Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

Noget at tale om…og tænke på
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Paulus en brik i Guds frelsesplan
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Filipperbrevshymnen.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Opstandelsesfest.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Hvilket hus bygger vi til Gud ?
Nøgler til menighedens vækst
”Mandat til at leve livet” Fri til at leve gennem Jesu ord Mat. 7:28-29 Da Jesus holdt op med at tale, var de mange mennesker overvældet af forundring.
Bjergprædikenen (3) Ønsker og evner. Tilskrevet og levet retfærdighed.
” Hvorfor lige netop kristendom ? ”
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Det personlige vidnesbyrd Undervisning Aalborg lørdag den 2. maj 2009.
Lidelse, sygdom og forbøn.
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Tradition og Fornyelse
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
”Kaldet til kærlighed”
Jesu genkomst og de sidste tider
Overvældet af Jesu opstandelse!
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Bjergprædikenen (12) Loven om at elske sine fjender Matt 5,43-48.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Det gamle og det nye menneske. Ef 4, v17 Det siger jeg da og vidner om i Herren: Lev ikke længere som hedningerne, tomme i deres tanker, v18 formørkede.
Den, der tror, har evigt liv Det evige liv i Johannes-evangeliet
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
En menighed, der søger enhed
Hvilken slags kirke ønsker vi at være
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Vokse gennem venskab!.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
Kapitel 1 dias 1.1 Kapitel 1: Indledning VELKOMMEN til kurset ! Bibelen og Jesus.
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Bjergprædikenen (13) Loven om rene motiver (a) Matt 6,1-18.
At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
»En mand havde to sønner
Prisen for efterfølgelse – vi du betale den?. Teksten til 3. søndag eft. Trinitatis v25 Store skarer fulgtes med Jesus, og han vendte sig om og sagde.
Kristen i dag Identitet: Hvem er Jesus?. Sidste gang... Kristendom ikke først og fremmest love og regler, Men EVANGELIET om Jesus KRISTUS.
Hebr. 4:12 For Guds ord er levende og virksomt og skarpere end noget tveægget sværd; det trænger igennem, så det skiller sjæl fra ånd og marv fra ben.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Grunde til at jeg elsker dig
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Forventningens glæde.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Bibelen som redningsvest eller kompas? Hvordan kan man navigere efter Bibelen som voksen københavner, og hvordan kan den hjælpe os i mål?
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
Præsentationens transcript:

Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29

Jesu myndighed Da Jesus var færdig med denne tale, var skarerne slået af forundring over hans lære; for han underviste dem som en, der har myndighed, og ikke som deres skriftkloge. Matt 7,28 – 29 Hvem er denne mand? Hvor har han sin autoritet fra?

Jesu autoritet Som lærer Som Kristus Som Herre (konge) Som frelser Som dommer Som Guds søn Som Gud Autoritet er funderet i hvem/hvad man er

Jesu autoritet som lærer De var forundret over hans lære Han lærte som en med autoritet Matt 5,2 han satte sig og lærte dem Han var først og fremmest lærer Ikke kun jødisk. Moselov som Guds lov ”Vi taler om det, vi ved ” Joh 3,11 Skriftkloge talte ’om autoritet’ (lov/tradition) Jesus talte ’med autoritet’:

Jesus talte med autoritet: GT profeter: Så siger Herren Jesus: ”Sandelig, siger jeg jer.” (og Joh 14,8-11) ”Sandelig siger jeg” - identitet med Faderen (5,18, 6,2, 5, 16, 25, 29) ”Men jeg siger jer” (de seks korrektioner i kap 5) Han taler som lovgiveren

Jesu autoritet som Kristus: Jeg er kommet… (5,17 og 9,13 10,34 11,3 og 19 20,28) Jeg er sendt for at… Jeg er komme, ikke for at… - men for at opfylde 5,17 Guds rige er kommet nær… 4,17 Bjergprædikenen er undervisning om livet i Guds Riget her på jorden

Jesu autoritet som Herre: Jesus var mere end lærer – han var Herre Ikke enhver, som siger: Herre, Herre! Matt 7,21 Mange vil den dag sige til mig: Herre, Herre Matt 7,22 Hvorfor siger I: Herre, Herre! til mig, når I ikke gør, hvad jeg siger? Luk 6,46 – 47 - den Jesus, - - har Gud gjort både til Herre og til Kristus ApG 2,36

Jesu autoritet som frelser: Bjergprædikenen viser tydeligt at Jesus kendte vejen til frelse Nogle er velsignet andre ikke De to veje og de to porte vidner om valget mellem frelse eller fortabelse Bjergprædikenen demonstreres igen hos Matt i kap 8-9: Tilgivelse af synd, meddelelse af tilgivelse (9,2-6) og helbredelse (9,12)

Jesu autoritet som dommer: Bjergprædikenen viser ’at vi alle skal stå til regnskab’ en dag. Ikke enhver, som siger .. Til mig.. skal komme ind i Himmeriget. Mange vil den dag sige til mig… da vil jeg sige dem, som det er: Jeg har aldrig kendt jer. Bort fra mig. Matt 7,21 – 23 Jesus siger: ”Jeg” - ”til mig” Fortabelse uden adgang til hans nærhed

Jesu autoritet som Guds søn: Understregningen af Gud som Fader ’Vor Far, du som er i Himlene…’ Min faders vilje (6,9) Jeres Fader, som er i himlene

Jesu autoritet som Gud: Bjergprædikenen giver solid lære om Gud: Han er skaber og universet opretholder Han giver solskin og regn Sørger for fugle, blomster og mennesker Han er den almægtige Jesus sidestiller flere gang sig selv med Gud: Guds vilje, lydighed, forfølgelse af profeterne

Hvad vil du gøre nu ? Du må tage stilling til ham ! Kender du denne Jesus ? Er han din Herre – konge ? Er du efterfølger af Ham – discipel ? Er dit liv målrette på at tjene ham ? Vi begyndte med at tale om frihed Kender du hans frihed i dit liv? Er hans nåde ved at skabe rigets standart i dig? Du må tage stilling til ham !