Klyngemodel en samarbejdsform i skolepraktikken Deltager: Uddannelser: Svendborg erhvervskole Tømrer, Murer, Maler og elektriker UC. Holstebro Lager og.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Workshop Cooperative learning
Advertisements

Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Praktikcentre – en nyskabelse i erhvervsuddannelsesloven
Elevplaner Elevplan Dialog ! Evalueringer Elevmål.
Nordenskov Skoles implementering af
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
SOSU i EUD: Nye rammer og opgaver Charlotte Netterstrøm Uddannelseskonsulent Afdelingen for erhvervsrettet ungdomsuddannelse Undervisningsministeriet.
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
Vejledende samtale og helhedsvurdering på SOSU Nord
Talentvejen Selandia CEU, Mercantec, Aalborg Tech i samarbejde med
MiniMerc 2 indsatser under Kvalitet i SKP. Afprøvning af klyngepraktikker •MiniMerc ansvarlig for hele uddannelsesforløbet •Behov for en meget klar og.
Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer
Etablering af virksomhedsklynger i bygge og anlægsbranchen.
To temamøder: •Mange vil gerne tage elever men kan ikke overskue administration og beskæftigelsesforpligtigelsen •Mange vi gerne tage elever i perioder.
Kvalitet i Skolepraktik. 3 formål 1.Etablering af virksomhedsklynger 2.Et korps af praktikambassadører 3.Koordinerende praktikpladscenter Smed, industritekniker.
 ELEVERNE SKAL UDVIKLE SIG INDEN FOR DE 6 KARAKTERISTIKA – ELLE DE UDVALGTE KARAKTERISTIKA DER ER FOKUS PÅ.
Talentvejen på EUC Vest Marts Deltagende indgange 2 undervisere 6 virksomheder Produktion & udvikling 4 undervisere 2 virksomheder Bygge & Anlæg.
Karen Hornbæk Svendsen
Nye samarbejdsformer Forsøg med partnerskabsaftaler og klyngedannelse.
Uddannelsescenter Holstebro
Drejebogen til eksamen på idræt B
Workshop den 4. november 2009 Jørgen Kroer og Thomas A. Rasmussen
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Udvikling og etablering af landsdækkende praktikpladscentre inden for detailhandel Samarbejde mellem Aarhus Købmandsskole, Tietgenskolen Odense, Selandia.
”Åbent praktikcenter i et virksomhedslignende miljø med fokus på samarbejde med lokale virksomheder og Social Enterprise” Ansøger Aarhus Tech Center for.
EUD-reformkonference 17 sep Talentarbejde i Praksis.
Praktikkobling Viden Djurs Deltagere: Viden Djurs og Rotary Målgruppe: Handels-, kontor- og detail elever fra handelsskoleafdelingen samt smedeuddannelsen.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Relationen sikrer helhed og tryghed i elevens uddannelsesforløb.
Talentvejen PÅ TECH COLLEGE AALBORG. Talentaktiviteter  Technology College  Strøm, styring og IT – 3 lærere i gang med at udvikle et koncept  Food.
VIRKSOMHEDSCENTER Skolestyret erhvervsuddannelse Herningsholm Erhvervsskole i samarbejde med Skovskolen og Erhvervsskolerne i Års.
Tydeliggørelse af anvendelsesdim ension i undervisningen Kvalitativ undersøgelse Vi afventer resultatet af vores undersøgelser ??? Kvantitativ undersøgelse.
FRA UDVALG TIL ELEVPLAN Elevplankonference september 2013
EUC Lillebælt. ”Den røde tråd” Formål: Virksomforlagt undervisning i specialiserede virksomheders kompetencer. Matchning af elever og virksomheder for.
Mercantec 2 Elevplan i dag: -Indkaldelse af elever via elevplan. -Lokal uddannelsesplan offentlig -De enkelte uddannelsesforløb er beskrevet i elevplan.
Hvordan benytter praktikstedet mulighederne i elevplan?
Den attraktive arbejdsplads!
KVIK Kvalitet og evaluering Centre selvevaulerer Dec. inst. i gang Centre forbedrer Øget fokus på resultater og dokumentation Centre selvevaulerer.
18. Strategisk analyse af interne forhold
Praktikpladssøgende elever
Selandia CEU, Mercantec, Aalborg Tech i samarbejde med Aalborg Handelsskole, EUC Vest, EUC Syd, IBC, Tietgenskolen, EUC Sjælland, ZBC, Køge Handelsskole,
PROJEKTOPGAVEN I ELEVINTRA Rikke Thonbo 2012 Arbejdsrum som værktøj.
Virksomhedernes brug af Elevplan
Praktikcentre og Elevplan Elevplankonference 23. og 24. september 2013 Gert Nielsen Undervisningsministeriet.
Multifagligt og selvstyrende Skolepraktik i Skive Teori & Praksis Selvstyrende grupper STS-HS BYG Netværksdannelse Foreløbige resultater.
Kommunalt kompetenceløft i idræt og bevægelse Ringkøbing-Skjern Kommune model.
Etablering af skolepraktikvirksomhed. Deltagende skoler Teknisk Skole Silkeborg (projektansvarlig) – Vognmaler – Bygningsmaler – Personvognsmekaniker.
Den dynamiske årsplan - Elevprofil
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
Pernille Christensen.  Hvordan oplever I dialogen med UU centrene?  Har I nogen gode erfaringer, I vil dele ud af?  Hvordan kunne I fremover sikre.
Frafaldstal Tabel 1.1. Opnåede resultater i 2012 og og målsætning for 2014 Afbrud uden omvalg 6 mdr. efter start Historisk udviklingMål og resultatFremtidige.
INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK
Historie Med lukningen af Lindøværftet i 2009, forsvandt et af Danmarks vigtigste uddannelsessteder for dygtige håndværkere. Det årlige indtag lå på
Tema A – et fagligt løft af folkeskolen. Formål Udarbejde konkrete modeller for hvordan skoledagens rammer bliver for eleverne og medarbejderne efter.
Krogerup Højskole, 19. oktober,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Virksomhedsindsats for de mest udsatte Erfaringer fra VC2, marts 2015.
Når A + B giver et langt større C
Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed
Kompetence-, færdigheds- og vidensmål
Undersænket skotrende
Konference for lokale uddannelsesudvalg Oktober 2017
Virksomhedssamarbejde
Udbyder 50 erhvervsuddannelser – herunder EUX
Hjælpeskema til bedømmelse i praktikken 2017
Virksomhedens brug af Elevplan og Skolepraktik i Elevplan
Skolepraktikinformationsmøde Mandag d. 12. marts 2018
Virksomheden og Elevplan
MEEBOOK – en digital læringsplatform
Sådan kommer du i gang med Skole-Virksomhedssamarbejde
Parameterfremstilling og punktmængde
Præsentationens transcript:

