Irene Oestrich, psykolog, ph.d., adj. Professor

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

Set i forældreperspektiv
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
    Tro på dig selv!     Tro på dig selv!.
Tema: 6 Hvad kan jeg gøre når jeg har det dårligt_ Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) STYRKE OG MOD Irene Oestrich Irene Oestrich, chefpsykolog, ph.d. adj. professor SKOLEN FOR KOGNITIV.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
E g e s k o l e n E g e s k o l e n ForsideHvem er vi/IFagSkoleåretPrøverAndre aktiviteterSkole/hjemForventningerVelkommen.
Børn og Smerter Visualisering & smertehåndtering Udvidet familiekursus, d. 6. marts 2010 Susanne Gjersing & Charlotte Jensen
Tema: Hvad med de andre? Psykoedukation til patienter med depression
Tema: Pårørendeundervisning 2 Psykoedukation til patienter med depression Version oktober 2012.
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
Orientering om om CBT (Cognitive behavior therapy) © John Winston Bush, PhD. All rights reserved.
Hvad er oplevelser – og hvad skal vi med dem?
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
”Kaldet til kærlighed”
Velkommen.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Musik: Nightengale Serenade
Pårørendeundervisning 1 Psykoedukation for pårørende til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Psykologi Hvad er psykologi? Hvem bruger psykologi?
Det gamle og det nye menneske. Ef 4, v17 Det siger jeg da og vidner om i Herren: Lev ikke længere som hedningerne, tomme i deres tanker, v18 formørkede.
Præstationsangst!.
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Hvordan du bliver lykkelig. 1. Have et mål 2.Smil altid.
Hvordan du bliver lykkelig. 1. Have et mål 2.Smil altid.
Loven om bekymringer Matt 6,
Psykoedukation for patienter med skizofreni
CASSIOPEIASTUEN TRIVSEL OG LÆRING. MORGENMAD Hygge og dialog!
Støvring den 11. september 2007
forældre og klassens sociale liv.
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
+ Hvad er eksamensnervøsitet?. + Vigtigt! Nervøsitet er godt i moderat omfang – når den ikke får lov til at overtage styringen.
Maskulinitet.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Hvordan du bliver lykkelig. 1. Have et mål 2.Smil altid.
LEDEREN SOM FORANDRINGSAGENT OG STRATEGISK KOMMUNIKATOR
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
DBT Mere om ACCEPT (Fælles for alle mindfulness-tilgange)
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Program Vitalisering af samspillet
Velkommen til Lægedage
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
Hvad er psykomotorisk terapi. Den kognitive model Tanker FølelserKrop Adfærd.
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Dialogmøde om socialt netværk og handicap Silkeborg 4. november 2009 Velkommen Servicestyrelsen byder velkommen til dialogmøde om socialt netværk og handicap.
God kommunikation gi’r arbejdsglæde
Stress En folkesygdom?.
Scleroseforeningen Færøerne Eidi den
Hvordan man bekæmper mobning
Sundhed i naturen Kirsten Heide & Gitte Balle. Socialpædagogisk støtte efter Servicelovens § 85 & dagtilbud efter § 104.  Støtte, vejledning eller hjælp.
Hvordan vi beskytter vores børn. ADHD – Ukoncentreret – Impulsiv – Hyperaktiv  ADD – Ukoncentreret – Distræt – Inaktiv.
Hvordan motiverer man en ”umotiveret” ung? Aut. Cand. psyk. Silas Charlotte Houlberg Tlf.:
Fra handling til forvandling Hele Vejen Rundt Fra handling til forvandling Ideen er skabt Susanne Løkke & John Mejlgren © 2011.
En lille reminder: nu har du brugt tid på at snakke om, ærgre dig og gerne ville ha lavet om på fortiden …det har ikke ført til noget som helst godt, at.
Følelser… hvad for noget?. Rammen for i aften Følelsernes ABC Hvordan støtter vi en positiv følelsesmæssig udvikling hos børn? Vulkanen Formen Lytte,
Integrationsnet Målafklaring; med coaching og ressourcetænkning som referenceramme.
Guide til flygtningeforældre i asylfasen
Ansvarlig.
Aut. klinisk psykolog Helle Kjær
Præsentationens transcript:

Irene Oestrich, psykolog, ph.d., adj. Professor SKOLEN FOR KOGNITIV ADFÆRDSTERAPI REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI I 2000 blev det besluttet at renovere bygningen ”Fjordhus” på SHH. I forbindelse med denne beslutning blev der nedsat en styregruppe, der bestod af HD og AL afd. M, der skulle udarbejde et forslag til en omlægning af det kliniske behandlings- og plejearbejde. 3 etager med et afsnit på hver etage. 1 afsnit har 28 enestuer (2stuer om et toilet og bad) Mulighed for skærmning i mindre områder. 6 eksisterende afsnit skulle placeres i dette hus om omveksles til 3 afsnit. 3 lukkede og 2 åbne og 1 udslusnings afsnit. Gik i luften april 2003. 1

