1 Vil I ha’ flere aktive.!? 2 Hvad er det vi siger?  Det er bare Tordenskjolds soldater  De unge gider ikke sidde i bestyrelser  Vi er godt nok lidt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Den er bare stor.... Nu kan den vist ikke dreje mere…
Baggrund for projektet
Om et øjeblik kommer du ind i en magisk verden....
Vandpytten. Først bekymrer hun sig ikke om størrelsen på vandpytten.
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Derfor har vi altid meget at lave Pensionistens hverdag
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Borgernes barrierer for brug af IT
Beboerdemokrati? Det er da en lukket fest!.
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Vi har købt en lille bjerghytte på fjellet, og tænkte på om du ville tage familien med eller nogle venner og komme en tur i julen for en lille julegløg.
Udvikling af beboerdemokratiet
Vi gennemførte en række interview ifm
Måske er I bedste venner i et år,
Om et øjeblik kommer du ind i en magisk verden....
Positivt lederskab Hvad er det særlige ved ledelse af frivillige?
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
Jesper Loose Smith Direktør i Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe – ca boliger Direktør fagforeningsejet ejendoms- og administrationsselskab i.
Mit navn er: Lene Smith Riis
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Guds fulde rustning den skal på Inden i krig at vi må gå
Almene boliger og boligsociale udfordringer
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
Fortællinger fra kanten
”Du skulle jo gerne ville være derhjemme” Ansvarlighed som nøglen til patientinddragelse Mari Holen Post.doc. ved Center for sundhedsfremmeforskning, RUC.
En fejl af stor betydning...
Hold fast, hold ud eller hold igen
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Ole Lund Kirkegaard Ole Lund Kirkegaard blev 39 år.
1 Dirigenten Boligkontoret Aarhus 21. august 2013.
1 Udvikling af beboerdemokratiet 3. kreds Erkendelse 1 Fremtidens beboere betragter boligen som et forbrugsgode - Ikke som et forenings- eller.
Styringsdialog og dokumentationspakke Agenda Styringsdialog og beboerdemokrati Udvalgte redskaber (værktøjer) Strategier og målsætninger Dokumentationspakken.
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Den fremsynede virksomhedsledelse Hvilke udfordringer har Danmarks almene boliger? Styringsreform Moms på administration Konkurrenceevne Boligerne.
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Kære forældre. December står for døren – vinterens lave temperaturer har vi jo allerede mærket og sikke frisk det er tidlig morgen, når vi alle skal ud.
Velkommen til Grundkursus Tema 1
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Organisationsudvikling.
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Progression i arbejdsmarkedsparathed Et kvalitativt forløbsstudie af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtageres forløb mod arbejdsmarkedet Sophie Danneris.
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
1 Du er leder At være formand er at være leder Men jeg er frivillig – og det er resten af bestyrelsen også! Lederen sætter rammen – sammen med de øvrige.
’Jeg sætter ord på og udvikler mig’
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Digital aflevering? Elektronisk eksamensforløb?.
Effektiviseringer af driften i almene boligafdelinger
Rekruttering til organisationsbestyrelsen Weekendkonference for 6. og 10. kreds Lørdag den 28. september 2013 v/Dorte Hjerrild, BL – Danmarks Almene Boliger.
Kære Børnebørn. Jeg er glad for at bo på det alderdomshjem, I flyttede mig til, for et par år siden. Men jeg har været lidt trist de sidste par uger,
Tag ejerskab for afdelingsmødet
En fejl af stor betydning...
Kære Børnebørn. Jeg er glad for at bo på det alderdomshjem, I flyttede mig til, for et par år siden. Men jeg har været lidt trist de sidste par uger, fordi.
SAB’s nye hjemmeside. Målgrupper Hjemmesiden skal først og fremmest kommunikere til: Afdelingsbestyrelser Beboere Men hjemmesiden skal også kunne bruges.
Hvilken adfærd koster penge – eksempler Hej Dennis Lene har spurgt til hvor store udgifter I har til hærværk i Skyttevænget. Kan du give et kvalificeret.
Beboerdemokratiet lige nu - en fortrolig forpremiere Bestyrelseskonference Lejerbo, 22. maj 2012 Carina Seifert, BL.
Workshop 1 Opgaverne i den almene boligsektor. De almene boligorganisationer Særlige kendetegn: Støttet byggeri Boligsocial forpligtelse Balanceleje Beboerdemokrati.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Godkendte visioner og målsætninger Lejerbo Frederiksberg Maj 2015.
KAB’s målsætningsprogram 2015 – en støtte til jeres lokale arbejde.
Effektivisering Kredsmøde BL’s 4. kreds 8. marts 2017.
Afdelingsmøde den Der kan ikke træffes beslutninger under eventuelt! 1
Nyhedsbrev Ladegårdsparken Nr
Vision 1- Lejerbo Herning
Præsentationens transcript:

1 Vil I ha’ flere aktive.!?

2 Hvad er det vi siger?  Det er bare Tordenskjolds soldater  De unge gider ikke sidde i bestyrelser  Vi er godt nok lidt grå i toppen, men vi har stor erfaring  Vi ved hvad der virker – og hvad der ikke virker

Hvorfor blev I egentlig valgt? (tænk 1 min.) 1 Jeg brændte for at gøre noget godt for afdelingen 2 Jeg har utrolig meget at give 3 De pegede alle sammen på mig 4 Der var ikke andre eller hva’????? 3

Erkendelse 1 4 Fremtidens beboere betragter boligen som et forbrugsgode - Ikke som et forenings- eller demokratiprojekt! De vil have et sted at henvende sig, god service og en effektiv administration, der løser deres behov i forhold til boligen.

Erkendelse 2 5 Organisationsbestyrelser trænger til fornyelse For mange taburetklæbere For lidt kamp om pladserne Mangler engagement fra de yngre beboere

Erkendelse 3 6 Omstilling fra gammeldags kontrol til ny ledelsesredskab Forvaltningsrevision med visioner og målsætninger God almen ledelse – ikke taget alvorligt overalt Styringsdialog – et politisk redskab

7 Ved jeres beboere hvor meget de egentlig har at skulle have sagt??

8 Alle husstande kan: deltage i afdelingsmødet 77% <25% fremsætte forslag – hvor mange gør det? vælges til afdelingsbestyrelsen vælges til organisationsbestyrelsen vælges til repræsentantskabet Beboerdemokrati

9 Afdelingsbestyrelsen næste møde. - træffer beslutning om…

10 Afdelingsbestyrelsen  Tilsyn  Budget og regnskab  Arbejder og aktiviteter  Vedligehold og fornyelse (indenfor rammerne af driftsbudgettet)  Fremsætter og udmønter vedtagne forslag  Afvikling af afdelingsmødet

11 Afdelingsbestyrelsen Kreativitet Fantasi Visioner

12 Repræsenterer I alle beboerne?

13 Afdelingsbestyrelsens opgaver i dag Hvor meget tid bruger I på opgaver inden for: 1. Driftsopgaver (budget, regnskab, service) 2. Fornyelse af beboerdemokratiet 3. Udvikling af afdelingen 4. Rekruttering 5. Sociale aktiviteter 6. Information 7. Andet (nævn hvilke) Angiv tidsforbruget i %

14 Budget-dialogen Afdelingsbestyrelsen bør have politiske holdninger til budgettet! Vil I spare mest muligt? Vil I være Grønne? Vil I styrke det sociale liv? Tænk i målsætninger!

15 Fokuspunkter i budgettet Fokuser på afdelingens ønsker, mål eller på særlige indsatsområder – fx: Udearealerne Vandpare Elspare Arrangementer Klubber Traditioner Renovation Renhold

16 Afvikling af afdelingsmødet Beretningen Se på året der gik - nåede vi vores mål? Se frem – hvad er vores ideer for fremtiden? Gør den skriftlige beretning overskuelig – lav temaer Gør den mundtlige beretning levende - del den mellem jer

17 Afvikling af afdelingsmødet De indkomne forslag - skab debat og diskussion! Overvej bordopstillingen Hvor sidder bestyrelsen? Har administrationen lavet budgetoverslag? etc

18 Det grundlæggende princip Afdelingsbestyrelsen forelægger Afdelingsmødet godkender Administrationen udfører

19 De fire s’er Husk: Små Sikre Synlige Succeser

20 Afdelingsmødet Men uanset afdelingsbestyrelsen og afdelingsmødets adgang til at træffe beslutninger vedrørende afdelingens drift har organisationsbestyrelsen det overordnede juridiske og økonomiske ansvar

21 Hvordan ser de unge ud i dag?

Det handler om kommunikation Hvad med jeres indkaldelser? Hvordan er jeres møder organiseret? Referater? 22

De unge 23

24 Hvad vil I gøre ved det?? Aldersgrænser? Rotation? Uddelegering? ??

25 Hvad er det vi vil?

Hvad er en god afdeling? Har I forslag? Mange aktiviteter? Lav husleje? Vel-vedligeholdt? Godt naboskab? 26

27 Den ideelle afdelingsbestyrelse Idémageren Afdelings- bestyrelsen Den sociale Arbejdsbien

Prioritering Ingen kan nå det hele Sammen kan vi nå mere end summen af bestyrelsesmedlemmer. 28

29 TAK FOR I DAG – go’ arbejdslyst…. Preben Jørgensen BL – Danmarks Almene Boliger