Børn og unge med handicap siger deres mening

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
V./ Leif Tøfting Kongsgaard, Væksthuset
Gammelheds-Philosophy
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Den lille Mads.
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
At bruge disse to ord rigtigt
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Nonne historie.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Midtvejsseminar Læringsmiljø på hhx -kvaliteter og udfordringer ’Hvis jeg ikke har pc’en med ville jeg få mere ud af det” – om IT og medier i undervisningen.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Det svære liv i en sportstaske
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Sæt pennen på papiret Skriv de årsager til uro hos spædbarnet ved brystet, som falder jer ind…. Uro ved brystet s kan skyldes…
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Loven om skilsmisse Matt 5,31-32
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Den urolige chef kigger på uret,
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Bokstav børn.
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Hvor der er fokus på klimaet.
Erfaringer efter simulationsbaseret undervisning i genoplivning
Joken, der bringer dig held!
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Fortællinger fra kanten
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Dette diasshow er udarbejdet af:  Gitte Larsen  Charlotte Pedersen Fra O 27.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Udviklingsseminar - om sociale og personlige kompetencers betydning for fastholdelse af psykisk sårbare medarbejdere.
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
3. N OVEMBER 2009 DØGNKONFERENCE, HORSENS. I NDHOLD Hash- og Kokainprojektet Grupperne Formål Målgruppe Tilgang Udvalgte resultater.
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Børns omsorgssituation og trivsel
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Vejlederens kommunikation
Grundkursus for frivillige i DH Politisk indflydelse.
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Digital aflevering? Elektronisk eksamensforløb?.
 Er der modsætninger mellem dem?  Ytringfrihed er at man må sige sin mening og frihed under ansvar er at man skal stå til ansvar for sit udsagn  Hvad.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Børn og voksnes rettigheder.
Inklusion og Specialviden
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Normalt Brundt hår men er farvet rødt Tøjstil er normalt det samme, men det går an på om det er i skolen eller efter skole. Går altid med smykker af en.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Når det perfekte bliver det normale Niels Ulrik Sørensen Brandbjerg Højskole 18. marts 2016.
Præsentationens transcript:

Børn og unge med handicap siger deres mening Børnerådets konference om involvering af børn og unge den 5. maj 2008 Signe Højsteen, uddannelsespolitisk konsulent og Kirsten Plambech, socialpolitisk konsulent i Danske Handicaporganisationer.

Danske Handicaporganisationer Paraplyorganisation for 32 landsdækkende handicaporganisationer 97 afdelinger baseret på nye kommunegrænser Repræsenterer ca. 320.000 mennesker Tilbyder ikke rådgivning til den enkelte borger Repræsentanter i råd og udvalg Kommunale handicapråd Nationalt og internationalt

Program for workshop Baggrund og formål med projekt ”Børn og unge med handicap siger deres mening.” Deltagere i projektet - Unge med forskellige typer handicap. Metodeværktøjskassen og spørgeguide. Musikstykke. Deltagernes udsagn i hovedtemaer Perspektivering OBS: Du kan på masteren (Vis > Master > Diasmater) indsætte oplæggets titel som hvid, fed tekst i den øverste grønne bjælke...

Baggrund og formål med projektet Hvordan oplever børn og unge med handicap deres egen hverdag? Handicappolitik vedr. børn og unge formuleret af voksne Hvordan kommer unge med handicap til orde? Valg af rammer - Alle skal kunne deltage Udvikling og afprøvning af metoder til inddragelse af børn og unge med forskellige typer af handicap Anvendelse af andre rammer

Unge i projektet

Målgruppe og deltagere Unge i alderen 14 -18 år med forskellige typer handicap Vanskeligheder med at finde projektdeltagerne Handicap, der var repræsenteret: spastisk lammelse, autisme, knogleskørhed, medfødt hjerneskade, erhvervet hjerneskade, udviklingshæmning, epilepsi, ADHD, indlæringsvanskeligheder, svagsynethed, døvhed, Aspergers syndrom, muskelsvind, arm/ben defekt. Overvejelser om personlige hjælpere, projekthjælpere og hjælpemidler.

Musikværksted

Metodeværkstøjskassen Musikværksted Skriveværksted Maleværksted Interviews To og to samtaler Gruppesamtaler Rollespil

Spørgeguide Citat - skolen: ”Jeg var i det hele taget uheldig med skoler. Jeg kom altid sådan nogle mærkelige steder hen. De havde ikke ressourcer til mig.” En anden siger: ”Det er meget vigtigt for mig at tage en pause på et par minutter og få noget luft. Det har lærerne fuld forståelse for. jeg har altid været anderledes, så man venner sig til det.” Spørgsmål: Hvordan oplever I, at lærerne håndterer jeres handicap?

Spørgeguide Citat - venner: ”Jeg tror bare ikke, at det er meningen, at jeg skal have venner. Jeg ved ikke rigtig hvad en ven er.” En anden siger: ”For mig er det ikke svært at have venner. Andre skal bare kunne acceptere det, man ikke kan.” Spørgsmål: Hvordan oplever I det at få og have venner?

Spørgsmål til maleværksted Hvis du fik dine drømme opfyldt… Hvordan ville andre reagere på at du har et handicap? Hvordan ville det være at gå i skole? Hvilken uddannelse ville du vælge, hvis du kunne vælge frit? Hvordan ville det være i din fritid? Hvad ville du lave? Hvordan ville det være i forhold til venner og kærester? Hvordan ville det være med familie? Hvordan ville dine muligheder være for at klage?

Hovedtemaer Fritid ”Altså, jeg går i en klub om torsdagen, men det gider jeg faktisk ikke. Fordi jeg synes det er rimelig sent, og så kan jeg ikke komme op om næste morgen. Man kan melde sig på musik, på bagning og madlavning og alt muligt. Så har jeg valgt at være på musik. Og det er faktisk ret kedeligt. Fordi det er sådan nogle gamle mennesker, jeg er sammen med. Det er sådan en salgs pensionister”

Hovedtemaer Forældre ”Det, som jeg synes er rigtig irriterende, det er f.eks., hvis man lige har været oppe at skændes med sin mor og far og så bagefter skal spørge dem om hjælp. Man lige har stået og råbt og skreget, og så ’Gider du hjælpe mig, for det har jeg virkelig lige brug for’. Det er enormt irriterende, når man lige har stået og været den store, og jeg vil bare klare mig selv, og så er man stadigvæk dybt afhængig af, at de lige hjælper med at samle det op, for det kan man altså ikke lige nå”

Hovedtemaer Søskende ”Jeg kan huske det der med da jeg var mindre meget, at jeg synes det var enormt frustrerende, at min lillesøster kunne mere end mig. Det der med, at det var hende der vandt når vi løb kapløb for eksempel. Eller at hun kunne klatre i træer og det kunne jeg ikke. Og så var hun bare sådan en lille en, som var rigtig hurtig til en masse ting. Og jeg har altid været sådan lidt langsom. Både til at lære og sådan, så hun har været sådan en lille hurtig en, der bare har været super irriterende”

Hovedtemaer Fordomme ”Der er jo ingen, der er perfekte. Vi har jo alle et eller andet problem. Jeg synes ikke rigtigt man kan bruge ordet ’normal’, fordi alle har et problem på en eller anden måde. Jeg siger ikke, at alle er handicappede, jeg har bare et andet problem end andre, så ja, det er jo egentlig akkurat det samme. Det er bare forskellige problemer”

Hovedtemaer Skole ”Det er så vigtigt, at man har en lærer, der også viser med det samme, at man er tryg, at læreren er tryg ved situationen, fordi hvis læreren ikke er tryg ved situationen, så bliver eleverne det heller ikke. Derfor har lærere i virkeligheden et kæmpe, kæmpe, kæmpe stort ansvar for at finde ud af, hvordan man skal vise over for sine elever, også selv i gymnasiet”

Hovedtemaer Deltagelse ”Det er rigtig fedt. Det betyder rigtig rigtig meget. Det er jo ikke kun det, at jeg har fået nogle hjælpere, der gør, at det kan lade sig gøre at gå til teater. Det er jo også at ham, der skriver stykkerne og instruerer, han også har sagt fra starten ’Selvfølgelig kan du være med, der er ingen problemer der. Selvfølgelig, vi laver det bare sådan, så du kan være med’. Og det betyder rigtig meget, at folk går ind til det med sådan en indstilling”