KOGNITIV ADFÆRDSTERAPI KOGNITIVE PRINCIPPER TIL PÅRØRENDE NEGATIVE TANKER ER GIFT FOR SJÆLEN LIVSGLÆDENS UDFORDRINGER SUBJEKTIVT VELVÆRE OG LYKKE

KAT At opdage og ændre negative falske formodninger om sig selv og verden Opbygge konstruktive tankestrategier, der hjælper med at ændre (mod) eller acceptere (styrke) fakta. I stedet for at leve lykkeligt i uvidenhed, leve oplyst i realiteterne, men med konstruktivt fokus (Sidharta) Buddha var den første originale kognitiv terapeut der beskrev sin lære

Det drejer sig om SELVET ANDRE VERDEN og forholdet til....

Psykologi: psyche & logos TANKER ADFÆRD FØLELSER KROP omverden SINDET PSYKEN SJÆLEN KOGNITIVE PROCESSER Emotionelle Processer SANSER ADFÆRD PSYCHE: Sjæl, livets åndedrag, sind symboliseres i den græske mytologi af en sommerfugl LOGOS betyder viden 

Der er fokus på tankeprocesser. Hvad skal man fokusere på? Der er fokus på tankeprocesser. Identificere negative tanker Udfordre negative tanker Finde alternative konstruktive tanker Opbygge selvværd Opbygge færdigheder K A F T Irene Oestrich ©

DEN KOGNITIVE ANTI-JANTELOV 1. Du skal altid tro på at du er noget værd - og lede efter beviser på at det er sandt. 2. Du skal tro på at vi - du og jeg - er ligeværdige. 3. Du skal tro på, at vi er kloge og kompetente på hver vores områder. 4. Du må gerne tro, at du ved mere end jeg gør - jeg er overbevist om, at jeg kan lære meget af dig. 5. Du skal tro på, at du duer til noget, så du kan bevare motivationen til at udvikle dine færdigheder, opbygge dine ressourcer og gå efter dét, du har brug for. 6. Du skal tro på, at nogen bryder sig om dig, at du fortjener kærlighed og accept. 7. Du skal tro på, at du kan lære noget - alene og sammen med andre. 8. Du skal tro på, at du kan dele med andre og samarbejde, selvom der er meget, du må gøre alene. 9. Du skal kunne le og lege og more dig også selvom du har seriøse opgaver at varetage. 10. Du er ikke alene - de andre har de samme behov. HUSK DINE PERSONLIGE RETTIGHEDER !

TIL PÅRØRENDE Lær ikke at overreagere eller gå i panik pga de psykiske symptomer og reaktioner Reager IKKE på fjendtlighed eller konflikt der opstår pga symptomerne Vær engageret og opmærksom, støttende og trøstende Træk dig ikke tilbage, lyt, forstå, vis omsorg Tag ikke kritikken personligt – heller ikke når den rammer præcist

RECEPT OPBYG TILLID (forpligtelse) FOKUS PÅ NUTID SNARERE END FORTID VIS RESPEKT FOR FRIHED TIL AT VÆLGE OG BESTEMME HUSK DER MANGLER ALTERNATIVER ! FORSTÆRK HÅBET SÆT FOKUS PÅ FOR & IMOD HOLD HJERNEN KLAR SÅ DE IRRATIONELLE PROCESSER IKKE OVERTAGER STYRINGEN

DU KAN SELV TRYKKE PÅ DOPAMINKNAPPEN Dopamin er forbundet med lykkefølelse Som børn lærer vi at skabe glæde som modvægt til negative følelser Alle former for forstærkning glæder: At få et ønske opfyldt (materielt eller socialt) At få sin vilje At vinde At få kærlighed, venlighed og accept gengældt

LYKKELISTEN 11. Brug lykkelige minder som guide Tæl dine velsignelser Lyt til musikken Kys, kram og kæl Bevæg din krop Dyrk din spiritualitet Grin højt og inderligt Gør noget godt for nogen Tjen mere end dine venner Søg positive følelser, som vej til lykke Identificer dig med dine rødder 11. Brug lykkelige minder som guide 12. Vær optimist 13. Prøv noget nyt 14. Del din historie med nogen 15. Få balance mellem arbejde og hjem 16. Hold dine forventnigner på et realistisk plan 17. Giv dig tid 18. Visualiser noget lykkeligt 19. Smil 20. Gift dig til lykke