Inklusions- og eksklusionsmekanismer i unges hverdagsliv

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lederkonference Holdbar ledelse – i pædagogisk praksis
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Det senmoderne samfundsfag i Dk.
Hvis inklusion er lig retten til deltagelse som forudsætning for udvikling og læring er inklusion principielt grænseløs.
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Hans Jørgen Limborg Arbejdsmiljøkonferencen 2005
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Inklusion – et fælles anliggende Daugaard
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Fra integration til inklusion
Målrettet læring Introkursus i almen medicin
- fortsat midt i en flekstid?
Og konsekvenser for forskellig faggrupper
Skolereformen – optimering af barndommen?
JOURNALISTHØJSKOLEN DANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE Mediers behandling af kvinder og mænd og ligestillingsspørgsmål Anne-Marie Dohm Rektor.
Lærerprofessionen - en definition.
Kultur- og branchestudier Opgaveforberedende forløb S3 & LT
Forskelle, der gør en forskel - Tanker om kvinder og top-ledelse. Camilla F. Ellehave Institut for Organisation og Arbejdssociologi.
Menneskerettighedskonventioner
Program – : Panel. Oplæg og debat – 11
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
Helhedssyn i et postmoderne samfund
Fællesskaber fastholdelse og personlig udvikling
Inge M. Bryderup Unges vej ud af marginalisering og stigmatisering – et ungeperspektiv på deltagelse i LIMBO LAND et selvstændigt forskningsprojekt i tilknytning.
Internationale perspektiver på udviklingen af den inkluderende skole.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Roskilde Universitet, Inst.f. Psykologi og Uddannelsesforskning
Børn og unge i udsatte positioner – og lokale fællesskaber
Lidt om at flytte bjerge
Betydningen af Pædagogisk engagement og relationsprofessionerne
Et refleksivt perspektiv på de socialpædagogiske område v. Jan Jaap Rothuizen d
Den svære samtale PsykiatriFondens Børne- og UngeProjekt.
Misbrugsbehandling i et ungdomsperspektiv -
Den inkluderende skole
En komparativ undersøgelse af samfundsfag i Norden
Når fritiden kobler til læring- Muligheder i SFO v/ Thomas og Benny Espergærde Skole og SFO 4 blev til én – nye muligheder.
Grundkursus for frivillige i DH Grundlæggende om FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap.
Inkluderende lokale helheder i det boligsociale arbejde – normalisering eller integration? Adjunkt Mia Arp Fallov Temadag om Helhedssyn 30. August 2011.
Pædagogisk Konference 18. november Grænser for frihed? Samfundsforandringerne Individualismens ansigter : De er forkælede, besværlige, sårbare og.
Narrativitet i specialpædagogisk skolepraksis
Lærerprofessionen.
Inklusion Noget der sidder mellem ørerne. Alt er en del af noget større Inklusion er et fælles ansvar – ikke kun noget lærere og pædagoger skal beskæftige.
Det senmoderne samfund
Udfordringer og visioner på børne- og kulturområdet BKF Syddanmark 18. marts 2010 Klaus Majgaard.
Politiske strømninger og modersmålsundervisning for tosprogede børn Prof. Jan Kampmann Center i Barndoms-, Ungdoms- og Familielivsforskning forskning,
Kulturel globalisering – det sociologiske perspektiv
Udfordringer og visioner på børne- og kulturområdet BKF Midtjylland 5. marts 2010 Klaus Majgaard.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Inklusion og inkluderende processer
Inklusion i Aalborg.
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Sociale og kulturelle forhold. Socialisering, kultur og identitet
De marginaliserede børn og unge. Farezonen: Ikke deltagende Risikozonen: Svingende deltagelse Registreringsark: Dato: Klasse: Placer eleverne i forhold.
EU-undervisning 2015 Anders Stig Christensen
Uddannelsen i almen medicin Introkursus i almen medicin Region Sjælland, 10. maj 2010 Gunver Lillevang.
KVALITET I SAMSPIL OG LÆREPROCESSER I DAGTILBUD Oplæg v/ Maybritt Larsson Institutionsleder Barnets Hus-Amerikavej.
Sanne Lorentzen NLS Ledertræf, Island september 2012.
At blive forvandlet? Beth Juncker Professor Københavns Universitet.
Forældreskab og Forældre Samarbejde på tværs af (etniske) grænser Rashmi Singla Lektor i psykologi, RUC (Roskilde Universitetscenter ) & TTT (Transkulturelt.
Spot på æresrelaterede konflikter – symptomer og mestringsstrategier UU Danmark 28. September 2016 Basim I. Osman cand. psych., aut. psykolog selvstændig.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
I DENTITETSDANNELSE I BØRNEHAVEN : Pædagogik. 1) Teori: opsamling fra opgaven. 2) Praksis: Ny case om P. 3) Analyse. 4) Diskussion og spørgsmål.
1 Præ-moderne samfund. 2 Moderne. 3 Senmorderne samfund.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Med i samfundet Medborgerskab – Tema 3.
Demokrati, politikere og medborgerskab
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Præsentationens transcript:

Inklusions- og eksklusionsmekanismer i unges hverdagsliv Jan Kampmann Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning RUC Slagelse, 30.10.09, BKF Region sjælland.

Aktuelt fokus på marginaliseringsprocesser Inklusion/eksklusion som aktuelt tema Eksklusionsperspektivet som internationalt/EU fokuspunkt Hvem marginaliseres? Nye marginaliseringsdynamikker?

Forandrede normalitetsfordringer? Individualiseringspres Selvstændige, individuelle valg Performativitetskrav – selvfremstilling Refleksionskrav – selvevaluering Individualitet ikke som mulighed, men som uomgængeligt Institutionalisering Rationalitet som effektivitet, kontrol og standardisering Rationalitet som subjektiv fordring

Institutionaliseringens dobbeltheder Institutionalisering af individualiseringen og individualisering af institutionaliseringen Standardiseret faglighed og personlighed som faglighed Synlig pædagogik og usynlig pædagogik Den modne, rationelle unge vs øget bekymring over unge som principielt sårbare og marginaliseringstruede

Institutionsbetingede marginaliseringsmekanismer Hvor, hvornår og hvordan gøres noget til et problem – og efterfølgende en sag? Hvordan og hvornår ’flyttes’ problemer imellem niveauer? Hvor og hvordan formuleres og produceres marginaliseringen i udgangspunktet Kvalificere indkredsning af, den yderligere udforskning og forandringsinitiativer i forhold til marginaliseringsmekanismer

Hvem ekskluderes? Social skæv reproduktion Betydninger af etnicitet ”Kulturalisering” som ny racisme? Køn som betydende differentieringsmekanisme? Intersektionalitet som nødvendig kompleksitetsforståelse

Hvorfor og hvordan inklusion? Den aktuelle sociale sammenhængskraft En materiel dimension Men også en kulturel Og en subjektiv dimension Det multietniske samfund kræver multikulturelle løsninger Hvilket igen nødvendiggør kritisk refleksion over hvad der menes med den rummelige skole, etc.

Betydningen af de unges stemme FN’s Børnekonvention: de indbyggede modsætninger i de tre grundlæggende principper Deltagelsesprincippet i børne- og ungeperspektiv Medborgerskab som demokratiske rettigheder i børne- og ungehøjde