Læse/studiegrupper.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PEG Hvilke typer PEG sonder findes der Hvordan skal PEG sonder skiftes
Advertisements

Den korte opsporende samtale
Subjektivitet, Teknologi Samfund
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Lederudvikling.
Psykoedukation til unge i OPUS
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Skolereform ’14 - Gesten Skole (børnecenter)
Arbejdspladsudvikling
En bedre proces til videndeling på afdelingsmødet
De sidste undervisningstimer
Lærersamarbejdet Gruppe 1 Intro til erhvervsuddannelserne.
Innovation og iværksætteri
Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –
SPØRGESKEMA-UNDERSØGELSE FTK (KUN SENDT TIL SENIORER) 36 besvarelser 29 seniorer 6 junior forældre 1 junior.
Høreforeningens netværksgrupper - Find vej i hørejunglen, med netværksgruppen som GPS –
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 4. undervisningsgang
V ORES A GENDA  Os og vores speciale  Godt ved specialeprocessen  Knapt så godt ved specialeprocessen  Vejledning  Grupper  Gode råd.
Workshop 1: Ideudvikling og problemformulering
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
Dette diasshow er udarbejdet af:  Gitte Larsen  Charlotte Pedersen Fra O 27.
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
9 steps på vejen – frem til i dag?. Siden 2010 = 6 årlige kalendere på 5 regioner. Del af kommunikationsstrategien = se på, om det er en bedre løsning?
Boligsocial årskonference 2012 Bag om nyhederne, 1. oktober 2012 Troels Mylenberg Ansv. chefred. Fyns Amts Avis.
Relationer – børn og voksne
Vejledning i projektarbejde
Når det at vejlede handler om andet end det faglige Søren Hansen Aalborg Universitet At vejlede i projektprocessen; med fokus på problemformulering, problemanalyse.
FRA BIKS TIL BUSINESS Vækstmuligheder for kvindelige selvstændige - OPGAVER Århus september 2010.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Kpartner på AU.
Projekt og kommunikation BPAK efterår lektion. Introduktion. 27. august 2012 Anne Hatting ITU
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Intern kommunikation PR og presse
Relationer – Omgangstone
Velkommen til SLP i P2 Søren Hansen og Jonna Langeland
Introduktion til Access (Access, del 1)
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Vejlederens kommunikation
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Information til nye forældreråd i 0
MÅL, PLANLÆGNING OG OPFØLGNING
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Projekt uge 40 Tradium Hobro. Udgangspunkt: Vi ville øve eleverne og os selv i den kreative platform Bruge et fælles udgangspunkt for innovation: lav.
Lærer-møde April 19, 2007 Dias 1 I.G. Bearden, Niels Bohr Institute ICT og aktivering i undervisning Ian G. Bearden, Prof. MSO Niels Bohr Institutet.
EUD-konference Fra tømrer til bygningskonstruktør-studerende.
Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Mød Aalborg Universitet
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
OPGAVE 1 AF : MIA MARSCHALL Kommunikation / IT. XCF XCF er gimps eget format. Dette format gemmer både lag & gennemsigtighed. Ulempen ved xcf er, at den.
Stormøde for økonomi på AU
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Sådan bruger du præsentationen
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Kurser der virker Akademimøde 26. oktober Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER.
SUF - gevinstrealisering
Velkommen til.
1. Trin – Problemstilling
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Fra anledning til udvikling
Præsentationens transcript:

Læse/studiegrupper

Læse/studiegrupper Facts, tips & tricks Hvad synes de studerende? Etablering af grupper Arbejdet i gruppen

Hvad ved vi? Studiestartsundersøgelsen 2012 Mange har en læsegruppe Nogle savner en læsegruppe Nogle ønsker ikke en læsegruppe Store fagforskelle!

Lidt tal… Hvordan er læsegruppen blevet dannet? Af tutorer (Især på Mat og Mat-øk) Af de studerende selv (især på fysik, nano og it) >90% af dem, der har en læsegruppe, finder det vigtigt eller meget vigtigt at være med i en læsegruppe Ca. 50% mødes med læsegruppen 2-3 gange i ugen. De øvrige mere eller mindre hyppigt.

Hvordan er læsegruppen blevet dannet?

Hvor vigtigt er det for dig at være med i en læsegruppe?

Hvor ofte mødes læsegruppen?

Studiegruppe eller ej? Hvordan var jeres erfaring med gruppearbejde da I startede på AU? I kan fortælle om fordele og ulemper I kan give dem mulighed for at se om en studiegruppe er noget Studiegruppe er et tilbud (på de fleste uddannelser) – men også ok at vælge det fra

To og to på to minutter Hvornår fungerer en læse/studiegruppe bedst for dig? Hvornår fungerer en læse/studiegrupper mindre godt for dig? Gerne et konkret eksempel

Eks. På Typer af studiegrupper En studiegruppe kan være mange ting, fx: En fast gruppe man bruger til alle/flere fag Forskellige grupper til forskellige fag Ad hoc grupper – laves fra gang til gang Rotationsgrupper: Etablerer løbende nye grupper – prøve at arbejde sammen med mange forskellige Ingen gruppe til hverdag, men har en i eksamensperioder Hvad passer den enkelte studerende bedst?

Sammensætning af grupper Hvilke kriterier sammensættes grupperne ud fra? Ambitionsniveau? Fagligt niveau? Gruppetype? Faglig og/eller social gruppe? (I gruppe med venner eller ej?) Specifikke ønsker Hvornår reorganiserer vi grupperne?

Godt i gang i gruppen 1 Første møde i gruppen kan fx indeholde: PRÆSENTATIONSRUNDE Hvem er jeg? Hvad er mine forventninger/ønsker til gruppearbejdet? FORVENTNINGSAFSTEMNING Arbejdet i gruppen Hvad skal vi lave i gruppen? (løse opgaver, lave afleveringer, diskutere pensum, andet?) Hvad vil vi have ud af arbejdet i gruppen? Faglig og/eller social gruppe (fx fokuseret arbejde og/el smalltalk?) Hvad har vi lavet inden vi mødes? Hvornår, hvor, hvor længe og hvor ofte mødes vi? Skal vi have en rollefordeling (ordstyrer, ”indpisker”, referent)

Godt i gang i gruppen 2 FORVENTNINGSAFSTEMNING, FORTSAT Kommunikation i gruppen Hvordan kommunikerer gruppen – mail, sms, andet? Fravær/afbud Hvordan og hvornår melder man afbud? Konfliktløsning Hvilke problemer kan der opstå? Hvordan vil vi løse dem? Hvad hvis et eller flere gruppemedlemmer ikke overholder aftaler? Hvordan sikrer vi at aftaler holdes? Evaluering Hvornår evaluerer vi arbejdet i gruppen? Hvornår evaluerer og omorganiserer vi grupperne på hele holdet?

Ny forskning fra AU ”Det var klart medlemmerne af den gruppe, hvor proces og mål var gennemsigtigt og klart, der samarbejde bedst. Og i modsætning til den anden gruppe [som ikke kendte det overordnede mål] var de villige til at investere penge i det fælles projekt, fordi de havde tillid til hinanden,” Panos Mitkidis Eksperiment: to grupper blev sat i samme situation og skulle samarbejde om at bygge en model til en bygning. De fik samme instrukser, men for den ene gruppe var processen transparent, idet de fik vist på en skærm, hvad de skulle gøre, og hvad målet med samarbejdet var. Den anden gruppe fulgte samme indledende instrukser, men blev ikke gjort opmærksomme på det overordnede mål for gruppens samarbejde.