INDENRIGS- OG SOCIALMINISTERIET123-08-2014 Barnets Reform Nina Eg Hansen, Kontoret for Børn, Indenrigs- og socialministeriet BILLEDE/TEKST DIAS Indsæt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er behovene i Danmark?
Advertisements

Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Sådan laver Du et POWER POINT program.
Tilbudsportalen Introduktion for de 5 socialtilsyn Januar 2014
Inddrag nu Kick-off møde
Socialfagligt oplæg Underretning, Tavshedspligt mv.
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Det svære liv i en sportstaske
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Socialreformkommissionen: Betænkning 1 fra 1969:
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Forældreindflydelse ift. børn med psykiatriske vanskeligheder
DES årskonference 2013 Regeringens evalueringspolitiske program og de store velfærdsområder.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Evt. sted/arrangement, 2. maj 2011 afdelingsnavn Overskrift Indsæt billeder som fylder hele dias. Højreklik herefter på det, vælg ”Rækkefølge” -> Placer.
- en smart mellemting mellem overheads og lysbilleder (dias)
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Konference – plejefamilier Rekruttering – ny viden, kommunal organisering og samarbejde, uddannelse Den 22. november 2010.
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
Invitation til skolebestyrelserne
- Hvad kan I forvente som forældre?
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Relationer – børn imellem
Metoder til involvering af børn og unge ved anbringelser
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
EVA’s evaluering af 10. klasse Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark, Trinity, Fredericia den 2. marts 2012 Kristine Bang Nielsen.
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Forskningschef Niels Ploug, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Socialpolitisk årsmøde 2007 Lige muligheder for udsatte børn og unge.
Barnets Reform – tidlig indsats og tværfagligt samarbejde
Regionalpolitisk redegørelse 2010 TITEL DIAS Indsæt alternativt baggrundsbillede ved at højreklikke  Baggrund  Klik drop down menu  Effekter.
Medarbejderkonference hos Blå Kors den
Tema 4 Overgange i barnets liv
Røde Kors Årsmøde Psykolog Nina Wehmeyer Psykosocial støtte i Danmark
Dagen i dag Velkommen Kort intro til det samlede initiativ - baggrund, indhold og formål Udviklingsprojektet: Indhold, formål og målgruppe Modelafprøvningen.
Paradigme 2.0.
Uddannelse for udviklingshæmmede
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Muligheder og rettigheder
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
En kvalitativ undersøgelse – baseret på interviews
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
Efterværn i Danmark Socialstyrelsen, Danmark
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen 2. Vælg Sidehoved og Sidefod 3. Sæt.
Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. EFTERVÆRN STØTTE TIL TIDLIGERE ANBRAGTE.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Underretningsstatistik. Antal per barn Hvem underretter?
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Børn og unges rettigheder
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Investering i efterværn
Præsentation af Socialtilsyn Øst -orientering om årsrapport 2015 og evalueringen af lov om socialtilsyn Baggrund Socialtilsynets årsrapport skal fungere.
Underretning, handleplan, børnefaglig undersøgelse mv
Sofie Kryger Jurist 28. november 2018 justitia-int.org
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Tre fokuspunkter Inddragelse, bisidder og samvær
Frederiksberg den 15. august 2019
Præsentationens transcript:

INDENRIGS- OG SOCIALMINISTERIET Barnets Reform Nina Eg Hansen, Kontoret for Børn, Indenrigs- og socialministeriet BILLEDE/TEKST DIAS Indsæt alternativt baggrundsbillede ved at højreklikke  Baggrund  Klik drop down menu  Effekter  Billede  Vælg billede. Husk at baggrundsbilledet ikke må være for kontrastfyldt og farverigt da logoet ellers bliver utydelig. Tekst. Anvend evt. konkluderende eller som opdeling af indhold istedet for Dagsorden dias.

INDENRIGS- OG SOCIALMINISTERIET Mit oplæg: Baggrunden for Barnets Reform: Udredningsarbejdet Udfordringer Indholdet i regeringens udspil til Barnets Reform – tre temaer: Børns ret til nærhed og omsorg Styrkelse af børns rettigheder og den tidlige indsats Kvalitet i indsatsen Den videre proces

INDENRIGS- OG SOCIALMINISTERIET Udredningsarbejdet SFI har kortlagt den nyeste forskning. Dialogmøder med de politiske partier 6 inspirationsmøder med eksperter, kommuner, interesseorganisationer m.v. Diverse underarbejdsgrupper – bl.a. ekspertgruppe om tidlig indsats Inddragelse er erfaringer fra bl.a. Norge og Sverige. Undersøgelser om bisidder til børn, børn- og ungeudvalgs-afgørelser, tilsyn, antal sager pr. sagsbehandler mv.

