DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
v/ afdelingsledelsen VELKOMMEN!
Advertisements

Strategi-dage for redaktion, kursusudvalg, webmaster og bestyrelsen Kolding torsdag og fredag den 13/ Fagforum for Børnefysioterapi som specialebærende.
Værdigrundlaget i Greve
Det Nationale Samarbejdsforum for Sundhedsforskning
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Lægemiddelenheden i Region Nord - andre initiativer  Nyhedsbreve  Regional lægemidel-komitè  Opioid arbejdsgruppe  PPI arbejdsgruppe  Staff meetings.
PR Kampagne for folkeskolen
Palliativ DMCG Formål og opgaver. DMCG. Organisering af et fagligt område.
Diagnostisk Center FORSKNINGSSEMINAR FOR PROFESSORER OG KLINIKLEDELSER 9 Januar 2014 Bernstorff slot Koordinerende professor Peter Garred Centerdirektør.
FBUs visionsplan 2015.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Det Nye Universitetshospital i Århus Arbejdsvision for byggeriet af DNU Det Nye Universitetshospital: sammenhængende, bæredygtigt og effektivt byggeri.
Anni Skou Jens Oluf Pedersen Akut Medicinsk Modtageafsnit A4 Medicinsk afdeling M1.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra skolens ledelsesteams’ selvevaluering.
Roller og ansvar i forandringsnetværket
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Afdelingsledelsen Vision og værdigrundlag i Planlægningsområde Syd.
Kodeks for offentlig topledelse
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
15. september DASYS Charlotte Rahbek Omsætning af viden – Elektronisk patientdokumentation.
) Facilitatorordningen Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen & Tom Simonsen.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Forskningsenheden for Almen Praksis Århus Universitet Kvalitetsudvikling i almen praksis Marianne Rosendal & Peter Vedsted.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
FARMA SF 2011 Det Farmaceutiske Fakultet Forskningsformidling ”Formidlingsforpligtigelses -ja tak” Sven Frøkjær 23. marts 2011.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
Regions Midtjyllands elektroniske patientjournal
Strategi i Vindervirksomheder Kapitel 2
Hospitalsenheden Vest Ledelse i Akutafdelingen Per Østergaard Jensen Cheflæge Hospitalsenheden Vest.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Internationalisering på SUND - strategi At styrke den internationale dimension i fakultetets uddannelser. Studerende skal tilegne sig et globalt perspektiv,
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
1 Mission BUC varetager hospitalsbaseret tværfaglig udredning og behandling af børn og unge fra 0-18 (21) år med psykisk sygdom og udviklingsforstyrrelse.
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Michel Kjeldsen. Praktiserende Læge og Praksiskoordinator.
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
A A R H U S U N I V E R S I T E T U N I V E R S I T Y O F A A R H U S Lauritz B. Holm-Nielsen| 2 Aarhus Universitets Strategi
Sundhedsdataprogrammet Præsentation DRG-konferencen 2015 Ved Malene Højsted Kristensen, sekretariatschef Sundhedsdataprogrammet Sundheds- og Ældreministeriet.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
De Praktiserende Lægers Organisation -Hvordan kan vi fremme rekrutteringen til specialet? LÆGEDAGE – REKRUTTERING 11. NOVEMBER 2015 – BELLA CENTER - KØBENHAVN.
Organisationsændring, lægefagligt bivirkningsnetværk og strategi Afdeling for Forbrugersikkerhed En afdeling i Lægemiddelstyrelsen.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
AVA Vision og værdier ”En vision, der kommer indefra – fra medarbejdere, der dagligt leverer varen og håndterer måden at gøre det på troværdigt og individuelt,
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Kvalitetsudvikling hvordan
Kvalitet i plejen.
MTV af Demens: Organisation
VELKOMMEN Stort fællesmøde for Almen Praksis på Fyn Tirsdag den 31
E-læring på patientens præmisser
KONCERNSERVICE STRATEGI 2020
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
E-læring på patientens præmisser
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Mette Rosendal Darmer, Centerchefsygeplejerske
Administrativ organisering
Præsentationens transcript:

DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011

Policydokumentet –Indholdet var stadigt aktuelt –Trængte til en opdatering –Hvordan skulle vi komme videre? –Og hvad betyder specialerapporten for specialet og for selskabet? –Manglede en strategi –Manglede en vision

