Silke og støj. Saftig BlødSprød Denne figur er bygget op om de 3 grundlæggende konsistenser – blød, sprød og saftig. Inde i trekanten står de varme ting,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Advertisements

Leg og lektier Idéer til 2-4 piger Alder 4. klasse
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Anbefalinger for sund frokost i daginstitutioner v/ Maria Haukrogh
Hjertevenlig kost i praksis
Nysgerrigper workshop V/ Bo Flügge Thrane, Ulla Fog, Gitte Reffelt Utterslev Skole.
Mad til unge på høj- og efterskoler
Med dejlige varme farver
Opklar et mord Sæt børnene til selv at skrive usynlige beskeder og beskeder i kode til hinanden. Lav derefter ”mordgåden” med tante Tudse. Print side.
Tilberednings - metoderne.
Mad og vin – det lykkelige ægteskab
SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Menuteori ved Jesper Rye - hvordan man planlægger en menu til selskab.
Erfaringer og status Aktiviteter for piger og drenge 4-6 år med forældre naturoplevelser 1november 2011Familie Spejd.
Perlehønebryst Frisk blomme
Supper Purésuppe Veloutésuppe Cremesuppe Consommé Kolde supper
Menu teori.
Varighed 5½ minut Støtter Varighed 5½ minutter. Oktober 2012 Bag for en sag 3 skønne dage med: -hjemmekværnet mel, -brød der ikke hæver -rødbedefarvede.
Tilberednings - metoderne.
Kantineordning. KANTINEORDNING - ET TVÆRSNIT AF EN PLAN.
Sanser, oplevelse og beskrivelse
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Sensoriske målinger. Viden, intuition og erfaring danner grundlag for indholdet i jeres kreativitet. Kan defineres som:  Evnen til nyskabelse, idérigdom,
Kap. 5 Opbevaring I køleskab: • porrer • forårsløg • gulerødder
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Den Sensoriske rejse igennem et måltid
Sund og velsmagende mad til voksne ”Velsmag”.
Fisk og iskæmisk hjertesygdom.
Plastik smykker Klip figurerne ud.
Sensorik Struktur: Møde på midten. Opgaven er :”Hvad er sensorik ?”
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Mineraler – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
MADKAMPS relation til faget Madkundskab Connie Greffel Frerks UC Syd/ Læreruddannelsen, Esbjerg.
Underoverskrift 17 pkt bold hvid MAX 4 linjer Overskrift her Størrelse 49 pkt hvid MAX 2 linjer Landbrug & Fødevarer Mørt eller tørt?
Stegt 3 g fedt Rå 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN MEDALJON AF SVINEFILET Landbrug & Fødevarer.
Stegt 8 g fedt Rå 11 g fedt Uden fedtkant 4 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE FLÆSKESTEG Landbrug & Fødevarer.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD OG HYGIEJNE Mørt ikke tørt –
FEDTINDHOLD I EN FRIKADELLE Fedtindhold i hakket svinekød 6% 10% 18% Fedtindhold i en stegt frikadelle 3 g fedt 4 g fedt 7 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Crystalwave Generation II
Unge og overvægt.
Hotel Thinggaard I Hurup ved Nationalpark Thy
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Gammeldags stegt kyllingelår
Myter om tilberedning af kød
Mild champignon- suppe
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Gammeldags stegt kyllingelår
Mild champignon- suppe
2 sp.s. barbecuekrydderi el. lign.
HOTDOG.
Mild champignon- suppe
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Blomkål/gulerods-salat Kikærte broccoli tagine
Frokostmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Mild champignon- suppe
Rørte og piskede masser
Sæsonbetonet Menuplanlægning
Fedtstoffer.
En rejse ind I smagens verden
Tilberedningsmetoder
Indirekte dejføring Torsdag den 14. september 2017.
Bagehjælpemidler.
Tilberedningsmetoder
I uge 5 tilbyder køkkenet
Dato: _______/_____ Kl: ___________________________
Præsentationens transcript:

Silke og støj

Saftig BlødSprød Denne figur er bygget op om de 3 grundlæggende konsistenser – blød, sprød og saftig. Inde i trekanten står de varme ting, udenfor står de kolde.

Bagte æbler Saftig Sprød Blød Æblecoulis Æblechips Æbler i flydende form ( æblecoulis), en cremet kold is, saftigt og lun bagt æble med bid og sprøde æble chips. Sprødheden opnås med æblechips, som er bagt i lang tid i ovnen

Avocado Blød nougat Nye kartofler Gennemstegt Kød og fisk Løse ris Birkes Havsalt Bagt filodej. Brun sauce Vanilleis Perfekt dampet Laks. Risotto Svampet gulerodskage. Syltede Rødbeder. Moden melon Jordbærgrød med hele bær Fersken Saftigt stegt kød Bagte æbler. Tørt BlødtSprødt Saftigt

 Biddet skal kunne høres. ( sprødhed)  Modstand, at sætte tænderne i noget.  Knasende konsistenser.  Naturlig sprødhed.  Friture ( ”chips”)  Tørret  Sprød dej – sprød skorpe.  Is