Udbetaling af tilskud. Hvad er proceduren og hvad skal man huske Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Etablering af virksomhed
Advertisements

Ansøgning om etablering af faskine
Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
Ansøgning om etablering af faskine
Hvorfor er det offentlige marked interessant?
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Ansøgning om etablering af faskine
Investeringsstrategi under svingende prisforhold
Nye sporbarhedsregler for fiskevarer og akvakulturprodukter
Denne præsentation indeholder 9 mulige forside layouts
Rådgiverpuljen Mette Thybo. Hvem kan søge puljen? Det er en forudsætning for at opnå tilskud til køb af privat rådgivning, at:  virksomheden er registreret.
Udnyttelse af miljøgodkendelser
Arbejdsmiljøcertificering
Markvandingsbehov gennem 25 år
Vandløbsfagmøde Skarrildhus, Kibæk, 5. september 2013
Folkeoplysningsloven •En frivillig folkeoplysende forening, der er godkendt i henhold til Folkeoplysningslovens bestemmelser i § 4 stk. 2, er berettiget.
ErhvervsPhD initiativet
UDBUD.
Tilskudsordninger til finansiering af vandløbsrestaurering Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen, Tønder Denne præsentation indeholder 9 mulige forside.
1udbud / februar 2006 Udbud og udlicitering Finansministeriets cirkulære af dec om udbud og udfordring af statslige drifts- og anlægsopgaver:  Ministerierne.
Den gode ansøgning Til LAG Himmerland
Kend dine maskinomkostninger
Tilskud til IKT-projekter - Støttepuljer for SMVer V. Søren Bjerregaard Pedersen Norddanmarks EU-Kontor.
Styrket vækstkompetencer i danske små og mellemstore virksomheder Anders Hoffmann EBST 4. april 2011.
KORINTH I.F. MULTIBANE.
Søg støtte til projekter… København, 8. februar 2008.
Forventede ændringer i ordninger efter nyt Landdistriktprogram Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.
EU –regler og rammer Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Kontrol af kosttilskud – indhold og anprisninger
24. januar 2013.
Denne præsentation indeholder 9 mulige forside layouts
5. februar 2008Idrætsrådet1 Medlemstilskud  Til folkeoplysende foreninger (aktiviteter for kontingentbetalende børn og unge.  Alle medlemmer til og med.
Ekstraordinær generalforsamling 11. november 2004.
Skov- og Naturstyrelsen
1 Definition: ”Teknisk bistand omfatter enhver form for bistand i forbindelse med reparation, udvikling, fremstilling, samling, prøvning, vedligeholdelse.
VE til procesordningen Hjallerup Fjernvarme Temadag 11. december 2014
Radrensning – en del af strategien mod ukrudt i majs
Når der er givet en projektbevilling…. Opfølgning på projekter med tilskud fra Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker.
D A N S K V A R E F A K T A N Æ V N Kursus om produktsikkerhedsloven.
Ændring af projekter Reglerne Ansøgning Hvad kan ændres Hvad kan ikke ændres.
Konsulentmøde Marts Dagsorden Børkop 12/ Kaffe rundstykker Velkomst – generelt Nyt sagsflow i tilskudssager.
Vandløbsrestaurering i Fiskeriudviklingsprogrammet Lars Christensen Clink NaturErhvervstyrelsen.
Husstandsmøller / solceller
Miljøchef Hans Roust Thysen Regulering af arealerne Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer,
Ny, offentlig myndighed fra 1. oktober Børnecheck Børnechecken er et økonomisk tilskud, som forældre modtager, indtil børnene fylder 18 år. Udbetaling.
Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne Danmark og EU investerer.
Tilskudsordninger til finansiering af naturprojekter på kulstofrige lavbundsjorder Informationsmøde for kommuner juni 2015 Kristina Larsen og Søren Pedersen.
Udbud af logistik og servicerelaterede biblioteksydelser til Koldingbibliotekerne Høringsmøde d. 27. maj 2015 Kolding Bibliotek, Slotssøvejen 4 Kl
Virksomhedssekretær Ved Karen Tegllund, projektleder, DLBR Akademiet ”Det Europæiske Fællesskab og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget.
MVJ - Mål og forventninger
Uddannelsesudvalget Metal Tele Vest Hvad er Selvvalgtuddannelse/IKUF? Der er oprettet en fond (kompetancefonden) Alle under Dansk Metal/Dansk Industri.
Gitter- og hjælpelinjer For at se gitter- og hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Gitterlinjer og/eller Hjælpelinjer Tip: Alt + F9 for hurtig visning af.
InnoBooster. Vi investerer i innovative og flyvedygtige ideer …
Vejledning til efterskoler om EFI I denne præsentation har vi samlet lidt information om EFI og hvordan skolen kan blive oprettet i systemet. Først fortæller.
Økonomi i hverdagen - grundviden for medarbejdere i fsb.
Voksenlærlingordningen. Hvorfor en voksenlærlingeordning?  Voksenlærlingeordningen startede i 1997 for at modvirke de begyndende balanceproblemer på.
Tekst starter uden punktopstilling For at få punktopstilling på teksten (flere niveauer findes), brug >Forøg listeniveau- knappen i Topmenuen For at få.
LAG Fanø-Varde Workshop 7. og 8. juni 2017.
Analysebehov og bredbåndsdækning
Tirsdag den 18. november 2014 kl. 11:00-12:15
Minivådområder En frivillig kollektiv indsats Landbrugsseminar 2018
Projektordninger Revision, fejlrater, bilagskontrol
KONSULENTERNE GUIDER ONLINE:
Forlængelse af særlig uddannelsesordning
Personligt Tillæg Folkepension.
Regnskab
LAG Fanø-Varde Workshop 21. og 22. november 2018.
Målrettet regulering og andet nyt om efterafgrøder 2019
Workshop for bilagsbehandlere
Præsentationens transcript:

