Praktikkonference i Billund 21. - 22. april 2010 Nyt fra AER v. Hanne Hansen og Vibeke Brask.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er Meritvejen? Meritvejen er den direkte vej til at blive faglært og få svendebrev for erfarne chauffører og andre ansatte i transportbranchen. Være.
Advertisements

- ”Digitalt medborgerskab” – om bibliotek og borgerservice som kulturkonvergens eller konvergenskultur.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Ny, offentlig myndighed – Udbetaling Danmark
INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK (Skolens navn)
Regler ved job i Sverige
NemID og Fællesskema 2014 v/Signe Hansen Blegmand
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Eventkoordinator Eventassistent
Mette Andersen SDE Ansættelse af elev. Mette Andersen SDE
Indhold af EASY-A version 2.9.X Praktikplads statistik - EASY-S
Søjle 1: Offentlige ydelser
Hotel- & Restaurantskolen den 15
IT udvalgets evaluering af arbejdet 2010 Med udgangspunkt i kommissoriet Et næsten færdigt udkast Kommentarer udbedes Hvad mangler vi – hvad skal ændres?
Rådgiverpuljen Mette Thybo. Hvem kan søge puljen? Det er en forudsætning for at opnå tilskud til køb af privat rådgivning, at:  virksomheden er registreret.
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
med Tech College Aalborg
Pædagogernes Pensionskasse
EGU – Erhvervsgrund uddannelsen ny lovgivning, nye muligheder
Ændring af arbejdsmiljøloven
1. Åbenhed og gennemsigtighed 18 initiativer 3 ?
Hvad skal vi leve af? Et spørgsmål om pensioner og transparens.
En præsentation af Senior Erhverv Nordsjælland
Generalforsamling 4. marts 2010 Henrik Poulsen
22.1 Udarbejdelse af lønseddel
Hvordan kommunikerer ATP?
- også hvis du bliver arbejdsløs
Organisering af virksomhedernes interne AM-arbejde
Det Danske Voksen- og Efteruddannelsesystem VOKSEN PÆDAGOGISK CENTER
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Østjysk rapport om udligning og tilskud Seminar om udligning den 26. April 2010 Job og Økonomidirektør Asbjørn Friis Jensen, Favrskov.
Konference Hotel Legoland, den 21. april 2010 De merkantile erhvervsuddannelser aktuelt nyt uddannelsesaftalens længde kæde-/koncerngodkendelser.
Pensionsordningen skal tilpasses medlemsgruppen!
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
1 © Copyright AK-Samvirke – november 2014 Dagpenge under de første 14 dages sygdom.
Velkommen til workshop om EASY-P
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
Godmorgen Praktik-konference Dagsorden, 2. dag – 09.00: nogen sover, andre spiser – 09.05: de fleste synger – 10.30: Lisbeth.
1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Diverse nye regler fra 2015.
ADR & SCANNERKORT. Automatic Delivery Rewards (ADRs) Den enkle måde at handle produkter på, med levering hver måned. Du får fordelen af en rabat på 5.
Et af verdens bedste pensionssystemer
Uddannelsespulje Uddannelsesløft Ændrede G - dagsregler
SCANNER BONUSORDNINGER. Scanneroperatørbonus Bonus for første scanning: €10 €10 i bonus for første scanning bliver givet til scannerleaseren, når en kunde.
Fakta om efterlønsreformen Fakta om 16. januar Joan Hansen Efterløn og Kurser Tlf.:
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
It i de gymnasiale uddannelser Udstyr og anvendelse, 2010.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Oplæg.
Når der er givet en projektbevilling…. Opfølgning på projekter med tilskud fra Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker.
Hvem, hvad, hvor om mobning
INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK
Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder 1.Højre klik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
Tilbagetrækningsreformen Ændring af efterlønsordningen Version 1,
Engagement og vinderkultur i en omstillingsproces Lilian Mogensen, direktør for Kundeservice og HR Tryk Alt+F8 og Afspil auto_open for at vise værktøjslinien.
Voksenlærlingordningen. Hvorfor en voksenlærlingeordning?  Voksenlærlingeordningen startede i 1997 for at modvirke de begyndende balanceproblemer på.
25. januar 2017 Kontorchef Kirsten Brix Pedersen
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Ufaglært til Faglært.
Efterskoleforeningen
Nye digitale løsninger
Forlængelse af særlig uddannelsesordning
Grundbeløb 2018.
Ældrecheck På under 5 minutter.
Tillægsprocent 2018.
Tilbagetrækningsreformen
Oplæg v/temadage om praksisnær praktikpladsformidling d. 28
Hold ferien samtidigt med, at du optjener den
Hold ferien samtidigt med, at du optjener den
HKKF Seniorseminar, Vejle
Hold ferien samtidigt med, at du optjener den
Præsentationens transcript:

Praktikkonference i Billund april 2010 Nyt fra AER v. Hanne Hansen og Vibeke Brask

2 ATP Koncernens vision Vi er her for at sikre hele Danmark økonomisk grundtryghed. …tør gå nye veje i sikrings- og pensionsverdenen. Vi vil kæmpe for at afskaffe det komplicerede og tunge. Vi gør det nemt og trygt for den enkelte. …enkelhed og høje afkast, som skal sikre verdensklasse. Det kræver, at vi… For at gøre det, må vi skabe…

3 Næsten alle danskere er kunder hos ATP  4,6 millioner danskere kommer i berøring med ATP Koncernens produkter. De samlede produkter sikrer vore kunder en grundlæggende økonomisk tryghed under og efter deres arbejdsliv.

