BAGGRUND Agerup har været i familiens eje i 200 år Ejer er direktør for international rådgivningsvirksomhed Begrænset tid til rådighed i forbindelse med.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplæg vedr. Sundhed og produktion hos produktionsdyr
Advertisements

Egon Noe Og Anne Mette Langvad Danmarks JordbrugsForskning
Kontakt vores salgsafdeling på eller
Roskilde Tekniske Skole
Analyse af eksterne og interne forhold
Peter Viereck.  Højteknologisk virksomhed, etableret i 2001  Produkter: avancerede løsninger til håndtering af datatrafik over telenettet  40 højtuddannede.
Forslag til Gårdbestyrelsen
Vi gennemførte en række interview ifm
Profitten øget med økologiske tryksager! Kim T. Rasmussen, direktør UniFlip A/S.
Budgetgrundlag i planteavlen
Velkommen til workshoppen Blindgyde eller karrierevej - kundecentret som en integreret del af koncernen Drivsel – drift og trivsel i call centre konference.
1 Administrativt samarbejde – hvordan kan det lykkes? Hvilke overvejelser skal der gøres i såvel det politiske som i det administrative felt? Hvilke strategier.
Konsulent Ole Møller Hansen
Strategi Workshop – AGWAPLAN 4. maj 2006
Sådan skaber du værdi som leder i din virksomhed
Sikring af tilgængelighed er en proces!
Rekruttering af frivillige ledere MBU’s Årsmøde 2007.
Vision Daloon er den moderne forbrugers foretrukne leverandør af etniske conveniencefødevarer.
Faldgruber ved investeringer i bygninger og maskiner
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Workshop den 4. november 2009 Jørgen Kroer og Thomas A. Rasmussen
Strategi Forudsætninger og udfordringer.
Hvad er en god mekaniserings strategi?
Midtjyske virksomheder om Udviklingsaktiviteter Resultater fra Det midtjyske Vækstlag August 2009.
AGWAPLAN Side 1 · · Projekt om balance mellem produktions- og miljøhensyn Vandplan – indhold, udarbejdelse og realisering.
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
Projekt Statusrapport Projekt Aktiviteter i Task Force Indledende møde med gennemgang af de foreløbige virksomhedsinformationer, identifikation.
Økonomiske betingelser for planteproduktionen i Danmark - nu og 2-3 år frem i tiden Landskonsulent Erik Maegaard.
Hvordan udnyttes maskinparken optimalt?
Dansk Markdatabase - din netbank for markdata
Hvor mange traktorer er nødvendige? - en tommelfingerregel !
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
OPP-projektet – Vildbjerg Skole. Opstart af udbudsproceduren Offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i EF-tidende med opfordring til at deltage i.
Randers Kommune IT-udviklingsprogram Temadag for IT-afdelingen den 21. Maj 2007.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Driftslederens betydning for driftsresultatet Afdelingsleder Torben Wiborg.
Budgettering der virker ! Hvordan får jeg budgettet til at afspejle mine mål ? v. Chefkons. driftsøkonomi Bjarke Poulsen.
Mulighedernes landbrug
De største barrierer sidder mellem ørerne Anne Gravsholt Busck Institut for Geografi og Geologi, KU.
Udskrevet d. 28. marts 2015, dias nr. 1 Vejen til vækst Hvad er udbyttepotentialet i vinterraps? v. Planteavlskonsulent Torben Føns.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Byggeri og Teknik Hvordan laves strategi for mekanisering? Landskonsulent Erik Maegaard Dansk Landbrugsrådgivning.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Hvilke rammer giver lovgivningen i dag? Tirsdag den 9. januar 2007 v/ juridisk konsulent Morten Haahr Jensen.
Fremtidens planteavlskonsulent Konsulent Kent Myllerup Jensen Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl.
Gdr. cand oecon agro. Simon Simonsen
Maskinstrategi og planteavlsrådgivning
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Omkostningsstyring og valg af mekanisering?
Miljøplanlægning og forvaltning Miljøplanlægning 1. Kursusgang Mandag den 12/
Strategi 2011 – x4 edsbjerg er et konsulenthus, der rådgiver og.
Krystalkuglen Plantekongres 2008
Driftsledelse på planteavlsbedriften Konsulent Erik Sandal Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl Planteproduktion 2004.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteproduktion Afprøvning af et fosforindeks baseret på det oprindelige amerikanske i et projekt i Danmark Afprøvning.
Hvad skal der til for at det går godt?
Hvad betyder Natura 2000 for landbruget? Miljøkonsulent Irene Wiborg Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl.
Nærgående benchmarking af planteavlen - Hvad er Business Check Mark?
InnoBooster. Vi investerer i innovative og flyvedygtige ideer …
Bæredygtighed i tjenesten Hvordan bevare passion og motivation som børneleder på den lange bane?
Landbruget for godt 100 år siden. Landbruget krævede meget arbejdskraft. De fleste maskiner, vi kender fra landbruget i dag, var endnu ikke opfundet.
Fastlæggelse af praksis – plads til forbedring? 8. november 2011 v/formand for FSR’s Skatteudvalg statsautoriseret revisor John Bygholm.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Holdingselskaber - oprettelse og generationsskifte
Organiser Erhvervsnabohjælpen !
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Strategisk udvikling af landbrugsbedriften Torben Ulf Larsen
KONCERNSERVICE STRATEGI 2020
Next Step for at fremme telemedicin
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
Kørsel på kryds og tværs i landskabet – mere end et transportproblem ?
DS Historien Det hele startede med en produktion af mindre stålkonstruktioner i beskedne omgivelser på Svend Møller Hansens forældres ejendom ved Hobro.
Værktøj: Check dine relationer
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

