Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

OPGAVE 1 AF : MIA MARSCHALL Kommunikation / IT. XCF XCF er gimps eget format. Dette format gemmer både lag & gennemsigtighed. Ulempen ved xcf er, at den.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "OPGAVE 1 AF : MIA MARSCHALL Kommunikation / IT. XCF XCF er gimps eget format. Dette format gemmer både lag & gennemsigtighed. Ulempen ved xcf er, at den."— Præsentationens transcript:

1 OPGAVE 1 AF : MIA MARSCHALL Kommunikation / IT

2 XCF XCF er gimps eget format. Dette format gemmer både lag & gennemsigtighed. Ulempen ved xcf er, at den kun kan åbnes i gimp, og ingen andre billede programmer. Hvis jeg gerne vil vise hvad jeg har lavet, er jeg nød til at gemme mit produkt i et mere kendt format, og det kunne fx være BNP.

3 BNP BNP er et kendt format for Windows, Microsoft Paint osv. Det gør derfor at det er et format som kan åbnes af mange programmer. Ulempen ved at gemme i BNP er, at den ikke gemmer i lag, og så fylder den også rigtig mange MB. - Den fylder ca. 50% mere, end da vi gemte i xcf format. Det kan derfor ikke betale sig at gemme i BNP, da man mister sine lag, og får det til at fylde dobbelt så meget. Hvis jeg vil ha' billedet til at fylde mindre, så skal jeg gemme det som et JPG billede.

4 JPG Gemmer jeg i JPG, bliver min gennemsigtighed ikke gemt, men det bliver erstattet af min baggrundsfarve. Mine lag bliver heller ikke gemt, men til gengæld er filstørrelsen ikke lige så stor som da jeg gemte i BNP, den er blevet meget mindre. Fordelen ved at gemme som JPG fil, er helt klart at den fylder mindre, og så kan jeg åbne den i alle programmer. Vil jeg gerne gemme gennemsigtigheden, så skal jeg gemme det som et PNG billede.

5 PNG Ved at gemme i PNG format, kan jeg bevare min gennemsigtighed, og så kan jeg åbne billedet i alle programmer. Desværre kan den ikke gemme mine eventuelle lag, men til gengæld fylder filen kun 2MB, hvilket er utrolig lidt i forhold til fx BNP formatet.


Download ppt "OPGAVE 1 AF : MIA MARSCHALL Kommunikation / IT. XCF XCF er gimps eget format. Dette format gemmer både lag & gennemsigtighed. Ulempen ved xcf er, at den."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google