Billede 1 Blevet bedt om at fortælle lidt om hvordan det er at være socialiværksætter . Præsentation af mig selv : Er uddannet lærer og socialpædagog.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vi skaber positiv forandring !
Advertisements

Mor På Vej •Fokus på faglige og sociale kompetencer.
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Velkommen til 10.A Gentofte 10. klassecenter
En anderledes skoledag for de yngste elever. Temamøde for skolebestyrelser.
Iværksætter-rådgivning for nydanskere Nyvirk Iværksættercenter, Århus
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
HVORFOR GÅ I 10. klasse? For at blive afklaret med hensyn til valg af ungdomsuddannelse For at blive helt klar til fx en erhvervsuddannelse eller gymnasiet.
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
ProNet Konference – Korsør 29. november 2011 Udfordringer set fra et dansk Jobcenter 2011 Anette Steffensen Arbejdsmarkedsområdets Tværfaglig unge- og.
Talentvejen Selandia CEU, Mercantec, Aalborg Tech i samarbejde med
EU Socialfondsprojektet
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Roskilde Produktionsskole
International Linje.
Tietgen Erhverv HG Erhverv HG Erhverv 1½ år (tidligere HG FLEX) HG Erhverv 2 år (tidligere FIVU) Ny Mesterlære Afklarende / kombinerede forløb 10. Handel.
Mentorordning i Skive.
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
Folkeskolereformen - generel information
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
Orientering forældremøde 10. klasse
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
Samarbejdet mellem kommuner og krisecentre
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Det Sociale Kapitel
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Velkommen til forældremøde
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Nye mål – Regeringsgrundlag 2005 Danmark skal have en globaliseringsstrategi, der styrker konkurrenceevne og sammenhængskraft: Danmark som førende vidensamfund.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
- Et forsøgsprogram for folkeskolen
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Skolestruktur på dagsordenen Direktør for SFI, formand for Rejseholdet og Skolerådet Jørgen Søndergaard.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Ungdomsskolen Kolding -oplevelser for livet. Kolding Kommune NNS i Ungdomsskolen Kolding kommunal ungdomsskole Dagundervisning –PULS –Sprogklassen –Pigeklassen.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
VEJLEDNING TIL FORANDRING D.7. MAJ 2014 WORKSHOP : KONTANTHJÆLPS- REFORMEN I PRAKSIS 1Anne Eghøje Slagelse Jobcenter.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Samarbejde og kommunikation på en arbejdsplads
Oplæg på Ordblindeforeningens årsmøde16. maj 2009 Centerleder Birgit Dilling Jandorf Dansk Videnscenter for Ordblindhed.
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Præsentation af Akademiuddannelsen i Løn- og personaleadministration
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Seminar om efterværn i Ilulissat november 2010 vedr. Piareesarfiit i Grønland v/ Marie Pedersen u Den lokale erhvervsskole, daværende STI,
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Hvad kan man bruge jobrotation til? Eksempler på kompetenceløft  Medarbejdere i verdensklasse: Excellent kundeservice, konflikthåndtering, salgsforståelse,
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
KKU lederforum
”16-29 årige Unge med særlige behov for vejledning”
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Centrenes opgaver og ansvar ift. de unges uddannelsesparathed
UU-Øresund Rammer for centerets varetagelse af undervisningen i UEA
Ungdomsuddannelse til alle v/direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kaj Ove Christiansen
EGU – hvad virker? EGU – et godt redskab til inklusion af unge til
”16-29 årige Unge med særlige behov for vejledning”
Præsentationens transcript:

  Billede 1 Blevet bedt om at fortælle lidt om hvordan det er at være socialiværksætter . Præsentation af mig selv : Er uddannet lærer og socialpædagog har været selvstændig – været ansat i EU projekter – Sats pulje projekter Projektleder i Dansk Røde Kors Hvornår det startede - hvorfor målgruppen – lidt af mine overvejelser med erfaring i mit private liv og ikke mindst mit professionelle liv Min virksomhed Præsentation af Frida Kahlo Huset : Fra idéen så småt formede sig og til nu er der ca. gået 6 – 7 år Frida k h formål er at højne livskvaliteten og livsdueligheden for den enkelte unge kvinde for, at hun derigennem får skabt et realistisk fundament med henblik på at gennemføre en uddannelse og/eller opnå varig tilknytning til arbejdsmarkedet for derved på sigt at blive selvforsørgende. Cafe drift Cafe Frida åbningsreception 8 marts i år.

 

ERHVERVS- OG STUDIEPRAKTIK SOCIALPÆDAGOGISK INDSATS Frida Kahlo Huset tilbyder UNDERVISNING Unge som forlader folkeskolen uden at tage mere uddannelse risikerer at blive sociale klienter med arbejdsløshed og marginalisering til følge derfor: Opkvalificering i almendannende fag. Svarende til 9 – 10 kl. og højere i dansk – matematik – engelsk – tysk – dansk for ordblinde Der undervises differentieret med udgangspunkt i den enkeltes standpunkt. Andre fag : It – motion økonomi – kommunikation – bogføring – kostvejledning - konflikthåndtering - økonomi m.fl. Undervisningen varetages af FOF Århus Deltageren skal gennemføre den obligatoriske certifikatuddannelse i 'Almen fødevarehygiejne'. ERHVERVS- OG STUDIEPRAKTIK Intern praktik Jobtræning i Café Frida. Intern praktik vil styrke den unge kvinde, der endnu ikke er klar til at møde det etablerede arbejdsmarked både fagligt – socialt og personligt. Medarbejder i F.K Huset kan under internpraktik iagttage den unge kvindes evner, kompetencer og ressourcer og får dermed et solidt og nuanceret grundlag for udarbejdelsen af en realistisk handlingsplan. Ekstern praktik Der sørges for praktikpladser på større eller mindre virksomheder. Der sørges for studiepraktikplads på ungdomsuddannelser institutioner. SOCIALPÆDAGOGISK INDSATS Metoder Da vores målgruppe typisk har store sociale problemer, udover arbejdsløshed - er det af største vigtighed at den unge kvinde får den menneskelige og sociale støtte hun har brug for derfor: Arbejder vi med anerkendepædagogik med fokus på ressourcer til styrkelse af selvværd og selvtillid. Mobilpædagogisk indsats. Vi tilbyder den unge kvinde hjælp til at strukturer hendes hverdag Personlig vejledning Socialrådgivning Handlingsplan - i samarbejde med den unge, socialrådgiveren fra hjemkommunen og F. K.H. Huset Efterværn: personlig og faglig støtte, vejledning og rådgivning, efter et forløb i FKH

Afhængigheden af kommunens køb af pladser hos os – et asymmetrisk samarbejdsforhold; David & Goliath

Maria – en af ’pigerne’, der er i et forløb i Frida