Udbetaling af tilskud. Hvad er proceduren og hvad skal man huske Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen

Titel2 Overensstemmelse mellem tilsagnet og det færdige projekt – Ansøgningen er også en del af tilsagnet. Vær opmærksom på deadlines HUSK at søge ændringer inden ændringen iværksættes Brug altid det nyeste udbetalingsskema fra nettet Når vi først har hørt jer om en fejl så ”fanger bordet”

Budget Tilsagns beløbet kan ikke hæves Søg ikke mere ud end der er i tilsagnet ”10-%’s reglen”: Den enkelte omkostningspost kan forhøjes med op til 10 %, uden det kræver en ændring Titel3 Omkostningsar t Det godkendte budget jf. tilsagnsbrev De faktiske betalte udgifter Godkendte udgifter, + evt. op til max 10 % Konsulent Løn til egne ansatte Anlæg Undersøgelser I alt

Budget- forsat Søges der for meget ud på en enkel post risikeres der yderligere nedskrivning. Titel4

Budget forsat Forsat: Der er søgt kr. for meget ud i forhold til det støtte berettigede (det der kan udbetales) som er kr. Der udbetalingen skal nedsættes, hvis der er søgt om udbetaling til mere end 3 % mere ned det tilskudsberettigede beløb: ( kr.*100)/ kr. = 25 % > 3% Der kan udbetales kr. – kr.= kr. Titel5

Løn til egne ansatte Timesatsen er ikke omfattet af 10- %’s reglen Løn kan ikke regnes som gennemsnitlig løn, tjek tilsagnet: der kan højest udbetales op til den timesats der står i tilsagnet. Husk at indsende medarbejderaftalen, lønsedler og timeregnskab. Kørsel: Husk regnskab med datoer og antal km Titel6

Konsulenter Ansøgningen er opdelt i Tekniske og Ejendomsmæssige – det skal udbetalingen også være. Timesatsen er ikke omfattet af ”10 %’s reglen” Titel7

Skiltning Der skal sættes et skilt op, hvis de samlede omkostninger udgør mere end kr. Ud fra de samlet projektomkostninger og ikke kun det tilskudsberettigede beløb Titel8

Ved investeringer og infrastruktur skal informationen fylde mindst 25 % af skiltet, og den skal som minimum bestå af: Logo og navnetræk for Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og miljøministeriet. Logo og navnetræk for Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikterne. Teksten: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. En oplysning om at Europa, Miljøministeriet og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af projektet. Beskrivelse af projektet. Beskrivelsen af projektet skal som minimum bestå af projektets titel, men tilskudsmodtager bør yderligere beskrive projektet, hvis der er plads. Titel9

10

Udbudsregler Jf. EU forordningen: –” Den administrative kontrol af støtteansøgninger skal især omfatte kontrol af … at den operation, som der ansøges om støtte til, er i overensstemmelse med de gældende nationale bestemmelser og EU-bestemmelser,… om offentlige indkøb…” 11 Offentlige myndighed er Over 300 tkr. Over 500 tkr. Over tkr. (kommunal) Over 3 mio. kr. Over tkr. Bygge- og anlæg To tilbud--LicitationEU udbud Tjenesteydel ser (konsulenter) -AnnonceringEU udbud DOKUMENTATION SKAL INDSENDES Kun vejledende. Kontakt Konkurrencestyrelsen for spørgsmål

VIGTIGT Skal hele eller dele af projektet i udbud, og er det ikke gjort efter forskrifterne vil det altid have en økonomisk konsekvens ved udbetalingen. Det er EU, der foreskriver, at vi skal kontrollere at opgaven er konkurrenceudsat. Titel12

Vedr. reservation af ramme til jordkøb og jordfordeling Der skal også søges udbetaling af rammerne I kan udfylde fuldmagt og transporterklæring så klare vi det. I vil få en faktura, men betalingen sker ved transport i rammen. Tjek jeres system i forhold til bogføring Titel13

Opsummering Husk alle datoer i tilsagnet Overensstemmelse mellem tilsagn og færdigt projekt Vær opmærksom på timesatsen i tilsagnet Husk skiltning Husk udbud Titel14