Mikrobiologi Vakuumpakning.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeopardy af 7.b Sct. Jørgens Skole
Advertisements

Drivhusgasfluxe fra jorde Dette slideshow vil give dig en introduktion til de grundlæggende principper ved måling af drivhusgasfluxe fra jorden.
Surdej til rugbrød.
Skimmelsvamp Helbredsproblemer Olav Grønn Hansen.
Biobact Tabs.
Lungerne Biologibogen s
BLODETS Ph-værdi.
Muskelarbejde og innervation
Bakteriers vækstbetingelser
Styrk dit immunforsvar
Military dag 2009 Af Mia Hastrup Bachelor studerende scient.idræt
Gavnlige mikroorganismer
Dias nr. 1 JAGG med ”face lift” og større motor, ATV 2010 Hvad med nedbrydning i JAGG 2.0? Per Loll - Dansk Miljørådgivning A/S Anders G. Christensen og.
Hvem vil være millionær ?
Peter Ege Symposium Rigshospitalet 5. oktober 2011 Mads Uffe Pedersen professor Center for Rusmiddelforskning Aarhus Universitet Hvad kan den sociale misbrugsbehandling.
Svømmebadsregler og undersøgelser for at forbedre regelgrundlaget Linda Bagge By- og Landskabsstyrelsen.
5.1 · Rensning På rundfisk lægges et korrekt bugsnit fra gattet op mellem bugfinnerne til struben uden at beskadige indvoldene. Herefter tages indvoldene.
Klimaforandringer.
HVAD ER FSC? Hvem? Forestry Stewardship Council (FSC) er en global organisation til fremme af ansvarlig skovdrift.
Anatomi & Fysiologi XXI Nyrer og Urinveje II
Vind og vejr - klima Klimaet er et gennemsnit af temperatur, vind og nedbør målt over 30 år.
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Fødevareemballage Styropack A/S.
Hvad er mikroorganismer?.
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen
Økologi.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Dansk Kvæg S:\SUNDFODE\HBB\PowerPoint\Grovfoderseminar 2005.ppt Ensilagekvalitet i forhold til høst og opbevaringsform.
Økonomien i et internationalt perspektiv
Effektiv cykeltræning
ELEVOPGAVER I HYGIEJNE
Anatomi & Fysiologi XIX Stofskiftet, vitaminer og mineraler I
VITAMINER OG MINERALER
Muskelfibertyper Inddeles efter egenskaber
Red bull Michael Skytte. Klassifikation Red Bull er et kortvarigt produkt.
1 Surdej til rugbrød. 2 Surdej Surdej er en symbiotisk kultur af mælkesyrebakterier (Lactobacillus spp.) og gærsvampe, der anvendes som hævemiddel ved.
Mulig merpris ved eksport ?
Sidste nyt om ensilering
Kan landbruget reducere udledningen af drivhusgasser?
System til kvalitetssikring af økologiske fødevarer
Inddeling af mikro organismer
Kornkvalitet og dyresundhed
S:\SUNDFODE\RUT\PowerPoint\Grovfoderseminar Ensileringsmidler.ppt Dansk Kvæg Ensileringsmidler til græs og majs Grovfoderseminar 2004 Specialkonsulent.
Mikroorganismer og hygiejne
REAKTIONSSKEMAET Reaktionen mellem gas (methan) og
Hvorfor behov for ”Nyt værktøj” ? Fødevarestyrelsen kræver at der bliver lavet en dokumenteret risikoanalyse (vejl. til Egenkontrol, side 16, fra juni.
Hvordan kan kostens sammensætning og mængde have betydning for sundheden i en befolkning? Problemformulering.
© Ministeriet for Børn og Undervisning, marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med Jan.
Protein Protein betyder: ”At have førsteplads” (græsk) Det er pga. proteiner indgår i hver eneste celle i kroppen. Opbygning: Kulstof -C Ilt -O Brint-HAminosyre.
Mikroorganismer. Hvad er mikroorganismer Gær og skimmelsvampe Bakterier Virus.
Forebyggelse af sygehusinfektioner, oplæg 1
Individuel deklaration 2016
Madkamp Bælgfrugter og bæredygtighed
Den gode, den onde og den grusomme
”Konservering af din køkkenhave”
Året tema: Konserver din køkkenhave.
Rørte og piskede masser
Dagens Tema Pølsemageri.
Madspild i virksomheder
Hygiejne 1 Grundforløb 2014.
Bakterier Dyr, planter og natur.
Vejr, vind og luft.. Hvordan opstår vejret? Hvor kommer vinden fra?
Tørring Konservering Opbevaring
indlandsisen smelter oversvømmelser
Bagehjælpemidler.
Mælk og andre Mælkeprodukter.
Individuel deklaration 2017
Positive sider som far 1:____________________________ 2:____________________________ 3:____________________________ 4:____________________________ 5:____________________________.
Individuel deklaration 2018
Svejsegasser.
Dagens program Kahoot og opsamling fra sidste gang Bakterier/fun facts
Præsentationens transcript:

Mikrobiologi Vakuumpakning

Vakuumpakning Hvordan virker det (princippet bag den konserverende effekt)? 90-99% atmosfærisk luft fjernes Resterende ilt forbruges af eksisterende bak. indenfor de først døgn. Bak. producerer kuldioxid. Ilt-, kuldioxid- og vanddamp tæt.

Vakuumpakning Hvilke typer fødevarer kan metoden anvendes på? Kød industrien Tørrede produkter Fødevare der tåler sammenpresning

Vakuumpakning Hvilke mikroorganismer hæmmes og evt. hvilke fremmes? Øget kuldioxidkoncentration: Aerobe gramnegative/positive bak. og skimmelsvampe ↓ Lactobacillus, Brochothrix thermosphacta ↑ Gærsvampe →

Vakuumpakning Hvordan bliver holdbarheden? Holdbarheden forlænges, da toxin dannende bak. erstattes med harmløse bak. Holdbarheden forlænges pga. flere faktorer: Øget CO2 koncentration Opbevaringstemperatur Konserveringsstoffer Varmebehandling Røgning Saltning

Vakuumpakning Risiko for opblomstring af anaerobe toxin dannende bak. fx Cl. botulinum type E ??? Nej, da bl.a. Lactobacillus-arter producerer mælkesyre, som nedsætter pH. pH↓ = clostridier↓ Opbevaring under køl giver dårlig vækstbetingelser for de toxindannende bak.

Vakuumpakning Thank you….