I forlængelse af ”Katar” ● Husk det tekstnære arbejde. I skal ikke først og fremmest sige, hvad meningen med novellen er. ● I skal først og fremmest sige,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den lille Mads.
Advertisements

Der var engang et ældre ægtepar ....
God Jul ? Du behøver ikke at vente til Jul….
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
God Jul ? Du behøver ikke at vente til Jul….
Tyskeren fortæller at han købte en lille gave til sin kone i går.
Amalie og bedstefar bygger legehus
Maritim Miljøstyring HVAD ER MILJØSTYRING (ISO 14001) ?
Filipperbrevshymnen.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Kenneth Bøgh Andersen Hvis du skulle give et råd til en spirende forfatter, hvad ville det så være? Jeg kan give tre: Skriv, skriv og skriv! Det gamle.
Hvad er ligheden mellem en blondine og Netto?
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
Reduktion AM 2009.
Loven om skilsmisse Matt 5,31-32
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Dansk sprog og sprogbrug 2 Michael Dal
BRØKER Dette er en enhed
Telefonen ringer.
Menneskets fald og genoprejsning
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Den bestøvlede kat. Illustreret af I.C.
Joken, der bringer dig held!
Dialogisk læsning – Eksempler på spørgsmål
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Engelbert H – og den sidste chance
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
Livets Ord September 2009.
Overvældet af Jesu opstandelse!
Litteratur på mobilen Der er meget, vi ikke kan vide! Men alligevel meget der står mellem linjerne… hvorfor skriver hun ikke tilbage og hvad er det, der.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
At vente på Guds time.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Kapitel 6 – nogle citater og overvejelser.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
En ganske from historie….
Joken, der bringer dig held!
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Om digte.
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Reduktion AM 2009.
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
»En mand havde to sønner
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Mr. Raggys begyndertest. Velkommen til begyndertesten. Vi går 9 hullers slagspil sammen, dig og mig. Jeg stiller dig ét regelspørgsmål på hvert hul. Der.
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Lidelsens problem (teodicé)
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Lyset i mørket. …………… . Tema: Skabelsen
Enhed. Klynge/ Netværk Vidnefortælling (anvendes på Område- og BUF-niveau) En fortælling om de ledelsesmæssige faglige overvejelser og nye handlingsperspektiver.
Objektorienteret Netværkskommunikation Præsentation 28: Eksamen.
God kommunikation gi’r arbejdsglæde
Puff den magiske drage Puff, hvor kan man finde drager som dig Du ligger på en klippeø og venter kun på mig Du kan li at lege, du var min ven men kære.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Skabt som mand og kvinde
Epik – fortæller - fortællersynsvinkel
Sammenligningsspejle
Fortæl historien videre. En barsk virkelighed Mere opbrud i familien Mange familier kommer ikke så trofast i kirke mere Blufærdighed omkring troen i hjemmene,
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
Den gældbundne tjener med Lego-figur
BAGGRUND FOR DEN INTERAKTIVE ASSISTENT
Præsentationens transcript:

I forlængelse af ”Katar” ● Husk det tekstnære arbejde. I skal ikke først og fremmest sige, hvad meningen med novellen er. ● I skal først og fremmest sige, hvordan teksten gør og hvor den gør det – teksten er denne videnskabs objekt – men tekster kan sige noget om emner som død, melankoli, sex, kærlighed, krop osv. – så til sidst siger man noget om, hvad teksten tilføjer til vores almindelig viden og meninger om den slags ting.

Tre tekstnære iagttagelser til ”Katar” Hvilket køn har fortælleren? Hvad er det, der er kliché? Hvor lang tid går der i fortællingen?

Fra forfatter til fortæller Litteraturvidenskaben har siden 1960'erne skelnet mellem disse udsigelsesinstanser ● forfatteren (det empiriske, juridiske subjekt) ● den implicitte forfatter (implied author) ● fortælleren (den instans man hovedsagligt analyserer) ● karakterer (fokaliseringspunkter, har replikker).

Direkte tale ”Go ahead,” sagde han [Graves, red.] så og svang med sin højre hammer, det absolut værste han kan finde på at sige for mig, men han gentog, det dumme dyr, ”go ahead, grav et hul.” Peter Seeberg: ”Hullet”, s. 157 i kompendiet, 1. spalte.

Indirekte tale Efter frokost sagde Tape, at han var sikker på, at hullet ikke skulle være dybere. Absolut sikker. Der var ingen grund til, at det skulle være dybere. I hvert fald var der jo ingen grund til at grave det dybere, hvis det ikke skulle være det. Det var bedre at vente og se, til Graves kom tilbage og gav ordentlig besked. Peter Seeberg: ”Hullet”, side 157 i kompendiet, spalte.

Dækket direkte tale Jess, der er min specielle ven og modsiger, spurgte mig nu, ganske privat, sagde han på sin skærende måde, hvordan jeg kunne vide noget om, at alle fornuftige mennesker mente, at store huller skulle være dybe, da han netop havde den opfattelse, at meget store huller skulle være meget flade, fordi, sagde Jess, ellers bliver de alt for store i det hele taget. Peter Seeberg: ”Hullet”, s. 157 i kompendiet, 2. spalte.

Eksamenstekster Til eksamen skal I tage udgangspunk i en tekst fra en af følgende digtsamlinger: Ole Sarvig: Jeghuset Vita Andersen: Tryghedsnarkomaner Søren Ulrik Thomsen: Hjemfalden Christina Hagen: White Girl eller en af følgende tekst- eller novellesamlinger: Peter Seeberg: Eftersøgningen Jan Sonnergaard: Radiator Asta Olivia Nordenhof: jegheddermitnavnmedversaler jegheddermitnavnmedversaler Pia Juul: Af sted, til stede I må vælge frit men ikke tage udgangspunkt i de tekster, vi har arbejdet med i undervisningen. Men I må gerne perspektivere til og inddrage disse tekster.