Maskulinitet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
Advertisements

Den lille Mads.
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Tænk over den!!! Klik med musen for at gå videre..
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
”Du må ikke bryde et ægteskab!”
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Da Gud skabte kvinden, var han kommet til den 6. dag med overarbejde.
Opstandelsesfest.
”Fatter vi Guds hjerte for de fattige”? Guds glæde gennem generøsitet.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Nøgler til menighedens vækst
” Hvorfor lige netop kristendom ? ”
Menneskets fald og genoprejsning
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Jesus beskriver vejen til et stormsikret liv!
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Tradition og Fornyelse
”Kaldet til kærlighed”
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Livets Ord September 2009.
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Bjergprædikenen (12) Loven om at elske sine fjender Matt 5,43-48.
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Loven om bekymringer Matt 6,
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Støvring den 11. september 2007
forældre og klassens sociale liv.
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
stilhed Hvorfor er stilhed så svært at have med at gøre?
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
»En mand havde to sønner
Den barmhjertige samaritaner Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«
Slå lyden til, hvis du vil have præsentationen læst op
Sådan taler du med dit barn om donor samtidig med, du får et tættere forhold til din partner. © Kirsten List Larsen.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
At tale om sexualitet.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Den barmhjertige samaritaner
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Hvordan man bekæmper mobning
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Præsentationens transcript:

Maskulinitet

Maskuline værdier i familien i praksis

Maskuline værdier ”Jeg kan!” At beskytte med styrke og kraftfuldhed Udholdenhed mod etablering af værdierne og hjemmet Være grænsesættende og sætte de yderste rammer for overlevelse og trivsel Respekt og gensidig respekt Ære, af alt af essentiel værdi Klar til at dø, for det som er større end ham selv.

Hvor er toilettet?

Jesus som vores forbillede Konge Den der tager ansvar for sin familie. Gud Herren tog mennesket og satte ham i Edens have, for at han skulle dyrke og vogte den (1 Mos 2,15) Den, som ikke sørger for sine egne, og særlig for sin egen husstand, har fornægtet troen og er værre end en vantro. 1. tim. 5, 8. Præst Den der tager ansvar for Guds ord i hjemmet. Disse ord, som jeg i dag befaler dig, skal ligge dig på sinde, og du skal gentage dem for dine sønner; du skal fremsige dem, både når du er hjemme, og når du er ude, når du går i seng, og når du står op. Du skal binde dem om din hånd som et tegn, de skal sidde på din pande som et mærke,  og du skal skrive dem på dørstolperne i dit hjem og i dine porte. 5. Mos. 5, 6-9. Tjener Den der spørger til sin families trivsel og sætter sig selv til side for at udføre den opgave.  For end ikke Menneskesønnen er kommet for at lade sig tjene, men for selv at tjene og give sit liv som løsesum for mange Mark. 10,45.

Balladen Det kan vi ikke finde ud af Har ikke de fornødne kompetencer Har ikke øvet sig gennem flere år Kvindefrigørelsen.

Løsning – erkendelse og samspil. Gud Herren tog mennesket og satte ham i Edens have, for at han skulle dyrke og vogte den (1 Mos 2,15) vil skabe en ”hjælper.” 1. Mos. 2, 18. (Sl. 54, 6) Fristelsen: Du skal begære din mand, og han skal herske over dig." 1. Mos. 3, 16

Maskuline værdier Maskuline tab - Han er åben og imødekommende - Han har energi og overskud - Han hviler i sig selv - Han har mere selvværd end selvtillid - Han kan lide at tage udfordringer op - Han gennemtænker situationer, inden han reagerer på dem. - Han hviler på et neutralt leje - Han lytter, vurderer og forstår - Han forfører sin partner, både fysisk, psykisk og mentalt - Han kan inspirere og styre flokken - Han er ikke en pleaser - Han er optimistisk, tålmodig og livsglad - Han rummer en indre ro - Han er til at stole på – i alle henseender Han er kærlig, omsorgsfuld og har en positiv og rolig udstråling - Han lader kvinden bestemme - Han er svag og usikker - Han mangler respekt for sig selv - Han er dårlig til at sætte grænser - Han er skrøbelig på det følelsesmæssige plan - Han bliver hurtig utryg og bange for at miste - Han har brug for meget anerkendelse Han mangler stolthed og integritet - Han har ingen mål i livet - Han er konfliktsky - Han er indadvendt - Han er bange for at miste - Han går på kompromis og rykker hele tiden sine grænser Han lader kvinden bestemme