Bibelmeditation II Teol.kursus, MF

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Advertisements

Paulus en brik i Guds frelsesplan
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
Hvad vil det sige at leve i tro?
Nøgler til menighedens vækst
”Mandat til at leve livet” Fri til at leve gennem Jesu ord Mat. 7:28-29 Da Jesus holdt op med at tale, var de mange mennesker overvældet af forundring.
Bjergprædikenen (3) Ønsker og evner. Tilskrevet og levet retfærdighed.
Debatoplæg Opstandelsen, de sidste tider og tusindårsriget.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Tradition og Fornyelse
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Jesu genkomst og de sidste tider
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Livets Ord Livets Ord Marts 2012 Marts 2012 «Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs ord» «Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs.
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Livets Ord Livets Ord Februar 2012 Februar 2012 «Omvend jer og tro på evangeliet» (Mark 1,15).
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Kapitel 1 dias 1.1 Kapitel 1: Indledning VELKOMMEN til kurset ! Bibelen og Jesus.
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
Hjælp til at takle troskrisen!. Troskrisens kerne ”Simon, Simon! Satan gjorde krav på jer for at sigte jer som hvede; men jeg bad for dig, for at din.
Bibelmeditation I Teol.kursus MF, Luk 24, Hvorfor leder I efter den levende blandt de døde DDS nr 240: Dig være ære v/ Børge Haahr.
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Gud trøster dem, der venter med forventning.
At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
1.
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Bibelmeditation III Teol.kursus, MF Luk 24, Den opstandne Jesus og disciplene. Således står der skrevet: Kristus skal lide og opstå.
Den opsøgende Gud. Matthæus 21:1-7 Da de nærmede sig Jerusalem og kom til Betfage ved Oliebjerget, sendte Jesus to disciple af sted og sagde til dem:
Opstandelse, bortrykkelse og dom. Teksten 1 Thess 4,13-18 (1084) så sandt som vi tror, at Jesus døde og opstod Gud vil føre de hensovede sammen med ham.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Palmesøndag Æsel Jesus Jublende kvinde lægger sin kappe De glade palmegrene- svingere.
Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/
Hvad skal vi gøre? Ap. G. kap 2, v Nikolaifællesskabet d. 18/ Christian Backer Mogensen.
Den kommunikerende Gud (4), Lukas 4. Evangeliets formidling, Jesu virke, Kirkens kald.
“Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende” (Matt 28,20)
Livets Ord April 2017.
Jesus Kristus og Profetiernes Opfyldelse.
Julens symboler Matthæus 2
Samtalebilleder til 2. påskedag
Det inviterende fællesskab
Da brændte ordet i hjerter ind
Da brændte ordet i hjerter ind
Hvilken historie ønsker du at være en del af?
Hvad siger Bibelen om tro?
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Præsentationens transcript:

Bibelmeditation II Teol.kursus, MF 18-21.01-2011 Luk 24,13-34. Vandringen til Emmaus HERREN ER VIRKELIG OPSTÅET (v.34) DDS: 224 Stat op min sjæl v/ Børge Haahr Andersen, DBI

Hvorfor prioritere to helt ukendte disciple? Opstandelsesdagens tredje fase: Chokfasen: rystede og tavse (Mk) Skepsisfasen: Kvindernes løse tale Trosfasen, som især knyttes til Jesu tilsynekomster. Lukas: Jesus kommer og slår følge med dem /de to disciple møder en fremmed og uvidende rejsefælle Jesus og evangelierne har et fokus på et bredt spektrum af disciple

Deres øjne holdes til Et udtryk for discipelflokkens uforstand og tungnemhed (24,25) Mennesket: De er selv ansvarlige Satan: De er forført. Mørket har magten Gud: Deres blindhed bliver i Guds plan et eksempel på Skriftens magt til at gøre blinde seende.

Jesus møder dem, hvor de er. Det med Jesus fra Nazaret Som var en profet Vi havde håbet Jesus var ikke en bedrager, men var ikke Messias, forløseren af Israel Den tomme grav og kvindernes syn (!) har forfærdet os

Jesu hjælp: GT-undervisning Ikke et nyt tema: . ”Alt det, der er skrevet ved profeterne om Menneskesønnen, skal gå i opfyldelse” 18,31. Jesu lidelse og død skyldes ikke (blot) et menneskeligt komplot eller et satanisk angreb, men er en del af Guds plan. GT, Moses og profeterne, bevidner, at Messias vej til herredømme går gennem lidelse.

Jesu skriftsyn og skriftbrug Det er Gud, som har talt ved profeterne Det betones, at alle bøger i GT handler om Messias’ lidelser og herlighed. Gud har åbenbaret en plan gennem Moses og profeterne Planens opfyldelse har flere faser: Jesu lidelse, død og opstandelse Åndens og menighedens tidsalder Jesu komme i herlighed

Da åbnedes deres øjne Jesus vandrer, vil gå videre, og slutter med at spise sammen med dem Han åbner Skrifterne for dem Han åbner der øjne, så de genkender ham Jesus er den samme og dog anderledes end før Det må de andre disciple vide!

Herren er virkelig opstået Ikke bare kvinderne, men også Peter har set den opstandne Selv fortalte de, hvordan de havde genkendt ham HERREN ER VIRKELIG OPSTÅET

Tekstens sigte Messias skal (dei) gå gennem lidelser til herlighed Døden og opstandelsen er en del af en guddommelig plan Jesu levendegørelse og troens levendegørelse er et guddommeligt under Vores øjne åbnes, når Skriften åbnes HERREN ER VIRKELIG OPSTÅET. Opstandelsestroen bekræftes i menigheden