4 ATP Koncernens produkter Ferie Konto ATP 1964 LG 1972 AER 1977 LD 1980 Pension service: PD 1990 JØP (UL) 2005 DA-Barsel 2005 DA komp. fonde 2008 PFA sund. ord SP 1998 AES 1999 SUPP 2003 Barsel: Barsel.dk Skatte- fradrag for seniorer 2009 Finansi- erings- bidrag 2002

5 Mange ordninger i ordningen  AER er en kompleks ordning, der består af en hel række små "underordninger". De største er Lønrefusion og Befordring, som cirka udgør 80 pct. af opgaverne hos AER  Lønrefusion  Befordring  PIU (Praktikophold i udlandet)  MOB (Mobilitetsfremmende ydelser inden for landets grænser)  Præmiering (den gamle ordning)  Præmiering og bonus  Uforskyldte elever (sikring af elever som uden skyld fx ved konkurs står uden praktikplads)  Bonus til elever  Udstationering  Tilskud til faglige udvalg  Befordring til elever under konkurs  Tilskud til skoler for skolepraktikelever  Tilskud til skoler for elever der er i praktik i udlandet  Svendeprøveudgifter for elever der er i praktik i udlandet  Opsøgende virksomhed i forbindelse med praktikophold i udlandet

6 Siden sidst  AER er i gang med driftsmodning på ny it- platform  Samtidig er der sket ændringer i regler for udbetaling af AER præmiering og bonus, lønrefusion og befordring  Løntilskud for uforskyldte EUD-elever  Forbedring på lønrefusion/befordring og præmiering  ATP blev nr. 2 til digitaliseringsprisen

7 Processen Virksomhed Elev SkolenAER Uddannelsesaftale

8 De væsentlige udfordringer  Konvertering af SOSU-aftaler  Korrekt beregning af sats pga. evt. manglende supplerende uddannelseskode eller manglende forventet slutdato ved korte uddannelsesaftaler  Forskellige uddannelseskoder/versioner mellem EASY-A og EASY-P  Annullerede/slettede skoleophold – som rent faktisk ikke er annullerede  Fortolkning af tillægsaftaler til eksisterende uddannelsesaftaler  Forsøg på at forenkle retursvar til EASY-A  Bladringsfunktion på hjemmesiden  Løntilskud for de uforskyldte elever  Bonus til elever  Løbende lovændringer og justeringer

9 Orienteringsbrev Orienteringsbrev sendes automatisk til arbejdsgiver (læreplads), når vi har modtaget information fra EASY-A om, at en elev har gennemført et skoleophold. Arbejdsgiver skal tage stilling til om ugesatsen er korrekt om der gives tilskud fra anden side om der skal udbetales befordring Hvis arbejdsgiver skal have udbetalt befordring, skal han gå på selvbetjening Erhverv. Efter 10 dage vil lønrefusionen blive udbetalt automatisk. Udbetaling sker til arbejdsgivers SE-nr.

10 Supplerende orienteringsbrev  Supplerende orienteringsbrev sendes automatisk til arbejdsgiver (læreplads), når vi har modtaget information fra EASY-A om befordring  Hvis arbejdsgiver vil have udbetalt befordring, skal han gå på selvbetjening Erhverv.

11 Præmieringsordning på op til kr. til arbejdsgiverne  Præmien bliver udbetalt i prøvetiden hver gang eleven har været i praktik i 30 dage. Der udbetales kr. for hver måned i prøvetiden - dog max kr. i alt. Vær opmærksom på at skoleperioder ikke tæller med.  Bonus bliver udbetalt, når elevens prøvetid er afsluttet, og uddannelsesaftalen fortsat er i kraft. Udbetalingen sker i 2 rater: 1. rate 30 dage efter prøvetidens udløb. 2. rate 90 dage efter udbetalingen af 1. rate. Hver bonus giver kr. - det vil sige kr. i alt.

12 Præmie- og bonusbrev  AER skriver brev til arbejdsgiveren, når vi har registreret en ny uddannelsesaftale  Ansøgning om præmie og bonus foretages via selvbetjeningssider på Erhverv  Ansøgning om præmie for EGU- elever foretages via blanket

13 Præmieringsordning – søgebillede Arbejdsgiver skal være logget ind på Erhverv Der kan søges på alle elever eller et specifikt CPR-nr Der vises kun elever, som er relevante for anmodning om udbetaling af præmie og bonus

14 Support  AER  Kontakt Hanne Hansen hvis der er forretnings- mæssige spørgsmål til