Klinisk biokemi skal til alle tider være en nøglefaktor i det gode patientforløb

Tankerne bag Udfordrende Ambitiøs –Konstant udviklende –Nysgerrig og undersøgende –”Levere varen” Det gode patientforløb

Derfor Skal Dansk Selskab for Klinisk Biokemi understøtte specialet ved at tiltrække, fastholde og udvikle de dygtigste og de mest kreative medarbejdere Klinisk biokemi skal til alle tider være en nøglefaktor i det gode patientforløb

Tankerne bag Selskabet skal understøtte visionen –Medvirke til etablering og anvendelse af ny viden –Skabe spændende faglige rammer for medlemmerne –Promovere specialet –Være tydelig som speciale

Derfor Skal Dansk Selskab for Klinisk Biokemi understøtte specialet ved at tiltrække, fastholde og udvikle de dygtigste og de mest kreative medarbejdere Skal Dansk Selskab for Klinisk Biokemi arbejde på, at klinisk biokemi bliver et stadigt voksende speciale med stigende indflydelse i det danske sundhedsvæsen Klinisk biokemi skal til alle tider være en nøglefaktor i det gode patientforløb

Tankerne bag Selskabet skal understøtte visionen ved at –iværksætte og støtte indsatser med henblik på at styrke specialet i såvel størrelse som indflydelse –Være identitetsskabende – at synliggøre klinisk biokemi som et uundværligt speciale, hvor formidling, ledelse, forskning og samarbejde er et naturligt led i arbejdet på alle planer –Nå indflydelse både internt og eksternt

Strategiske fokusområder Samarbejde med andre specialer Rekruttering, fastholdelse og identitet Forskning og udvikling Organisation og fagligt miljø

SAMARBEJDE MED ANDRE SPECIALER Det er nødvendigt at samarbejde med vores kliniske kolleger for at accelerere den faglige udvikling i specialet. Ny viden samt nationale og internationale guidelines skal omsættes til anbefalinger/ diagnostiske redskaber i samarbejde med kliniske selskaber for at sikre optimal udnyttelse af biokemiske kerneydelser i det gode patientbeløb.

FORSKNING OG UDVIKLING Ved systematiske undersøgelser opnås ny viden, som kan publiceres og være til nytte andre steder. Klinisk biokemi skal i samarbejde med andre specialer være initiator af og inspirere til forskning. Selskabet skal via samarbejde med andre specialer tage initiativ til udviklingsprojekter til gensidig nytte. Endvidere skal selskabet facilitere klinisk biokemisk forskning samt udvikle og sikre rammer for vidensformidling i Danmark.

REKRUTTERING, FASTHOLDELSE OG IDENTITET I lighed med andre specialer er der behov for en løbende indsats for at sikre det nødvendige antal speciallæger. Selskabet skal derfor udvikle nye taktiske indsatser for at rekruttere læger til klinisk biokemi, herunder styrke fagets profil, omdømme og selvforståelse. Et kerneområde for faget er forskning, og det har da også vist sig, at forskning er en god måde at blive introduceret til klinisk biokemi på.

ORGANISATION OG FAGLIGT MILJØ Point-Of-Care-Tests Patient-nært udstyr (POCT) er nyttig i visse områder af patientarbejdet. De kliniske afdelinger og almen praksis har ingen særlig tradition for kvalitetssikring af analyser. Klinisk biokemi skal derfor bidrage til at optimere, kvalitetssikre og vurdere alle aspekter i brugen af POCT-analyser i stadig dialog med brugerne. Selskabet vil arbejde på at skabe en konsensus om, hvilken rolle specialet bør have i dagens og fremtidens POCT-organisation.

ORGANISATION OG FAGLIGT MILJØ it og datahåndtering Målet er, at klinikerne får et bedre overblik over analysebestillinger og resultater, og at der dermed opnås optimal og sikker udnyttelse af data. Selskabet skal være med til at præge it-udviklingen i det danske sundhedsvæsen ved at deltage i og påvirke relevante råd og udvalg, således at den it-indsigt, landets klinisk biokemikere besidder, anvendes til forbedring af patienternes diagnostik og behandling.