BAGGRUND Agerup har været i familiens eje i 200 år Ejer er direktør for international rådgivningsvirksomhed Begrænset tid til rådighed i forbindelse med daglig drift af ejendommen

Gammelt formål Sikre ejendommen i familiens eje At øge det dyrkede areal Men i foråret 2006 blev jorden for dyr, bopælspligten for snærende og det stod klart at næste generation vil overtage Agerup af lyst og ikke af pligt og næppe med baggrund i en uddannelse som landmand

Nyt Formål - At sikre ejerglæde -At sikre værdien og det langsigtede afkast - At bevare ejendommen i familiens eje er dermed ikke et formål

Det nye formål gav begrænsninger -Ikke investere i jord som giver bopælspligt -Ikke investere i produktionsanlæg der forringer værdien, og som ikke har potentiale i forbindelse med anden anvendelse -Hvad så ?

Krise Driftsleder frygtede for udviklingen af sit job Krise i samarbejdet med driftsleder på grund af mangel på retning Kontakt til Morten Lassen hos Patriotisk Selskab

Løsning 4 møder med henblik på at afklare om driftsleder og ejer kunne finde fælles strategi Væsentligt med ekstern konsulent til at forstå ejerens og driftslederens meget personlige bekymringer og overvejelser Analyse af stærke og svage sider samt muligheder og trusler

Strategi Benytte driftsleders interesse og ekspertise indenfor planteavl og maskiner Benytte det gode driftsgrundlag Fokusere på planteavl med højt afkastpotentiale frem for stabilt udbytte Kommunikere til medarbejdere, samarbejdspartnere og omgivelserne

Investeringsområder Investere i kompetenceudvikling Investere i maskininventar der kan afskrives over 5 – 10 år Investere i driftsbygninger hvis de relativt nemt kan anvendes i alternative sammenhæng

Styringsredskaber Definerede mål og bench mark Årligt strategimøde i marts med Morten Lassen, hvor årets resultatet vurderes, og hvor der lægges en ny handlingsplan for kommende år Månedligt møde med dagsorden mellem driftsleder og ejer, hvor der følges op på handlingsplanen

Virker strategien ? Vi har aldrig haft så få højværdiafgrøder til høst i 2007 Problem: Sker der et paradigmeskift i øjeblikket i forbindelse med indførelse af biobrændsler og er frøafgrøder dermed forældede?

Strategi der virker Det, der virker, er et gennemtænkt og kommunikeret driftsformål Strategier er vigtige, men bliver hurtigt forældede Såfremt begrænsninger i formål er rimeligt definerede er det nemmere at tilrette strategien Handlingsplaner er afgørende styringsredskaber i daglig drift

Resultat Retning er givet og styringsredskaber er på plads Samarbejde mellem ejer og driftsleder veldefineret og mødeplan er fastlagt Spildtid på ”driftsledelse” er nedbragt Mere tid for driftsleder til målrettet udvikling af sig selv og bedriften Mere ”ejerglædetid” til ejer