Klyngemodel en samarbejdsform i skolepraktikken Deltager: Uddannelser: Svendborg erhvervskole Tømrer, Murer, Maler og elektriker UC. Holstebro Lager og terminaluddannelsen UC. Ringkøbing-Skjern Smedeuddannelsen

Klyngemodel en samarbejdsform i skolepraktikken Få en attraktiv skolepraktik med ”praktikpladscenter” hvor skolen styre- og organisereuddannelsen. Få flere virksomheder til at tegne delaftaler og kombinationsaftaler. Få virksomheder til at tage elever til et specialområde i forhold til praktikmål. Opretholde uddannelsesniveauet i forhold til konjektursvingninger. paradokset er Intet arbejde: vil ikke have VFUér. Har travlt: ikke tid til VFUér.

Klyngemodel en samarbejdsform i skolepraktikken Færdiglavetforløb som er sammensat af skoleperioder, VFU, del- og kombiaftaler. Bruge elevplan som værktøj til synliggørelse og styring af forløbet Hvordan sammensætter vi uddannelsen i forholdt til elevenspraktikmål og skoleperioder. Modulisering af praktikperioderne – beskrivelse af det enkelte modul i Elevplan. Udvikling af model til at styre praktikmodulerne herunder elevernes placering i virksomhederne med en faglig progression og med en dynamisk plan. Få lokaleuddannelsesudvalg med til at udvikle virksomhedssamarbejdet

Klyngemodel en samarbejdsform i skolepraktikken Implementering af resultatet. Er der forhåbentlig ikke behov for. (bliver en naturlig del løbende med projektet) Erfa - møder på skolen Eleven har individuelle planer for skolepraktik i form af VFU. og delaftaler.