FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Kredsen i centrum En gennemgang af din kreds!. Kredsen i centrum, intro • Undersøgelsen består af 6 emner med 2-3 underemner • Vi diskuterer et underemne.
FDF FAMILIE Kom godt i gang! Foto: Kim Djernæs.
Hvad er vi værd? Aktivt medborgerskab FællesskabSocial kompetenceOmverdensbevidst Demokratisk dannelse OrganisatoriskSamarbejdeÅbenhedNetværksskabendeInitiativrig.
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
1 Vi skal have et godt tilbud!  En bevægelse, der giver mening og resultater  Hjælpearbejde, der nytter  Personlig udvikling  Et kristent fællesskab.
Formål med lokalpolitisk indsats Hvad vil vi opnå? Hvordan vil vi gøre det? 1Basiskursus september 2012 Bente Röttig.
PR Kampagne for folkeskolen
Læserundersøgelse Dec – jan Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjyllands medlemsmagasin DSR midt.
Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
Ny kultur-, idræts- og fritidspolitik. Velkommen • ”Verden ligger åben” – Hvor skal vi hen? – Hvad skal vores fælles hovedvej være? – Hvad skal vi række.
Ledelse – i samspillet mellem kommune og civlsamfund
Det gode klasserådsarbejde
- som i menigheden /det kristne fællesskab, ikke som i bygningen
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Åben skole i Århus Muligheder og myter ved skolesamarbejde.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Kredsens udviklingsplan del 2
Rådmandsgades Skole12008 ALLE KAN KOMME TIL TOPS.
Ringkøbing-Skjern Kommune 12. September 2013
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Dagsorden: Demokrati i klubberne – konkrete eksempler Klubberne og medborgerskab Fritidsspilfordeler og ungdomsskolen placering i nærdemokrati.
Relationer – børn og voksne
Relationer – børn imellem
Det fremtidige arbejde De næste fire år Hvad vil vi?
Forandringer i en medlemsstyret organisation Lasse Bolander, Coops formand.
C4 i Hillerød Handel Turisme, kultur, sport Uddannelse Erhverv C4 Sammen er vi stærkere! C4 er en medlemsbaseret paraplyorganisation, der samler Hillerøds.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Hvordan får vi indflydelse på den lokale handicappolitik? Hvad gør vi sammen med DH ? Hvad gør vi selv ? Hvordan bruger vi bedst vores indflydelse i DH.
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
Fællesskab og relAtioner i fdf
Workshoppens indhold Projektrådgivningens arbejde Barrierer for deltagelse i projekter/aktiviteter Konkrete løsningsmodeller Klassiske fejltrin Eksempler.
Papir på det Kronik af undervisningsminister Ulla Tørnæs, kulturminister Brian Mikkelsen og videnskabsminister Helge Sander i Politiken den 3. december.
Strategiske overvejelser Hvilke muligheder giver Makerkulturen bibliotekerne Roskilde 1. april 2014 Mogens Vestergaard Knud Schulz 1.
Kredsens udviklingsplan Del 2. Strategi og manøvrer - Er vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
Udfordringer for de selvejende institutioner og deres organisering DLO i Slagelse 11. april 2008 V/ formand for Børne- og Kulturchefforeningen Per B. Christensen.
Ledelse af frivillige Økumenisk efterårsmøde – 5. november 2011.
FDF s ambition FDF giver børn og unge et ståsted at møde verden fra.
DIN BEDSTE FDF-OPLEVELSE Tankerne i Oplevelsesåret Fokus på det, vi gør! Vi skal snakke, dele og videreudvikle En fortælling om FDF.
KIRKERNES ROLLE I FRIVILLIGHEDSSAMFUNDET Nyborg Strand den 4. november 2011 Centerleder Laust Kristensen 1.
Dialogmøde Den åbne skole 26/ – Hundelev – Løkken - Vrå.
1 Baggrundsinformationer ”Politiets kontakt med lokalsamfundet skal styrkes via lokalpolitiet på de enkelte politistationer, ved etablering af kredsråd.
Idrætten i en ny storkommune  Kommunens idrætspolitiske målsætninger  Tilskudsordninger  Haller og anlæg  Brugerindflydelse i fremtiden  Strukturen.
Ledere mellem profession, management og demokrati
Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Inklusion Fokus: Udsatte unge og samarbejde med kommunerne Pædagogisk konsulent Maren Ottar Hessner
Tilgang 2: Få fat i forældrene Mange børn får (mere eller mindre) blide puf hjemmefra for at komme til FDF. Typisk har børnene store oplevelser, når de.
Hvad synes du er godt medborgerskab? Nævn et konkret eksempel, hvor nogen har taget ansvar for fællesskabet i dit lokalområde. Hvordan kan man praktisere.
Ny Nordisk Skole Oplæg for NLS 13. okt.. Ny Nordisk Skole er Nyt politisk signal om værdier og mål for uddannelsessystemet – herunder folkeskolen Inspiration.
Synlighed i foreningen: kommunikation og markedsføring V. kommunikationskonsulent, Mette Vittrup Schmidt Seminar for seniorer Glostrup den 5. oktober 2015.
Tilgang III – synlighed i lokalsamfundet Overvejelse: - Kan man se at der er en FDF-kreds? - Og... Hvad vil en tilfældig person, man møder på benzintanken,
SportHouse –  TEAM/ RESSOURCER KRITISK SUCCES FAKTOR UDFORDRINGER/ FORHINDRINGER FASER/MILEPÆLE/AKTIVITETER xx MÅL Februar 2014 Bestyrelsens.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Netværksmøde, Region Midt og Nord 21. marts 2017
Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver
Opsamling på de fire klyngemøder v. Jeanette Lund
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
FDF landslejr 2011 Vi skal med!.
Bestyrelse – hvad er det?
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
”Baptistkirken vil:”.
Hvad er vores kommunikationsmål
Præsentationens transcript:

FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være i kirkens bevidsthed FDF skal bruge skolereformens muligheder FDF skal være en tydelig stemme FDF skal være synlig på skolerne FDF-kredse skal være en synlig lokal partner FDF skal styrke relationen til DUF FDF I SAMARBEJDE

SPØRGSMÅL TIL DEBAT Kirke Hvorfor er et samarbejde med jeres kirke vigtigt for FDF? Hvordan kan I konkret styrke samarbejdet med jeres lokale præst og kirke? Hvad kan I bidrage med, og hvad kan I få ud af det? Hvordan kan kirken være med til at sikre flere medlemmer og ledere i kredsen?

SPØRGSMÅL TIL DEBAT Skole Hvad kunne målet være med et samarbejde mellem jeres kreds og den lokale skole? Hvad har I af styrker og konkrete tilbud at fremhæve over for skolen? Hvordan kan et samarbejde med skolen bygges op, og hvordan kan I bruge hinanden som netværk? Hvad er FDFs vigtigste budskab i den offentlige debat om balancen mellem børns skole- og fritidsliv?

SPØRGSMÅL TIL DEBAT Kommune Hvilke områder kan I som lokal kreds se en fordel i at have større indflydelse på lokalpolitisk? Hvad kan I som kreds gøre for at få mere indflydelse lokalt, og hvordan kan I bruge hinanden som netværk? Hvordan kan kredsen være med til at sikre lokale politikere, der kender til værdien af idebestemte foreninger og deres bidrag til demokratiet og sammenhængskraften i lokalområdet?