Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kære forældre. December står for døren – vinterens lave temperaturer har vi jo allerede mærket og sikke frisk det er tidlig morgen, når vi alle skal ud.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kære forældre. December står for døren – vinterens lave temperaturer har vi jo allerede mærket og sikke frisk det er tidlig morgen, når vi alle skal ud."— Præsentationens transcript:

1 Kære forældre. December står for døren – vinterens lave temperaturer har vi jo allerede mærket og sikke frisk det er tidlig morgen, når vi alle skal ud af døren. December er måneden hvor jeg vender blikket bagud og ser på hvad året har budt. Hvert år, tænker jeg, at det bare er gået hurtigere end de tidligere år – og hvert eneste år, må jeg erkende, at det vist ikke kan passe (min boss mener det bare er mig der er blevet lidt ældre…..) 2010 har været et godt år i Specialafdelingen. Synes at afdelingerne matcher hinanden bedre end det tidligere år og oplevet en større ro, til at udføre og udvikle det pædagogiske arbejde. Vi har sagt farvel til mange og goddag til flere og har pt. 52 unge i Specialafdelingen. Vores unge har alle nogle særlige behov. De er unikke på hver deres måde. De slås alle med teenager årenes konstante dilemma! Både at skulle opleve og føle sig ung – med alle de hormonelle forstyrrelser det giver i krop og sjæl, men også brugen for struktur, omsorg og at det stadig er ok at være barn. De kæmper hver og især en hård kamp, idet deres særlige behov, ofte bliver forstærket i disse teenager år, men generelt oplever vi en positiv livsindstilling og lysten til livet Der bliver løftet rigtig mange opgaver ude i afdelingerne og skal jeg fremhæve noget særligt for 2010 må det være medarbejdernes store indsats. At arbejde med disse unge, fordre at medarbejderne konstante er omstillingsparate, tør følge og

2 forholde sig til ungdomskulturen og også forstå de unge derudfra – vigtigst for mig er dog, at jeg kan mærke at de VIL de unge Tænker at vi i det pædagogiske miljø, altid kunne ønske bedre tid og flere medarbejderressourcer i håb om at kommer 100 % rundt om alle unge hver dag – men fakta er, at der bliver ydet en kæmpe indsats ud fra de rammer der er tilstede og det er så vores vilkår. Lemvig Kommunes sendte i efteråret 2010 en samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og udvidelser til høring, og i udviklingskataloget for 2011 - 2014 pegede Familie og Kulturudvalget på, at ændre normeringen til Specialpladser på Lemvig Ungdomsgård. Det betyder konkret, at vi få en del færre ressourcer at gøre godt med og efterfølgende får vi tildelt små 2 timer mindre pr. ung end i dag– hvilket har en betydning i det samlede medarbejder timetal. Lea har søgt nye udfordringer pr. 1.1.2011 og Katja` s mand har fået arbejde i København, så derfor står vi ikke pt. i en situation hvor vi skal afskedige personale. Det fordre nytænkning, at der fremadrettet er to medarbejder mindre i Specialafdelingen og dermed færre hænder/hoveder til arbejdet med de unge. Dog har vi valgt i Specialafdelingen at sætte fokus på: Hvordan kan vi organiserer os, således at vi udnytter de ressourcer vi har bedst muligt ? Det har været en proces hvor medarbejderne har bidraget med en visionær og positiv tilgang. Jeg er stolt over en medarbejder stab, der tager dette som en udfordring og ikke en begrænsning. Jeg ved at vilkårene langt fra er optimale, men på den korte bane, mener jeg ikke, at de unge vil kunne mærke effektiviseringen. Langsigtet er det min opgave, at tænke nye tanker, med udgangspunkt i de unge og deres behov og udvikle på det, i samspil med Jer forældre, personalet og ledelsen på UG.

3 Først til April kender vi det kommende skoleårs ungeantal og derudfra vil I blive præsenteret for en ny strategi Organisatorisk sker der pr. 1.4.2011 ændringer på Lemvig Ungdomsgård, idet vi starter et unge støttecenter op, hvor Marianne Dræby ansættes som afdelingsleder, kombineret med sit arbejde i SSP regi. Afdelingslederstillingen i Klubben, bliver derfor ledig og selv om jeg nødig vil undvære min afdelingsleder i UF, Ja så kunne jeg ikke pege på en mere kompetent person end Kis Olesen til at varetage den stilling. Det vil KUN blive positivt for Specialafdelingen, at Kis sidder inde med hendes viden fra arbejdet på UF og jeg ser frem til et udviklende samarbejde med Kis, også på den front. Derfor er den kortsigtede plan, at Specialafdelingen er organiseret således indtil Sommer 2011 KIK 1: Michael Dorte Rikke går på barselsorlov 1.feb. Klaus (bevilliget orlov fra uge 8 – 17 til at udforske verden ) KIK 2: Cristiano (tilbage fra orlov 17. januar) Mariann Jakob KIK 1 og 2 vil arbejde tættere sammen og medarbejdermæssigt organisere sig på tværs, idet vi en periode, når Klaus er på orlov, kun har 5 medarbejder i KIK 1-2. Kvisten: Michel Finn Rose-Marie Studerende Jette (deltager i alle AK-weekender)

4 Ung Fritid: Kis (indtil 1.4.2011) Jens Aksel Klaus( ansat i Rikkes` s barselsvikariat pr. 1.1.2011) Så Kære forældre…meget kan siges, men DER SKER ALTID noget på Lemvig Ungdomsgård Jeg håber I vil bakke op om situationen og værdsætte, at vi IKKE har valgt at skære på de ydelser som for nogle måske ligger ligefor. Vi vil stadig være et tilbud hvor fokus` er på udfordringer og succesoplevelser for den enkelte og hvor FÆLLESSKABET danner rammen for det sociale samspil. Jeg vil hermed ønske Jer alle en rigtig glædelig Jul og et lykkebringende nytår Tak for godt samarbejde og velmødt i 2011 Tanker Jette


Download ppt "Kære forældre. December står for døren – vinterens lave temperaturer har vi jo allerede mærket og sikke frisk det er tidlig morgen, når vi alle skal ud."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google