Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Samspil på tværs i Silkeborg Oplæg 09. maj 2012 – Thisted UU leder Erik Rohde.
Advertisements

Børnefamiliecenter Nordvang og familieklassen i Vestbyskolen.
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Det frivillige foreningsliv i dansk idræt
Brøndby den 10. april 2007 Forældrerekruttering Teddy Pedersen Haderslev Fodboldklub DIF - Breddekonsulenttræf.
REKRUTTERING AF BRANDFOLK
Playmakeren! Spilleren på midten af banen… opstart af Playmakeren i Aalborg Kommune •24 mio. kr. Til ”Børn og Unge i Bevægelse”. •Kickstart på.
Sønderjydsk Fodbolddommerklub Strategi 2009 – 2011.
En præsentation af Senior Erhverv Nordsjælland
Unges kompetenceudvikling i det organiserede fritidsliv v/ Anne Kofod Medlemskonference 31. marts 2008.
Kommunale chefforventninger til en ny folkeoplysningslov Oplæg for Fritid og Samfund d. 25. april 2008 i Vissenbjerg v/ Børne- og Kulturdirektør Per B.
Alle har ret til en aktiv fritid -uanset social status.
Visioner for idrætten Høje Taastrup Kommune 2006 – 2009 En opfølgning.
UAK UAK - Unge Aktive Kulturrødder
Repræsentantskabsmøde Idrættens Samråd Program for aftenens repræsentantskabsmøde  Velkomst  Fremtidens lokale idrætsbyggeri v/ Peter Laursen,
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
Chefanalytiker, Oxford Research
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
Dagsorden: Demokrati i klubberne – konkrete eksempler Klubberne og medborgerskab Fritidsspilfordeler og ungdomsskolen placering i nærdemokrati.
ProjektVærkstedet Anders Sejerøe // Kultur- og Fritidsforvaltningen.
Aarhus Kommunes Røgfri Arbejdstid
De mange muligheders skole Oplæg for skoleledere i Nordjylland 29. sept 2010 Klaus Majgaard.
NAP konference 7. juni Århus Workshop Integration.
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
1 & Om holdninger og holdningsændring blandt ledere og medarbejdere på sociale institutioner Evalueringsmedarbejder.
Forandringer i en medlemsstyret organisation Lasse Bolander, Coops formand.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Idrættens Analyseinstitut l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l Frivillighed i danske idrætsforeninger August 2012 Temamøde,
Forårs Banquet for frivillige i Kerteminde Kommune Kertemindehallen d. 29. maj 2013.
Institut for Idræt Foreningsliv og kommuner. At agere i en projektkultur Charlotte Østergaard, Studieadjunkt Institut for Idræt, Københavns Universitet.
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Børn og Palliation Fagligt Selskab for Palliationssygeplejersker
Red Barnet Kalundborg FRITIDSKONTOEN
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Lokalområde 5 Med venlig hilsen Dagplejen Daginstitutionen Tumlegården Børnehaven Grankoglen Vestsalling Skole og Dagtilbud.
Lokale grønne partnerskaber
Kommunale udfordringer på børne- og sundhedsområdet
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Fritidspas.
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
2200Kultur - Nørrebro Bibliotek & Medborgercenter Præsentere Bydelsmødrene på Nørrebro.
Repræsentantskabsmøde Idrættens Samråd Program for aftenens repræsentantskabsmøde Velkomst IS beretning for året der er gået Debat om beretningen.
Idrætten i en ny storkommune  Kommunens idrætspolitiske målsætninger  Tilskudsordninger  Haller og anlæg  Brugerindflydelse i fremtiden  Strukturen.
Børne- og Kulturchefforeningen Formål Styrkelse af medlemmernes faglige og kollegiale sammenhold faglig interessevaretagelse inden for medlemmernes ansvarsområder.
Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.
Frivillighed i Danmark Resultater fra en befolkningsundersøgelse.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Hvem skal kommunerne samarbejde med i fremtiden på idrætsområdet? Oplæg til Breddeidrætsudvalgets møde tirsdag d. 6. november v/ Børne- og Fritidsdirektør.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Samarbejde på tværs Baris Atak Integrationskoordinator
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Er foreningerne for alle – eller bare for de fleste?
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Veje til deltagelse Unge i Fælleskaber Damir Balalic.
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Mental sundhed et anliggende for folkesundheden? Sigurd Lauridsen Ph.d. Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet Projektleder DEA.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
9/24/ september 2011 Program for borgermøde om Budget Velkommen til Borgermøde 11. september 2012.
Vores frivillighedspolitik Næstformand Mads Kildegaard Larsen.
SportHouse –  TEAM/ RESSOURCER KRITISK SUCCES FAKTOR UDFORDRINGER/ FORHINDRINGER FASER/MILEPÆLE/AKTIVITETER xx MÅL Februar 2014 Bestyrelsens.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Introduktion til arbejdet med vold i familien, kærestevold og grænser Tør du tale om det?
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Kultur Idræt Bevægelse
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Præsentationens transcript:

Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)

Kommunens politik på området Alle børn og unge skal have mulighed for at udfolde deres interesser og evner til at indgå i sociale fællesskaber gennem et bredt og varieret kultur- og fritidsudbud, samt at børn og unge har muligheder for fritids- og kulturaktiviteter i deres nærmiljø.

Der gøres en aktiv indsats for øget tilgang af medlemmer til bestående og nye foreninger. Samarbejdet mellem kommunale institutioner og det frivillige foreningsliv skal fremmes og børn og unge skal gives viden om og kontakt til de fritids- og kulturtilbud, der er i kommunen.

Der gøres en aktiv indsats for at involvere alle samfundsgrupper i kultur- og fritidslivet uanset alder, etnisk oprindelse og køn. Foreningerne skal bidrage med en aktiv indsats på det sociale område, også når det drejer sig om udsatte børn og unge samt integration af borgere med anden etnisk baggrund end dansk

Disse politiske mål lever mange børn og unge i kommunen op til, men vi har nogle udfordringer… Foreningsdeltagelse meget lav i HTK 66% mod 77% på landsplan Har en udfordring i forhold til borgernes sundhedstilstand Socialt udsatte grupper –Heldagsskole –Manglende netværk udenfor nærområderne

Udgangspunktet ”Foreningernes by” – 276 kendte foreninger heraf 86 folkeoplysende Vi har veludviklede og mange idrætsfaciliteter

Fra idé til virkelighed Politisk forslag om at søge satspuljemidler –Tilskud på kr. årligt –Projektperiode 2007 og 2008

Erfaringerne Over 50 % fortsætter i foreningslivet –Relationer med andre børn Spreder sig til søskende og venner –Skaber en foreningskultur i familierne Børnene får hjælp af voksen, som de kender fra skolen Fritidsvejlederen kan skabe dialog mellem administration, skole og foreningslivet Stor forskel på lærernes engagement

På budgettet Udfordring med projekter finansieret af puljemidler På budgettet siden 2009 – kr. –160 børn i 2009/2010 Økonomisk prioritering –Blandt spareforslag hvert år

Nye tiltag Ny ansøgning til socialministeriet –Hjælpe de svageste grupper ind i foreningslivet –Fritidsvejledere i socialt belastede boligområder –Vi har nu opbygget et foreningsliv, som er engageret i opgaven Etniske forældres deltagelse i idræts- og foreningslivet – kr. fra Integrationsministeriet – egenfinansiering på kr. –Succes med børnene, men stadig mangel på frivillige, trænere og ledere

Spørgsmål? Tlf: