Forholdsregler i grossist- og importled for norovius Tine Skriver HTSI HTSI er Danmarks næststørste erhvervsorganisation med mere end 13.000 medlemsvirksomheder.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
HVAD KAN VI LÆRE af tyskerne og andre internationale destinationer Professor Henrik Halkier 1. Udfordringer, og nok af dem? 2. Flere.
Advertisements

TOP GESCHMACK En ny dimension med fokus på nydelse af druer og stenfrugt.
Egenkontrol.
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Mercantec NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Afbureaukratisering Alle taler om det – ingen gør noget ved det.
HACCP Comenius Skoleudviklingsprojekt
Fremtidig finansiering af foderstofkontrol Henrik Nielsen & Lis Marianne Hansen PLANTEDIREKTORATET.
Produktion og Logistik
Kort indspark til strategiprocessen - Afsætningen • MA’s Rolle • Sådan tænker vi • Hovedområder • Målsætninger/område • Udfordringer i markedet • 3 Dilemmaer.
Profitten øget med økologiske tryksager! Kim T. Rasmussen, direktør UniFlip A/S.
Network Marketing En 2 til 5-års Plan Fremtidens Virksomhed
Indledning Vibeke Plambeck 19.nov. 09 Formål med projektet og hvad vi har nået.
Eftermiddagskursus om produktsikkerhedsloven
K EMIKALIER I HVERDAGEN T EMADAG H YGIEJNE, KEMI OG MILJØ DEN 2. DEC M ODUL 4 VED A NNE G RETE R ASMUSSEN, 1/12/2010 Disposition: 1. Sundhed og kemikalier.
1.1 Virksomhedstyper Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
Risikohåndtering af norovirus
Temadag om norovirus torsdag den 23/ på KolleKolle
Natur- og landbrugskommissionens workshop den 9. oktober 2012
Markedsanalyse Food Service 2014.
Hvorfor er fællesoffentligt samarbejde en god ide ? v/ Kontorchef Michael Busk-Jepsen, Økonomistyrelsen HRKS majkonference, 14. Maj 2009.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto SIDE 1 Kontrol af biocidprodukter.
Salg og service Dag 1.
LANDBRUGSRAADET Plantekongres 10. januar 2006 Krav om sporbarhed og mærkning af fødevarer Morten Andersen Linnet Landbrugsraadet Afd. for Fødevarer og.
Projekt Planlagt Kejsersnit
Hardy Jensen. ”Foodtag er forbrugernes vindue til produktets historie” - fremtidens indkøbsværktøj.
Forretningsmodel.
Lokal mad på sygehuset – mellem idealer, oplevelse og smag.
Spagettidiagram Et spagettidiagram er en meget simpel måde at se og forstå et produkts vej igennem de forskellige processer Det kan laves på flere måder:
MST-møde Indkøb af råvarer (x100) Branchens virksomheder Kommerciel fokus PRODUKT Salg af produkter (x100) MEN Regulering sker på stof - niveau.
Dialog i forsyningskæden REACH og eksponeringsscenarier 27. September 2007 Gl. Vindinge.
18. november 2014 Vedligeholdelse og højnelse af viden om hygiejne i fødevarevirksomheder Zanne Dittlau, Specialkonsulent, Dyrlæge, Fødevarestyrelsen.
21/09/2006 BEDRE HYGIEJNE I DANMARK 2006 SLIDE 1 KONFERENCE OM BEDRE HYGIEJNE I DANMARK 2006 Morten Rønager Formand for erhvervssektionen i SPT Adm. direktør.
Specifikke krav til virksomheder Hvordan kommer I i gang ?
Schjerning Farver A/S · Østerallé 21 · 8400 Ebeltoft · Hvorfor ønsker vi at miljømærke vores farver? Hvorfor?
ERHVERVSRETTET VIDENSAMARBEJDE MÅL VÆKST GENNEM FORRETNINGSSAMARBEJDE BASERET PÅ VIDENSAMARBEJDE OG UDVIKLING REGION MIDTJYLLAND - SHANGHAI
Emballage og Transport 1 Fokus på logistik, transport og distribution Modul 2 Teknologisk Institut Emballage og Transport.
Kap 17 Distribution Kapitel 17.
Centralkøkkenets kunder Rigshospitalet 1200 patienter Frederiksberg Hospital 500 patienter Amager Hospital 375 patienter Personalekantinerne på Rigshospitalet,
Program Indkøb i Frederiksberg Kommune Nuværende miljømål og indkøbspolitik Fremtidens grønne indkøbspolitik.
HTS – Handel, Transport og Serviceerhvervene Serviceydelser til medlemmer Arbejdsgiverorganisation Interesseorganisation.
Implementering af krav i Hygiejneforordningen i DLG
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Quality Management Systems
TENDENSER I TURISMEN Udfordringer for danske kommuner
Oplæg på ”Go Glocal”, Professionshøjskolernes Internationale Årskonference 13. november 2014 Tine Andersen,
Beskæftigelsesnetværket Thomas Q. Christensen 12.nov. 13 DI's syn på beskæftigelsespolitikken Thomas Q. Christensen Chefkonsulent.
Hvilke krav stiller Foderhygiejneforordningen til din virksomhed. v
Fødevarestyrelsen og Plantedirektoratet samarbejder om kontrollen
IIOSS afrapportering - status Pigtracker Niels Peter Baadsgaard.
COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 1 Arbejdsform og indhold Seminar 1 - Præsentation af principperne.
Udarbejdelse af sikkerhedsinstruks
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 7 - Opfølgning og evaluering Deltager valgte emner Seminar 7 -Leverandør-
Region Midtjylland i Shanghai.
Tekst starter uden punktopstilling For at få punktopstilling på teksten (flere niveauer findes), brug >Forøg listeniveau- knappen i Topmenuen For at få.
Ill. 2.1: Omverdensmodellen
PLANTEDIREKTORATET Principper for Plantedirektoratets arbejde Morten Ejrnæs.
Historik: Grundlagt 1948 Produceret tomater siden 1976 Leverer til GASA indtil 1980 Starter levering til Nordgrønt, men fra 1985 leverer vi direkte.
Seminar 6 – Arbejdsmiljøledelse
Ole Knudsen Coop Norden AB Food Varesikring 10. januar 2006 Plantekongres.
Ethos analyse af Camilla, Thor, Peter og Jens. Analyse af troværdighed Kompetence Sikker Sproget indeholder få grammatiske fejl Ekstravagant sprogbrug.
Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Virksomhed med arbejdsmiljøcertifikat Alle virksomheder Arbejdsmiljøcertifikatet.
Udkast til nye tekniske bestemmelser for BVT´s kontrolordning.
Dansk Supermarked i korthed
UPV – uddannelsesparathedsvurdering Elever skal parathedsvurderes ud fra følgende tre forudsætninger. Lærere og vejledere skal vurdere elevernes uddannelsesvalg.
Skriv hver især jeres tanker på post it… Hvad tænker du om Innovation? I har 5 min.
Sporbarhed håndtering af døde dyr
Hygiejne 3.
Kosmetik- og hygiejnebranchens syn på den brugerrettede kommunikation
Ill. 2.1: Omverdensmodellen
Præsentationens transcript:

Forholdsregler i grossist- og importled for norovius Tine Skriver HTSI HTSI er Danmarks næststørste erhvervsorganisation med mere end medlemsvirksomheder og 59 brancheforeninger inden for handel, transport, service, IT, medico og turisme. Læs mere på og

Primærproducent Udenlandsk Fødevareproducent Importør Private label Grossist Detail Storkøkkener Restauranter Fødevareproducent Udenlandsk

Hindbærsagen Primærproducent Fødevareproducent Importør Private label Grossist Detail Storkøkkener Restauranter

BRC-standard Egenkontrol, HACCP –principper Skriftlige erklæringer - generelle Audit hos producent Hygiejnemærkning på produktet til detail og catering Forholdsregler i Fødevareproducent, importør, private label

Audit hos udvalgte leverandøren Østeuropa Hindbær mange småavler Krav til personlig hygiejne, sundhed, gødning og vand hos avler store plantage. Kina eksterne auditeringsfirmaer

Egenkontrol ny risikovurdering (ingen branchekode) Stoppet egenimport Ingen specifikke krav til norovius (før nu) Tillidssag i forhold til importør Mundtlig erklæringer Skriftlige erklæringer –Krav til gødning, vanding, toiletforhold Stoppet indkøb af visse varer (ex. Babymajs) Forholdsregler for grossistled

Analysemetoder for norovius i fødevarer (råvarer og færdigvarer) Risikovurdering af fødevarer (Nye trends af fødevarer) Kortlægning af risici hos avler/producent, krav til avlere. Målrettet risikokommunikation i alle led. Forslag til forbedring af egenkontrollen