Ny Fælles Naturfagsprøve

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
NGG-INFO 1.
Advertisements

Skolereform august 2014………………
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
NGG.
Handelsgymnasium Rønde
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
Rungsted Gymnasium.
VELKOMMEN TIL FORÆLDREMØDE. REFORMENS MÅL ER: • AT GØRE FOLKESKOLEN ENDNU BEDRE OG UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, SOM DE KAN • AT HÆVE.
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
NGG.
Science Class Juelsminde Skole
Organisering af NV 2005 •Arbejdsgruppe nedsat efteråret 2004 •Arbejdsgruppen skal –udarbejde oplæg til organisering af NV –lave forslag til indhold af.
HF på Falkonergården 2011.
Optagelseskrav på hf Afsluttet 10. klasse og direkte på hf
Projektopgave klasse.
Skolereform august 2014………………
Velkommen til valgmøde
10.kl Opbygning og struktur. Et center, to adresser  Koordineret ledelse  Samme udbud, derfor kan man blive anvist  Pædagogisk samarbejde.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
P ISA, NATIONALE TESTS OG BESPARELSER – HVAD RAGER DET MIG ??!! Skolebestyrelsens årsberetning for 2010/2011 – og årene, der kommer.
Internationalisering i og udenfor Danmark: Udover studieretningsfagene samfundsfag, matematik og psykologi inddrages andre fag, så oplagte tværfaglige.
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
ALMEN STUDIEFORBEREDELSE AT Hvad er det nu AT er? AT er et samarbejde mellem fag inden for og på tværs af gymnasiets tre faglige hovedområder:
Hvordan søger man om optagelse?
NGG-INFO.
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Temalinjer Samfundsfaglig Naturfaglig Kunst & Design Drama & Musik Idræt Karrierepilen Medie og It Samt: Base 10 ITO.
Gymnasiet (Stx)
Folkeskolereform Politiske mål
Sunds skole Evaluering
Niels Grønbæk Nielsen Teamets planlægning af undervisningsåret.
-Akademiet NTS repræsentantskabsmøde den
- Et forsøgsprogram for folkeskolen
Naturfagsprøve Forældremøde 16. marts 2011.
Overdragelse af Naturfagsprøven November Punkter Prøvebekendtgørelsen for Trekronerskolen Vores prøveoplæg Afvikling Erfaringer.
1. Kommunikation 2. Årets gang – Skole/hjemsamtalerne 3. Prøverne 4. Dansk 1. Den daglige undervisning 2. Afleveringer 5. Matematik 6. Styrkebaseret undervisning.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Prøver 2011 Obligatorisk for 9. kl.
Obligatoriske fag Dansk A Teknik A Engelsk B Fysik B Kemi B Matematik B Teknologi B Biologi C Kommunikation/it C Samfundsfag C Teknologihistorie C 3 studieret-
Folkeskolereform Politiske mål at udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan at mindske betydningen af social baggrund at øge elevernes trivsel.
Gymnasierådet – 11. marts 2008 Evalueringer af gymnasiereformen Forsøg med digitale eksamensopgaver Forsøg med nyt bioteknologifag i stx og htx.
10. klasse. Faglighed Uddannelses vejledning Oplevelser.
Erfaringer fra næsten 2 år med 2.w, NAG
Velkommen til alle nye og kendte elever og forældre.
Historie i udskolingen Gyldendal 8. april 2015 FFM – historie – historie.gyldendal.dk v/Jens Aage Poulsen
Velkommen til Hellebjerg Idrætsefterskole. Rundvisning Kaffe, information og spørgsmål.
Mette Vedelsby & Leif Vejbæk Haslevseminarium 2008 Hvad er et matematikprojekt i.flg. studieordningen I studieordningen for matematik på Haslev Seminarium.
1 Velkommen til HTX Fremtidens tekniske gymnasium.
Greve Gymnasium Skemalagt elevtid Forsøg med start i skoleåret Forsøget omfatter hele skolen: -Alle fag med skriftlig dimension -Alle lærere og.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Nyt om test og prøver Matematik i marts Sorø Den 26. marts 2015 Marts 2015 Niels Jacob Hansen - Læreruddannelsen UCSJ 1.
Hvorfor skal naturfagene samarbejde? For elevernes skyld! Oslobåden, Peter Norrild
Niveauer i ungdomsuddannelserne  A – Gymnasialt niveau ( 3 år )  B - Gymnasialt niveau ( 2 år )  C - Gymnasialt niveau ( 1 år ) / EUD  D - EUD-fag.
Evaluering.
Naturfagsprøven BS
Fællesfaglig naturfagsprøve på Øster Farimagsgades Skole
STØVRING GYMNASIUM Studieretningsønske 2017.
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
Mål og perspektiver for naturfagene
Faggruppemøde Naturfag, fysik og kemi Bodil Tange.
Skriftlighed i nv Skriftlighed i nv Aalborghus Gymnasium.
Det handler om eleverne
Mulighederne i ungdomsuddannelserne - PowerPoint
Præsentationens transcript:

