iPads i sprogundervisningen – erfaringer fra forskning i praksis

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status på implementering af digitaliseringsstrategi
Advertisements

Mere fokus på læring, mindre fokus på udstyr!
Multimodalitet i danskfaget med hjemmesider som eksempel
Læsning og skrivning i børnehaveklassen
Præsentation af materialer på personalemøde
Når lærere samarbejder med forældre
Fremmedsprog og it Bente Meyer, Aalborg Universitet, København,
Projekter under mobil e-læringspuljen.  Erhvervsskolerne i Aars  E-lokaler ApS  Statens Serum Institut  MOCH A/S, KnowledgeLab, Syddansk Uni.  Aalborg.
Mercantec NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Undervisning med Storyjumper
Læringscentret og nye vejledningsformer
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
IT i byggeriet Kristian Birch Sørensen
Skolereformen Overordnede mål:
Digital produktion - leg og læring på begyndertrinnet
Gruppe - Hvidovre. Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de.
De store underviser de små ved hjælp af it.
Mobiltelefoner i mellemtrinnets danskundervisning
Pædagogiske overvejelser om at få mere ud af hverdagen
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
  Anne Holmen Center for internationalisering og parallelsproglighed Engelsksproget undervisning Hvor parallelsproglige.
Tinderhøj Skole Den digitale skole i Rødovre
IT – som en integreret del af danskfaget Workshop på FKF-dagen /01/14Anna-Marie Hansen1.
Vi holder fast Konference 23. august Hvad? Sociale medier = En teknologi og en praksis, der er blevet gjort mulig med Web 2.0- teknologierne.
Børns og unges mediekultur Hørsholm, Børn og unges mediekultur Digitale og mobile medier er i fokus Medier, formater og aktiviteter blandes.
Udvikling af det mediepædagogisk håndværk
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Sprogpakken Praksisopgaven.
©B H Sørensen & K Levinsen Aalborg Universitet 2014 Danmarks Læringsfestival 2014 Projektet etableres Interventioner Løbende implementering Interventioner.
Sprog og identitet - fra interesse i sprog til en identitet som forsker Pia Quist Københavns Universitet Nordisk Forskningsinstitut afd. for Dialektforskning.
Ipads i en skole i bevægelse Bente Meyer, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet, København,
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Status Udviklingsprojekt ”Ord til billede” Ole Christensen og Merete Skjødt Jørgensen.
Nye digitale muligheder i overbygningen KL, Odense Birgitte Holm Sørensen Forskningsprogrammet Medier og it i læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet.
Dialogisk læsning Fokuseret indsats.
Læringskultur og elevinddragelse
Færre bøger – mere IT Karin Levinsen Forskningsprogrammet Medier og IT I Læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet Hvordan får vi mere it? Skal vi have.
Klasserumsledelse og elevinddragelse Arbejdsseminar 28. august 2014 Camilla Hutters & Astrid Lundby Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet København.
4.lektion: Identitet og sociale grupper
Planlægning, proces og evaluering
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Skriv titel Skriv årgang, fag og initaler Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Projekt Professionsløftskole Sølystskolen Lektor Rasmus Fink Lorentzen VIA University College.
3.A Dansk: Os fra Blomsterkvarteret EM
PROJEKTOPGAVEN I ELEVINTRA Rikke Thonbo 2012 Arbejdsrum som værktøj.
Inklusion og inkluderende processer
Modersmålsgruppen Klassematch A, B og C Tværgående temaer Almendidaktiske vurderinger.
©B H Sørensen & K Levinsen Aalborg Universitet 2014 Konference – Odense d. 11 sept Demonstrationsskoleprojekt Elevernes egenproduktion og elevinddragelse.
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
IKT omstilling af undervisningsinstitutioner Forskning og udvikling på AAU V. Tom Nyvang
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Synlig læring i praksis Workshop på konference Lise Mayland, Impact Uddannelse.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Morgendagens Børne- og Ungeliv ELEVER Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 11:34 Powered.
LIVSPARAT. LIVSPARAT har 3 hovedformål NR 1 At give eleverne redskaber og læring, der hjælper dem i deres personlige udvikling, så det smitter positivt.
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
Forskellen mellem objektiv og subjektiv – en Padlet-opgave
Workshop om multimodalitet Formål: Bedre læring for eleverne Multimodal materialebank som en del af vores projekt i udviklingen af en aktionslæringsmodel.
NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Kurset i fase 1 er 2-delt:  I første del og som introduktion præsenteres du for definitionen af Flipped Learning. Og du præsenteres for en didaktisk skitse.
Åbent hus Skolens navn Dato.
Dansk på GF2.
Projekt: Koncept til formidling
Basiskursus 1.
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Din uddannelse – it-baseret November 2018
Matematikvejlederrollen og opgaver
Præsentationens transcript:

iPads i sprogundervisningen – erfaringer fra forskning i praksis Bente Meyer, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet, København, bm@learning.aau.dk

Formålet med workshoppen Vidensdeling om brug af iPads i sprogundervisningen Vidensdeling om brug af it i sprogundervisningen Formålet med workshoppen

Spørgsmål 1: Ipad’en i sprogundervisningen: hvorfor og hvordan giver den mening i praksis? Spørgsmål 2: it i sprogundervisningen: hvorfor og hvordan giver det mening i praksis?

Mine data (interview & observationer): Forskningsprojekt i Vejle 2012-13: fokus på iPads og inklusion (7. klasser) Forskningsprojekt i Varde 2013-15: fokus på iPads og telepresence (7.-9. klasse)

iPad’en er en mobil teknologi i sprogundervisningen, som er: Personlig (følger eleven) Fleksibel Ved hånden Multimodal Integreret i fagets praksis Hvad er ‘det nye’?

Ipad’en følger eleven…

I skolen og fritiden

Fra computerlab til håndholdt teknologi

Ipad’en er integreret i fagets praksis

Lytte, skrive, læse tysk

Lytte og samtale på tysk

Tale, lytte og læse på tysk

Læse, skrive og tale tysk

Lytte og tale tysk

Ipad’en støtter løbende det faglige arbejde med at læse, skrive, lytte, (sam)tale iPad’en er ved hånden og integreret i elevens arbejde (og med fagets ressourcer) Den er fleksibel og gør eleven mobil Den giver adgang til modaliteter (lyd, billede) som er engagerende for eleven og støtter det sproglige arbejde Det vil sige…

Ipad’en er en personlig teknologi

Min verden i min iPad

Venskaber

Passioner

Mappeorganiseringer

Mappeorganiseringer

Det vil sige… Den personlige teknologi: Er integreret i elevens hverdag Er et medie for elevens personlige udtryk, fortællinger og interesser Binder fritid og skole sammen i én platform Skaber en platform for engageret sproglig læring med udgangspunkt i elevens kompetencer og interesser Det vil sige…

Multimodalitet – og især: visualitet

”capturing” (Kress 2010)

”capturing” (Kress 2010)

Det vil sige… Ipad’en understøtter Nye måder at arbejde med viden på Nye måder at opbevare og dokumentere viden på Nye forbindelser mellem skrift og billede Det vil sige…

Spørgsmål til gruppe-/pararbejde Beskriv: Et forløb i sprogundervisningen hvor iPads/it indgik og som efter din mening var vellykket Et forløb i sprogundervisningen hvor iPads/it indgik og som efter din mening var mislykket/mindre vellykket Forklar hvorfor Spørgsmål til gruppe-/pararbejde