Anbefalinger Udvalget vedr. Kvalitetsmåling,- Måle- og Sigtepunkter (KMSU) Lone Knakkergaard DB’s 2. næstformand.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
- ”Digitalt medborgerskab” – om bibliotek og borgerservice som kulturkonvergens eller konvergenskultur.
Advertisements

1 Trekant-drama i et UM perspektiv – en sammenligning af ’The Change Triangle’ og formuleringer i UMs ’Generelle principper’
Kvalitetskodeks for Realkompetence i Danmark DFS Forum for kompetencer den 7. september 2010 Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger.
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Socialtilsyn Midt Informationsarrangement Januar 2014.
Gode råd og eksempler på faldgruber
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Kan Netværkstedet drives som socialøkonomisk virksomhed?
Medborgerskab – på sporet
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Qualifying In-service Education of Science Teachers Silkeborg
PR Kampagne for folkeskolen
Visionsproces Fra ord til handling.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Analyse- og udviklingsmodel
Oplysningsforbund og folkebiblioteker må sammen finde nye veje Jens Thorhauge
DDB Hindsgavl den 26. maj 2011 René Birkemark Olesen
Kick-off KIS Kvalitet I Skolerne Keep It Simple!.
Bibliotekerne lige nu Vagn Ytte Larsen, formand Danmarks Biblioteksforening Repræsentantskabsmøde d
Kristen Kistrup, formand for Dansk Selskab for Distriktspsykiatri og
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Input til tænketank om Fremtidens biblioteker Danmarks Biblioteksforening, Vartov den 25. april 2012 Biblioteker og biblioteksbrug i tal.
Status for regionsdannelsen - hvor er vi i Region Syddanmark Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering, den 6. april 2006 I ndlæg v/sundhedsdirektør Jens.
DEN GEOGRAFISKE INFRASTRUKTUR OG DIGITAL FORVALTNING Digital forvaltning, INSPIRE og FOT Jes Ryttersgaard.
Kvalitet (Excellence) Effekt, merværdi (Impact )
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Temamøde Thyholm og Struer 14. december Temamøde – Thyholm og Struer 1. Svarskrivelse til Indenrigs- og Sundhedsmin. 2. Projekt- og procesorganisation.
Medalje til Høje-Taastrup
Bibliotekstilbud i lokalområder -Projektmodning  Resultater  Formål Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne Varde bibliotek Esbjerg Kommunes Biblioteker Syddansk.
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
CBS Bibliotek …flere fremtider, én strategi René Steffensen Statsgruppens temadag 20. november 2006.
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
En ny strategi for transportforskning Workshop - Trafikdage i Aalborg 28. august 2006.
DBs kvalitetsmålingsredskab Strategi, værdi og kvalitet Af Niels Ole Pors.
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Biblioteksservice i landdistrikterne Erfaringer, modeller og perspektiver  Om undersøgelsen  Diskursive kampe  Spørgeskemaundersøgelsen  Perspektiver.
Danskernes Digitale Bibliotek Hvorfor er det en god idé? Børne- og kulturdirektør Flemming Olsen, næstformand i Børne- og Kulturchefforeningen DB SYD –
Sekretariatet for Landdistriktsprogrammet November 2005 Den nye fælles landdistriktspolitik v/ Rita Munk.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Nye ældre – nye muligheder
Introduktion til Analyseenheden under FPC Oplæg for FSE den 7. februar 2008 Anette Dørge Jessen Lotte Faurbæk.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
IT og Telestyrelsens arbejde med offentlige kampagner Initiativtager til kampagnegruppe – både deltagere fra branchen og offentlige institutioner. - Formål.
Mål- og resultatstyring
Kulturudvalgsmøde Ω Strategi for Gribskov biblioteker 2007 Ω Servicemål Ω Fælles fokuspunkter for bibliotekerne Ω Folke/skolesamarbejde Ω Portaler.
Gruppearbejde Oplæg til workshops Hvilke emner skal der være fokus på? Hvilke arbejdsgrupper skal der nedsættes? Hvad skal der til? Hvordan.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 1 - Frivillighed.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Organisationsændring, lægefagligt bivirkningsnetværk og strategi Afdeling for Forbrugersikkerhed En afdeling i Lægemiddelstyrelsen.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Mål og delmål i rehabiliteringsindsatsen.
Familiecentret Projekt GOD FÆLLES PRAKSIS. Familiecentret Holbæk Kommunes vision: Der er noget, vi SKAL og der er noget, vi VIL….. vi VIL…..
Temadag for TR.
Måleredskaber i dagtilbud En guide til at vurdere og vælge redskaber til måling af læringsmiljøkvalitet i dagtilbud Juni 2017 Måleredskaber i dagtilbud.
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
SUF - gevinstrealisering
Kvalitetsudvikling hvordan
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Rehabilitering og hjemmehjælp
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Administrativ organisering
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Anbefalinger Udvalget vedr. Kvalitetsmåling,- Måle- og Sigtepunkter (KMSU) Lone Knakkergaard DB’s 2. næstformand

KMSU - baggrund Evaluering af Lov om Biblioteksvirksomhed og dens konstatering af at loven er implementeret trods stor forskel i de enkelte kommuners serviceniveau til ulempe for: –den enkelte borger –for det samarbejdende biblioteksvæsen

KMSU – har til opgave at tilvejebringe et beslutningsgrundlag om relevans at analysere hvilke områder nye fælles definitioner og indikatorer for bibliotekernes aktiviteter og services skal beskrive for at kunne sikre tidssvarende og kvalitetsbaserede opgørelser for bibliotekernes virksomhed at præcisere opgaveindhold i et egentligt, metodisk udredningsprojekt om udvikling af nye målepunkter

Hvad taler for nye sigte- og målepunkter? Lov-evalueringens delvise uklarhed vedr. gennemførelsen Krav om bedre mål- og kvalitetsstyringsredskaber jf. UBIS Sikring af informations-/viden adgang af en ”vis/kendt kvalitet” for alle danske borgere jf. demokrati-og integrationsaspekterne Viden- og velfærdssamfundets udvikling forudsætter investeringer i viden-adgang, uddannelse og forskning (Jf. Det nye Danmark, WSIS, EU’s e-Europe m.v.) De ny storkommuners forskelligartede strukturer De ny storkommuners øgede omfang af/pres på kulturopgaverne

H vad er kvalitet, og hvad skal måles og defineres? Udvalget har arbejdet med kvalitet i forhold til at vurdere i hvilken grad man lokalt lever op til bibliotekslovens bestemmelser gøre rede for en ønsket udvikling. Med det formål lokalt at sikre klarhed og indsigt omkring kommunens biblioteksservice på landsplan at sikre en kendt og høj kvalitet i biblioteksservice for alle uanset bopælskommune.

S B S ( Sammenlignende biblioteksstatistik Bestand Personale Udlån Fysiske besøg Virtuelle besøg Arbejdsstationer Aktive lånere Nettodriftsregnskab

Anbefaling 1 Konklusion: Der er i udvalget en overvejende positiv holdning til udformning af nye redskaber. Spørgsmålet er ikke om men snarere hvilken type redskab, der er ønskelig. Det anbefales, at der overvejes et sæt nye danske sigtemål, understøttet af forslag til konkrete målepunkter til brug i folkebibliotekssammenhæng For at de skal have den ønskede effekt bør de: - afspejle bibliotekernes samfundsopgave (sigtepunkter) - fungere som fremadrettede udviklingsmål (målepunkter) - give større gennemsigtighed i forhold til hvordan bibliotekerne løser deres opgaver

Anbefaling 2 Der defineres overordnede sigtemål i forhold til folkebibliotekernes samfundsopgaver - i stil med den finske strategi, som præciserer, hvad bibliotekerne skal. The Finnish Library Strategy 2010 De almene biblioteker i det finske samfund… skaber gennem sine medie- og kildekritiske tjenester merværdi mht.informationssøgning og – håndtering. Bibliotekskundskab, dvs. evne til at mestre information bliver en central medborgerfærdighed og udgør et væsentligt element i al indlæring og undervisning. Om biblioteksnetværket (landsdækkende)… Små kommuners bibliotek fungerer som nærområdets kultur- og informationscenter. De udnytter også hele netværkets tjenester og kan derfor tilbyde service som er up-to-date og af høj kvalitet.

Anbefaling 2 - fortsat Der beskrives kvalitetsbaserede målepunkter med fokus på udvikling: et antal kvalitetsbaserede og konkrete målepunkter, med indikatorer (i hvilken retning går det) De skal være konsistente og kunne operationaliseres gennem en konkret måling Områder for målepunkter, der er p.t. peget på: a. Økonomi b. Serviceydelser og processer c. Innovation og kompetence d. Brugere og andre interessenter

Opgave og anbefaling 3 Hvordan skal et evt. udredningsprojekt gennemføres? DB’s FU tager beslutning og drøfter sagen med BS og KL om forankring,herunder med Biblioteksskolen (skal opgaven løses her) Nedsættelse af styregruppe (m.hovedinteressenter) foråret 2005 Udredningsprojektet starter - et enmands udredningsprojekt -gennemføres i perioden: efteråret ultimo 2006 Klarlæggelse af strategi for udbredelse og forankring af projektet Sparringsfora undervejs: fokusgruppeinterviews og temamøder Gennemførelse af testfase/afledte justeringer 2007 Aftale om fremtidig anvendelse i slutningen af 2007 Ibrugtagning senest fra 2008

Forventet effekt: kvalificering af lokalpolitikernes beslutningsgrundlag øget klarhed og gennemsigtighed omkring lokale prioriteringer - for borgerne (og politikere) større gennemsigtighed omkring sammenhængen mellem den lokale biblioteksindsats i forhold til - samfundsudviklingen - det samarbejdende biblioteksvæsen, som grundlag for bibliotekslovens målsætning om den fri låneret

KMSU Anbefalingerne Kan ses/hentes på