Ny Fælles Naturfagsprøve Nørbølling 29. januar 2015

Ny Fælles naturfagsprøve - Fra skoleåret 2015/2016 indføres en bunden praktisk- mundtlig fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi i 9. klasse som erstatning for den nuværende bundne praktisk-mundtlige prøve i fysik/kemi. - Prøven tilrettelægges således, at eleverne udarbejder en selvvalgt problemstilling inden for et lodtrukkent tema. Forberedelsen til prøven finder sted i den sidste del af undervisningstiden med lærervejledning.

Ny Fælles naturfagsprøve og projektopgave For at styrke den naturfaglige kultur på skolerne og elevernes interesse for naturvidenskab gennemføres der i skoleårene 2015/2016 og 2016/2017 forsøg med en ekstra obligatorisk projektopgave i 9. klasse, der evalueres i efteråret 2017. Elever, der indgår i forsøget, har både en projektopgave inden for de humanistiske fag/samfundsfag og en projektopgave i matematik/naturfag. I relation til projektopgaven i matematik/naturfag udmøntes forsøget på to måder: Projektet skal inddrage elementer fra alle tre naturfag (fysik/kemi, biologi og geografi) og danne grundlag for den fælles prøve i de tre naturfag. Projektet kan inddrage elementer fra to eller flere af fagene i den naturfaglige blok (fysik/kemi, biologi, geografi, matematik og idræt).

Fra naturfagligt projektforløb til naturfaglig projektopgave

Hvordan NTS har arbejdet med et naturfagligt projektforløb Hvordan griber vi et naturfagligt projektforløb an? Planlægning, gennemførelse og evaluering af et naturfagligt projektforløb foregår i fagteamet af naturfagslærere i biologi, fysik/kemi og geografi omkring den eller de klasser/hold, projektforløbet omfatter. Planlægning Indkreds de målpar i Fælles Mål, der skal være omdrejningspunkt for dette naturfaglige projektforløb. Husk både de naturfaglige mål (som er fælles for biologi, fysik/kemi og geografi) og de fagspecifikke. Tag stilling til hvilke(t) kompetenceområde(r), der skal være hovedfokus på i det naturfaglige projektforløb: Er det undersøgelse, modellering, perspektivering eller kommunikation? Overemnet manifesterer sig nu, hvis ikke det allerede var fastsat, da I indkredsede de relevante målpar. Opstil læringsmål for hele klassen/holdet på baggrund af de valgte målpar. Opstil en lektionsplan for gennemførelsen af det naturfaglige projektforløb: Hvor mange lektioner og uger strækker forløbet sig over? Hvordan ligger lektionerne - som de “plejer” efter klassens/holdets skema eller er der omlagt skema? Se inspiration i de to eksempler på naturfaglige projektforløb her på siden. Gennemførelsen af det naturfaglige projektforløb finder sted i samarbejde mellem naturfagslærerne.  Undervejs i gennemførelsen er det centralt, at både de fælles læringsmål for klassen eller holdet og de særlige for hver gruppe holdes for øje. Evalueringen finder både sted løbende (formativt) og ved afslutningen af det naturfaglige projektforløb (summativt).

Spørgsmål ang. prøven 2015/16 Mulighed 1 9. klasseprøve i fysik/kemi (som hidtil, dog mulighed for gruppeprøve)  Derudover udtræksprøve i enten biologi, geografi, mundtlig matematik eller idræt Mulighed 2 Frivillig fælles naturfagsprøve (biologi+fysik/kemi+geografi), hvor eleverne på baggrund af et lodtrukket naturfagligt emne formulerer en problemstilling og arbejder projektorienteret. Proces og resultater fremlægges praktisk og mundtligt til afgangsprøven (vælges denne form næste år skal det sandsynligvis omkring en dispensation i UVM) Derudover udtræksprøve i enten biologi, geografi, fysik/kemi, mundtlig matematik eller idræt 2016/17 Fælles naturfagsprøve (biologi+fysik/kemi+geografi), hvor eleverne på baggrund af et lodtrukket naturfagligt emne formulerer en problemstilling og arbejder projektorienteret. Proces og resultater fremlægges praktisk og mundtligt til afgangsprøven. Derudover udtræksprøve i enten biologi, geografi, fysik/kemi, mundtlig matematik eller idræt. Fra 2015 igangsættes desuden et femårigt evaluerings- og følgeforskningsprogram (2015-2020) med fokus på effekten af den fælles naturfagsprøve. .

Følg med på NTSnet og i NTSnyhedsbrev