Samarbejde og koordineret indsats Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

Hvordan vil Region Midtjylland engagere sig i indsatsen?
Vækstforum En globalt konkurrencedygtig region - Erhvervsudviklingsstrategi
Kompetencerådets udfordringer 2009 Kompetencerådsmøde den 27. februar 2009 v./ Merete Giehm-Reese.
Hold Fast – et tværregionalt projekt med fokus på frafald.
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
Danmarks Pædagogiske Universitet Side 1 De nye VEU-centre fra januar i et rådgivnings- og vejledningsperspektiv Kontorchef Kirsten Overgaard.
KOMPETENCEmidt - 9.december Side 1 De nye VEU-centre fra januar 2010 Kontorchef Kirsten Overgaard Bach Kontor for livslang læring, Undervisningsministeriet.
Fokus på salg til FN INCUBA Science Park, december 2009.
Væksthusenes rolle Rådgiverkonference Århus, 20. november 2008.
Velkommen v/Viggo Thinggaard, formand for Kompetencerådet Velkommen til Opstartskonference Velkommen til UNIMERCO Benyt lejligheden til i dag at diskutere.
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
De unges vandring i uddannelsessystemet – uddannelsesmønstre i Region Midtjylland og betydningen af geografi og social baggrund Handels- og Ingeniørhøjskolen.
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: 1
Forventninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - mission og vision ved Driftschef, Else Ammitzbøll Den 6. marts
Midtvejsevaluering 3. April FORMÅL: Et udviklingsprojekt med det formål at udvikle og styrke samarbejdet mellem Jobcentre, Uddannelsesinstitutioner.
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Socialtilsyn Midt Dialogforum Midtjylland mandag den 16. september 2013.
Foreningen Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland 12. april 2013.
Perspektiver på voksen- og efteruddannelsesområdet
Center for Sundhedsteknologi Baggrund:  Sikre regionerne uden for storbyerne gode rammebetingelser for vidensbaseret vækst og udvikling Formål:  At etablere.
Sundhedsstyrelsens akutrapport og de akutte skader
Speciallægepraksisplan Møde i sundhedspanelet onsdag den 6. maj 2009.
Organisering af sundhedsberedskabet og forberedelserne vedr. influenzapandemi Orienteringsmøde vedr. influenza-situationen 18.
KABS – Konference Stofmisbrug 2008 Undersøgelse: Stofmisbrugsområdet efter kommunalreformen.
Arbejde i temagrupper Metode:
BKF – regionsbestyrelsesmøde, 15. maj 2009
Fødevarerådet Vækstforum for Region Midtjylland 28. januar 2010 VÆKSTHUS MIDTJYLLAND Kort præsentation + introduktion til rådgivningsprogram for fødevarevirksomheder.
Kompetencerådet i Region Midtjylland
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Uddannelsescenter Holstebro
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Landsorganisationen i Danmark LO-fagbevægelsens synspunkt på en styrket indsats i forhold til efter- og videreuddannelse af voksne Oplæg på opstartskonference.
Landsorganisationen i Danmark Voksenvejledning og virksomhedsrådgivning Nationalt Center for Kompetenceudvikling DPU, 3. december 2009 Lisa Schmidt /LO.
”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” ”RKV i Region Midtjylland” Mandag den 24. november 2014.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Øget samarbejde mellem erhvervsfremme – beskæftigelse - uddannelse Det Midtjyske Kompetenceråd 4. marts 2011.
Udfordringer på kompetenceområdet v/ Bente Nielsen 1. Næstformand, Region Midtjylland.
KOMPETENCERÅDET Kompetencecenter COMPASS Organisation Indsatsområder Grønt lys til uddannelse Afslutning Ved kursuschef og leadpartner Kirsten.
Udviklingen i sommerhuspriserne fra de toppede til 4. kvartal 2009
Det regionale samspil med VEU- centrene Lotte Holten-Møller Kontorchef, Kontor for regional udvikling og EU.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Evaluering af VEU-centrene Vurdering af styreform, samarbejde og resultater Oplæg for VEU-rådet, 26. marts 2012 Tue Vinther-Jørgensen, områdechef Christina.
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Velkommen til konference: Samspillet om anerkendelse af realkompetencer Den 5. november 2012.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" VEU-rådet.
Regionshospitalet Randers & Regionshospitalet Grenaa
Strategiske udfordringer på voksenuddannelsesområdet Brian Kjær Andreasen.
1 Strukturreformens konsekvenser for kompetenceudvikling i Region Midtjylland Tinghallen 21. september 2006 Bent Hansen.
RAR Østjylland Tema: De rette kvalifikationer til virksomheder i rette tid VEU-center chef, Niels Petterson Mandag den 14. marts 2016.
VEU centrenes rolle med nye reformer John Vinsbøl Udviklings- og VEU chef.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Den regionale overvågningsopgave - strategier og redskaber Hans Henrik Nørgaard Center for Regional Udvikling Erhvervs- og Byggestyrelsen.
”En indgang til voksen og efteruddannelse” - et oplæg til temamøde i beskæftigelsesregionen 12. maj 2010 – Temamøde, Roskilde v/ VEU centerchef.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Strategioplæg Det midlertidige Vækstforum for Region Syddanmark.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
1 Viden om arbejdsmarkedet i Midtjylland  Kontrakt 2012  Årlig analyserapport  Kommunebeskrivelser (april)  Udviklingen på det lokale arbejdsmarked.
Den virksomhedsrettede indsats - herunder anbefalinger fra Leo Larsen-udvalget og status på arbejdet v. Palle Christiansen, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Kvantitativ profil af ledige i matchgruppe 4 og 5 i Region Midtjylland.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
VEU-centre og voksenvejledning
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
Det kommunale område Udviklingen i fordelingen af ansatte, årsværk og lønsum, 4. kvartal 2008 til 4. kvartal 2018 Kilde: Egne udtræk fra KRL.
Kultur i Lemvig Kommune
Præsentationens transcript:

Samarbejde og koordineret indsats Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011 på de 3 politikområder Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011 Indspil fra VEU-centrene i Region Midt v/Jan W. Christiansen VEU-Center MidtØst

Region Midtjylland VEU-Center MIDTVEST VEU-Center MidtØst VEU-Center Østjylland VEU-Center MIDTVEST Skive Lemvig Randers Viborg Norddjurs Struer Holstebro Favrskov Syddjurs Silkeborg Herning Ikast-Brande Århus Ringkøbing-Skjern Skander-borg Odder Horsens Samsø Hedensted

Samarbejde og koordineret indsats VEU-centrenes rolle er defineret i lov om ændring af lov om AMU af 30. november 2009: VEU-centrenes overordnede formål er at medvirke til at skabe større fokus på kvalitet og effekt af den grundlæggende erhvervsrettede og almene voksen- og efteruddannelsesindsats.

Samarbejde og koordineret indsats Et VEU-center arbejder for opfyldelsen af sit formål ved at Skabe større overskuelighed for brugerne om uddannelsestilbuddet Medvirke til at koordinere det virksomhedsopsøgende arbejde, markedsføring og uddannelsesinstitutionernes rådgivning af virksomheder og ansatte Afdække behov for samt koordinere og iværksætte analysearbejde i forhold til uddannelsesindsatsen

Samarbejde Udviklingskontrakt med UVM Landsdækkende strategiske indsatsområder: Styrket og samordnet vejledning og rådgivning til virksomheder og ansatte med særlig fokus på uddannelsesuvante beskæftigede og små og mellemstore virksomheder Øget samspil mellem de grundlæggende almene voksenuddannelser og erhvervsrettede voksenuddannelser Bedre tilpasning af uddannelsesindsatsen til brugernes og arbejds- markedets behov for voksen- og efteruddannelse (analysefunktion) Styrket samspil mellem voksen- og efteruddannelsesindsatsen og den regionale erhvervs- og beskæftigelsesudvikling Effektive VEU-centre, der sikrer fælles opgaveløsning og institutions- samarbejde om VEU-indsatsen

Statusafrapportering til UVM efter VEU-centrenes første år Afrapportering af udviklingskontrakt og handlingsplan Beretning om det regionale samspil Økonomisk afrapportering

UVM´s foreløbige hovedkonklusioner: VEU-centrene er nået langt på meget kort tid Veu-centrene har taget stærkt ejerskab til udviklingen af VEU-centrene som den samlende aktør på det regionale arbejdsmarked De planlagte resultatmål for 2010 er stort set opfyldt Samarbejdet mellem institutionerne er blevet væsentligt styrket til gavn for brugerne

Beretning om det regional samspil (indsatsområderne 3 og 4) Det overordnede mål er at skabe større sammenhæng mellem de regionale aktører inden for de 3 politikområder, der dækker uddannelsesindsatsen, beskæftigelsesindsatsen samt erhvervs- og vækstindsatsen.

Formelle fora for udvikling af regionalt samspil Koordineringsgruppe for de 3 VEU-centre Det Midtjyske Kompetenceråd (KompetenceMidt) Regionalt netværk om analysefunktionen og fremtidens kompetencebehov (RBR) Regionale erhvervsfremmeaktører (jobcentre, erhvervsråd, Vækstforum etc.) inddrages i VEU-centrenes arbejde på strategisk og operationelt niveau

Projektfinansieret samarbejde med Region Midt og Væksthus Midtjylland På operationelt niveau samarbejdes om: Virksomhedsopsøgende arbejde VirkMidt-survey Elektronisk efterspørgselskatalog Fremtidens kompetencebehov Etc.

Udfordringer i VEU-centrenes regionale samarbejde 2011 Koordinering af det virksomhedsopsøgende arbejde Samordning og kompetenceudvikling af korpset af uddannelseskonsulenter Intensiveret fokus på udvikling af analyseværktøjer til afdækning af arbejdsmarkedets kompetencebehov Tilpasning og udvikling af nye uddannelser Beredskab ved virksomhedslukninger og –nedskæringer (Taske Force) /fortsættes..

Udfordringer i VEU-centrenes regionale samarbejde 2011 ..fortsat/ Opkvalificering af arbejdskraften på de almene uddannelser AMU til de små virksomheder/i yderområder/tynde uddannelser Informationsopgave i forbindelse med de digitale kursustilmeldinger og ansøgning om VEU-godtgørelse Informationsopgave i forbindelse med Kompetenceudviklingsfondene Samarbejdsstrukturer der understøtter de nationale, regionale og lokale initiativer