Om Friedrich Nietzsche liv

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den lille Mads.
Advertisements

At bruge disse to ord rigtigt
Livets Ord Februar 2013 «Vi ved, at vi er gået over fra døden til livet; for vi elsker brødrene» (1 Joh 3,14).
Tema: Politiske undertoner i litteraturen
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Det moderne gennembrud
Livets Ord April 2009 "Våg derfor, for I ved ikke, hvad dag jeres Herre kommer." (Mt 24,42).
Loven om skilsmisse Matt 5,31-32
Den urolige chef kigger på uret,
1 Der er så meget, der kan trykke, gøre dagen trist og grå.
Sofies dejlige dag.
Menneskets fald og genoprejsning
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Jesus beskriver vejen til et stormsikret liv!
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Tradition og Fornyelse
Har I hørt det? Mission er et must! Soma Biblia - en mulighed 
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
Hvornår bruger man hvad?
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
K.E. Løgstrup
At vente på Guds time.
Livet som kristen - det koster -
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Chefen ser fortvivlet på sit ur, og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden, til at holde et meget vigtigt foredrag. På en konference, som.
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Kapitel 1 dias 1.1 Kapitel 1: Indledning VELKOMMEN til kurset ! Bibelen og Jesus.
Moderne Kvinder Frøkongen.
Her står Mina Gilia Saber og Zaira Kousar Mina er væk.
Gud trøster dem, der venter med forventning.
En befriet fange Romerbrevet kapitel 5-8.
Kate-QUIZ-mus.
Nazistiske ideologi Bo Beier Thorups noter
i det senmoderne Danmark med fokus på kristendom.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
»En mand havde to sønner
Prisen for efterfølgelse – vi du betale den?. Teksten til 3. søndag eft. Trinitatis v25 Store skarer fulgtes med Jesus, og han vendte sig om og sagde.
Lidelsens problem (teodicé)
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Guds glæde gennem generøsitet
Sokrates 469 f.Kr. – 399 f.Kr..
Bibelmeditation III Teol.kursus, MF Luk 24, Den opstandne Jesus og disciplene. Således står der skrevet: Kristus skal lide og opstå.
Samson Og Dalila.
Chefen ser fortvivlet på sit ur og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden for at holde et meget vigtigt seminar på en konference som netop.
Skabt som mand og kvinde
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Bulbjerg.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Forventningens glæde.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Pythagoras.
Pikkamel J. Robert Oppenheimer.
472 – Jeg skabte den første dag 1, S1
Linedanser Per Krøis Kjærsgaard
Vi vil leve – vi vil elske
Herre, vi vil stille mindes dine ord, dele dine gaver
Præsentationens transcript:

Om Friedrich Nietzsche liv Friedrich Nietzsche levede i Tyskland fra 1844 - 1900. hans far døde der han var 5 år. Han voksede op med kvinder. Hans tanker om, at Gud er død, og at mennesker selv bestemmer, hvad der er godt og ondt. Han døde af sygdom i 1900.

Filosof Da hans søster blevet nazist fremførte hun ham som nazistisk filosof. Men Nietzsche var hverken anti semit eller nationalist. Livets betydning for ham var at feste, danse hyg sig og drikke vin, hans liv blev ødelagt efter nationernes krige og en rigtig streng moral og alt for meget hykleri. Hans længsel blev ikke opfyldt i hans eget liv. Han nåede heller ikke at opleve et lykkeligt kærlighedsforhold. Han endte med at blive sindsuge. Derfor kom han hjem til sin søster og mor for at blive passet.

Hans tanker Da Nietzsche var 24 år blev han professor i sprogforskning. Han mener ordet gud er som en mønt. Der er ikke nogen gud bag ved ordet. Det er kun et ord. Da vi indså det. Slog vi gud i ihjel. Nietzsche mener at kristne er guds slaver og efter gud er død er det at den stærkeste menneske der overtager magten.