BUDDY Buddy-mentor-ordning på Odense Tekniske Skole

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Advertisements

Trivsel - et fokusområde
Hvad er EGU ? Egu er en 2-årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik. Egu er for unge under 30 år.
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Psykisk arbejdsmiljø.
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
SPØRGESKEMA HARDSYSSEL DISTRIKT Oktober Der afholdes årligt Sysselfejde for bæverne, hvad synes du om konceptet for dette arrangement?
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Roskilde Tekniske Skole
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Fællesskab med mere perspektiv. • Forgængeren ”Fællesskab med perspektiv” startede i 2010 • Det nuværende projekt startede juni 2012 • Forankret hos.
Kladde til informationsdias
Frivillighed i SheZone
med Jobprofil og virksomhedsprofil
forældre og klassens sociale liv.
Leise Passer Jensen Version EK Netværk Iværksætter og selvstændig - et forum for iværksætterkvinder i EK, der ønsker at imødekomme nogle.
Hvilke faglige basiskompetencer bør den ideelle talentudvikler besidde? Hvilke personlige egenskaber er vigtige for en talentudvikler at besidde? Hvordan.
UU Center Kolding Mentorprojekt i UU Kolding •Ide og finansiering •Ungepakke II •Samarbejdspartnere Taxameter - institutionsuafhængig.
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Fastholdelsesstrategi: En strategi der styrkes gennem samarbejde.
Forældremøder på Kalbyris
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Teamtoft Mentorordning for Ligestillingsafdelingen og Personalestyrelsen Kick off dag den 18. september 2007 Rentekammersalen.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
O-service - Nye muligheder Alle slags arrangementer ind. Bedre visning og sortering af kalender. Tilmelding af ikke-DOF medlemmer. Betalingsmetoder og.
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Velkommen til Absalonskolen i Holbæk
- Hvad kan I forvente som forældre?
forældre og klassens sociale liv.
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
Susanne Minds Evaluator VIA University College
UU Odense Om at skabe fastholdelse gennem en organiseret mentorindsats i et større byområde.
Et kursus om it som faglig udfordring og didaktisk mulighed for danskfaget. Ph.d. Jeppe Bundsgaard
Hvad kræver det? Parat til erhvervsuddannelse. Parat til… Erhvervsuddannelser? En konkret erhvervsuddannelse? Grundforløb? En bestemt indgang? En konkret.
Vision – foreslag Mulighed 1 –Sundhed for alle i Åle-Hjortsvang-Hammer – vi skaber det sammen! Mulighed 2 –Sundhed for alle – sammen!
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Hvad er mål/resultat (output)?
Tegning; ”Frihedens allegori”, F. M
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Ved Jannie Asklund Mobil:
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
At tale om sexualitet.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
APV Lindved Skole Januar Rengøring SFO Undervisning.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Økonomi og Demokrati.
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
AKT på Dybbøl Skolen.
Tema 7 Netværksdannelse Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
EN NYTÆNKNING AF HVERDAGEN PÅ HG - TANKER OM SKEMAET Præsentation af rammeforsøg.
DE-L Årsmøde, Workshop: ”De voksnes vej ind i de erhvervsrettede uddannelser ” Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec Tirsdag den 29. april.
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
De unge og de erhvervsrettede uddannelser Noemi Katznelson, Center for Ungdomsforskning Noemi Katznelson,
Projektkoordinator, Vinni Sørensen Karrierelinjen - For dig der vil lidt mere.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Fællesskab med perspektiv. Et job for mandfolk Sjakkultur.
Målet med læseprojektet var:  at bidrage til at reducere antallet af elever, der forlader skolen med dårlige læsekundskaber,  at skabe engagement og.
Torben Stolten Thomsen HANSENBERG Projektleder og international koordinator Sådan forbereder vi eleverne på at rejse ud!
Velkommen tilbage modige opdagelsesrejsende! Troværdige observationer fra xx modige opdagelsesrejsende ved hjemkomsten fra fem dage på [arbejdspladsens.
Følelser… hvad for noget?. Rammen for i aften Følelsernes ABC Hvordan støtter vi en positiv følelsesmæssig udvikling hos børn? Vulkanen Formen Lytte,
I mentor ordningen på elevmentor.dk
Sådan arbejder den gode TR
Guide til flygtningeforældre i asylfasen
Afholdelse af journal club i egen klinik:
Præsentationens transcript:

BUDDY Buddy-mentor-ordning på Odense Tekniske Skole

IDÉENS OPSTÅEN Nogle elever hjælper på egen hånd andre elever. De elever må kunne nå mere med skolens hjælp og opbakning. Hvorfor ikke overlade det til eleverne? Teknisk skole: korte skoleophold gør det vanskeligt at lave et godt flow i elevengagement af den art. Med tovholdere (læreres) støtte og delvise styring kan tekniske skoler få gode buddy-mentor--ordninger. Eleverne vil gerne, men har brug for tovholderne.

FORMÅLET MED BUDDY’ERNE Godt studiemiljø. Større identifikation med uddannelsen. Støtte nye, usikre elever i at falde til. Videregive erfaringer. Være en fortrolig og en ”organiseret kammerat”. Bidrage til, at eleverne føler sig velkomne og tilpas på skolen. Mindske frafald.

ORGANISERING Buddy’erne rekrutteres via tovholderne, som er en del af grundforløbets lærerteam. Buddy’erne inviteres til en kursuseftermiddag med tovholderne. Her arrangerer buddy’erne match-aften for buddy’er og menter. Tovholderne er med den aften. Tovholderne hjælper med at sætte buddy og mente sammen efter match-aften.

BUDDY’ENS OPGAVER Tage kontakt til og vedholde kontakten til menten. Være en ”organiseret kammerat”. Hjælpe med lektier. Lytte til mentens bekymringer. Være et kendt ansigt på gangene. Tage kontakt til tovholderne ved alvorlige problemer.

BUDDY-KURSUS Buddy’erne skal først og fremmest bruge egne erfaringer. Buddy’erne er ikke skolens forlængede arm. Samtaleteknik. Almindelige gode råd: Fx lån ikke penge til hinanden. Grænser for, hvad buddy’erne skal tage på sig.

HVEM KAN BLIVE BUDDY? En elev der har gennemgået kompetenceafklaringen på grundforløbet. En elev der identificerer sig med sin uddannelse. En elev der klarer sig godt på sin uddannelse. En stabil person med ekstra overskud. En der har lyst til at hjælpe en medstuderende.

FLERE PLUSSER Dansk Metal har været behjælpelige med det første hold buddy’er. Kursus-bevis til buddy’erne. Et plus på cv’et. Personlig tilfredsstillelse.