INDENRIGS- OG SOCIALMINISTERIET Udfordringer TEKSTB0KSE MED BAGGRUNDSBILLEDE Indsæt alternativt billede ved at højreklikke  Formater Autofigur  Farver og steger  Vælg Effekter under drop down menu Farve  Billede  Vælg billede. Anvend evt. andre farver fra ministeriets farvepa- lette til tekstbokse. Resultater: Mindre end 25 pct. af de børn, der på et tidspunkt i deres barndom har fået en social foranstaltning, har som 22-årige fået en ungdomsuddannelse SFIs forløbsundersøgelse af anbragte børn, viser at børnene ikke får det bedre under anbringelsen Tidlig indsats: Antallet af anbringelser af 0-6-årige siden 2000 er faldet med pct. 8 ud af 10 fagpersoner mener ikke, at der bliver underrettet, når det er påkrævet Sagsbehandling: Ankestyrelsens seneste praksisundersøgelse påviste fejl i 64 pct. af sagerne

INDENRIGS- OG SOCIALMINISTERIET Tema 1: Børns ret til nærhed og omsorg ”Det er afgørende for, at man som anbragt har det godt, at man har nogle relationer. Og det behøver ikke kun at være én. Det kunne også være til flere… Jeg tror, at det er absolut afgørende for os alle sammen, det har været afgørende for, at vi har fået et tåleligt liv på trods af alt, at vi har mødt en eller anden relation på et eller andet tidspunkt i vores opvækst… Det er det, der har gjort forskellen…”

INDENRIGS- OG SOCIALMINISTERIET Tema 1: Børns ret til nærhed og omsorg Flere børn i plejefamilier Mere fleksible regler for godkendelse og tilsyn Give plejefamilier ret og pligt til supervision og efteruddannelse. Give anbragte børn ret til samvær med netværk (fx bedsteforældre og søskende) og ændre samvær med forældre fra at være forældrenes rettighed til at være barnets rettighed, således at afgørelser om samvær altid træffes ud fra, hvad der er til barnets bedste. Centralt udviklingsinitiativ om udvikling af plejefamilieområdet.

INDENRIGS- OG SOCIALMINISTERIET Tema 2: Styrkelse af børns rettigheder og den tidlige indsats ”Jeg var fem år, da jeg fandt ud af, at jeg meget gerne ville væk hjemmefra. Det var ligesom en realitet for mig. At der skulle gå syv år, før det kunne lade sig gøre, det var så, hvad det var, men det var sådan set det, jeg levede på – at støtte sig på den drøm om friheden langt borte, at kæmpe mig til det med selvmordsforsøg og råb om hjælp. Alle de flugtveje, man kunne se, var realistiske som barn”

INDENRIGS- OG SOCIALMINISTERIET Tema 2: Styrkelse af børns rettigheder og den tidlige indsats Styrke børnenes klagerettigheder og understøtte børnenes muligheder for at få en bisidder. Sikre børnesagkyndige vurderinger (og ikke kun juridiske) i klagesystemet Sikre, at plejefamilier og anbringelsessteder høres, når der træffes beslutninger om et anbragt barn. Udvide Ankestyrelsens muligheder for at tage sager op af egen drift Indføre en ”SSP-model” på børneområdet Lette adgangen til at lave § 50-undersøgelser og igangsætte midlertidig støtte til barnet i undersøgelsesperioden. Præcisere reglerne om underretningspligt Centralt udviklingsinitiativ om en målrettet indsats overfor sårbare, unge mødre i en række kommuner

INDENRIGS- OG SOCIALMINISTERIET Tema 3: Kvalitet i indsatsen ”Jeg oplevede meget, at i de tre år udviklede jeg mig faktisk ikke socialt… For jeg følte, at pædagogerne modarbejdede mig i stedet for at samarbejde med mig… Jeg tror bare, de havde deres skemaer og vagtplaner, der skulle passe sammen, og så havde et vist antal unger, der skulle have mad og skulle i skole, og de skulle det ene eller det andet…”

INDENRIGS- OG SOCIALMINISTERIET Tema 3: Kvalitet i indsatsen Strategisk forskningsprogram samt vidensportal Efteruddannelse af sagsbehandlere samt fagfolk Flere individuelle tilsyn og mere kvalitet i det driftsorienterede tilsyn Ændring i reglerne vedr. efterværn – mulighed for at fortryde et nej, Afbureaukratisering, bl.a. af indberetninger, § 50, sammenhængende børnepolitik m.v.

INDENRIGS- OG SOCIALMINISTERIET Den videre proces Forventes forlig om reformen ultimo oktober 2009 Forventet fremsættelse af lovforslag februar 2010 Forventet ikrafttræden 1. januar 2011 Implementeringsaktiviteter TEKSTB0KSE MED BAGGRUNDSBILLEDE Indsæt alternativt billede ved at højreklikke  Formater Autofigur  Farver og steger  Vælg Effekter under drop down menu Farve  Billede  Vælg billede. Anvend evt. andre farver fra ministeriets farvepa- lette til tekstbokse.