 1. Juni Motion & Foreningsliv … 4 fokusområder i 2015 Klubudviklingsprojektet bliver en success Fastholdelse af unge I overgangen.
Unge og frivillighed Claes Horne Kjældgaard National Konsulent Ungdommens Røde Kors.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Jørn Nielsen klinisk psykolog ph.d. Børn i fællesskaber Hvorfor opmærksomhed på fællesskabets betydning? Nedsmeltning af traditionelle.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Skoledagens indhold: Helstøbt kompetencebegreb, mange læringsrum SFO Tænketank Danmark Landsmøde 5. april 2013.
Røde kors fællesskaber
Lokale eksempler på tiltag der skaber positive forventninger.
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
Ledelsesforumsmøde 28. November 2016.
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

FINDES FREMTIDENS FRIVILLIGE I FORENINGER?

AGENDA Hvad er problemet med foreningerne i dag? Hvordan skaber vi deltagelsesmuligheder for alle? Hvad kræver det af foreningerne at få alle med?

Kort om Ungdommens Røde Kors Aktiviteter for og med udsatte børn og unge 20 forskellige koncepter inden for netværk, læring og mentoring 5000 frivillige, medlemmer, 50 ansatte Professionel frivillighed, frivillig ledelsesstreng og strategiske fondssamarbejder (Og cirka 100 deltagere årligt til vores landsmøde af traditionel karakter)

HVAD ER PROBLEMET MED FORENINGER? Fællesskaber for fællesskabet selv vs. Fællesskaber, der rækker ud over sig selv Homogenitet – samme andel af frivillige de sidste ti år Ungdomsgenerationernes logikker stemmer ikke (entydigt) overens med den traditionelle foreningslogik: - Effekt logik - Identitetsgivende logik - Dynamisk logik

HVORDAN SKABER VI DELTAGELSESMULIGHEDER? Nuancering af frivilligopfattelse: ”Der vil altid være nogen, som ikke vil have t-shirts med logo på” Omstilling af aktivitetsforståelse; Findes der en modstilling mellem Den Gode Aktivitet og deltagelse for alle? Mulighed for at favne ad hoc frivillighed

HVAD KRÆVER DET AF FORENINGERNE? Logoet i baggrunden Bedre ledere Professionel understøttelse af frivilligheden Gentænkning af de demokratiske strukturer i organisationen Nye udviklingsarenaer

Opsummering Foreningerne skal udvikle sig anerledes for at udvikle sig yderligere Frivillighedsbegrebet er under forandring – og de traditionelle foreninger er ikke de bedste til at engagere dem Foreningerne skal i fremtiden balancere mellem at have en professionel kerne og en åben aktivitetsforståelse. Det kræver dygtige, entreprænante ledere Foreningslivet danner til demokratisk deltagelse gennem handling – ikke (alene) til stemmedeltagelse.