Kapitel 1 dias 1.1 Kapitel 1: Indledning VELKOMMEN til kurset ! Bibelen og Jesus.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Advertisements

Paulus en brik i Guds frelsesplan
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Livets Ord April 2012.
Opstandelsesfest.
Skelgårdskirken, den 12. marts 2012
Tv til hverdag. •Størstedelen af det der sendes, har et markant andet menneskesyn og værdigrundlag end biblen, og når vi ser det, påvirker det os! •Tv.
Hvilket hus bygger vi til Gud ?
Hvad vil det sige at leve i tro?
Nøgler til menighedens vækst
”Mandat til at leve livet” Fri til at leve gennem Jesu ord Mat. 7:28-29 Da Jesus holdt op med at tale, var de mange mennesker overvældet af forundring.
Bjergprædikenen (3) Ønsker og evner. Tilskrevet og levet retfærdighed.
” Hvorfor lige netop kristendom ? ”
Tid til lægetjek! Kaldet fra Kristus til den trofaste kirke! Filadelfia.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Lidelse, sygdom og forbøn.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
”Kaldet til kærlighed”
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
Jesu genkomst og de sidste tider
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Religion er opium til folket”
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Ungdomsvelsignelse Søndag d. 24. marts Evangeliet i en nøddeskal Joh 3,16 For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver,
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Den, der tror, har evigt liv Det evige liv i Johannes-evangeliet
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
En menighed, der søger enhed
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
At vente på Guds time.
Hvilken slags kirke ønsker vi at være
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Vokse gennem venskab!.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
Bibelmeditation I Teol.kursus MF, Luk 24, Hvorfor leder I efter den levende blandt de døde DDS nr 240: Dig være ære v/ Børge Haahr.
Bibelmeditation II Teol.kursus, MF
Kate-QUIZ-mus.
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.
I FORM Gudstjeneste i Frikirken Aabenraa. 1. Kor. 12,14-24: Et legeme består heller ikke kun af én del, men af mange. Siger foden: »Jeg er ikke hånd,
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Bibelmeditation III Teol.kursus, MF Luk 24, Den opstandne Jesus og disciplene. Således står der skrevet: Kristus skal lide og opstå.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud
1. Kor. 1:17-2:5 For Kristus sendte mig ikke for at døbe, men for at forkynde evangeliet, dog ikke med talekunstens visdom, for at Kristi kors ikke skal.
Sammenligningsspejle
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Et rige, hvor Gud er med os Esajas 7-8 Bibelcamping Fårevejle 2015.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Hvad skal vi gøre? Ap. G. kap 2, v Nikolaifællesskabet d. 18/ Christian Backer Mogensen.
Den kommunikerende Gud (4), Lukas 4. Evangeliets formidling, Jesu virke, Kirkens kald.
BIBELRACE.
Prædiken Ånd og kød.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
Jesus Kristus og Profetiernes Opfyldelse.
Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen.
Har jeg virkeligt evigt liv?
Præsentationens transcript:

kapitel 1 dias 1.1 Kapitel 1: Indledning VELKOMMEN til kurset ! Bibelen og Jesus

kapitel 1 dias 1.2 Kapitel 1: Indledning ”Bibel” (græsk): ”bog” / ”bøger” Bibelen

kapitel 1 dias 1.3 Kapitel 1: Indledning Et bibliotek på 66 bøger Bibelen

kapitel 1 dias 1.4 Kapitel 1: IndledningJesu Bibel Alt det må opfyldes, som står skrevet om mig i Moseloven, hos profeterne og i salmerne." Luk 24,44 Og han begyndte med Moses og alle profeterne og udlagde for dem, hvad der stod om ham i alle Skrifterne. Luk 24,27

kapitel 1 dias 1.5 Kapitel 1: Indledning Jødernes opdeling af GT: Bibelen og Jesus MOSELOVENPROFETERNESKRIFTERNE 1 Mos 2 Mos 3 Mos 4 Mos 5 Mos Jos, Dom, 1-2 Sam, 1-2 Kong Es, Jer, Ez, Hos, Joel, Am, Obad, Jon, Mika, Han, Sef, Hagg, Zak, Mal Sl, Ordsp, Job, Højs, Ruth, Klages, Præd, Est, Dan, Ezra, Neh, 1-2 Krøn

kapitel 1 dias 1.6 Kapitel 1: IndledningJesu Bibel Ve jer! I bygger gravmæler over profeterne, men det var jeres fædre, som slog dem ihjel. Altså er I vidner om jeres fædres gerninger og bifalder dem; for de slog dem ihjel, og I bygger gravmæler over dem. Derfor har også Guds visdom sagt: ›Jeg vil sende profeter og apostle til dem, og nogle af dem vil de slå ihjel og forfølge, så at denne slægt kan kræves til regnskab for alle profeternes blod, der er udgydt, fra verden blev grundlagt, lige fra Abels blod til blodet af Zakarias, som blev dræbt mellem alteret og templet. Luk 11,

kapitel 1 dias 1.7 Kapitel 1: Indledning Jesus havde samme Bibel som alle andre jøder: GT Jesu Bibel For Jesus er GT Guds ord

kapitel 1 dias 1.8 Kapitel 1: Indledning Studieblok Bibelen og Jesus

kapitel 1 dias 1.9 Kapitel 1: Indledning VELKOMMEN til kurset ! Bibelens Jesus "Havde I troet Moses, ville I have troet mig; for det var mig, han skrev om." Joh 5,46 Om ham vidner alle profeterne, at enhver, som tror på ham, skal få syndsforladelse ved hans navn. ApG 10,43 I gransker Skrifterne, fordi I mener, at I har evigt liv i dem; og netop de vidner om mig. Joh 5,39 Joh 5,39 Hele Bibelen vidner om Jesus!

kapitel 1 dias 1.10 Kapitel 1: IndledningBibelens røde tråd

kapitel 1 dias 1.11 Kapitel 1: Indledning Hvordan ved jeg noget om Gud? Bibelens røde tråd Gud må åbenbare sig!

kapitel 1 dias 1.12 Kapitel 1: IndledningBibelens røde tråd Mangfoldige gange og på mangfoldige måder har Gud i fortiden talt til fædrene gennem profeterne, men nu ved dagenes ende har han talt til os gennem sin søn, hvem han har indsat som arving til alle ting, ved hvem han også har skabt verden. Hebr 1,1-2 Bibelen er Guds åbenbaring !

kapitel 1 dias 1.13 Kapitel 1: Indledning Jesus er til stede overalt i Bibelen! Bibelen og Jesus

kapitel 1 dias 1.14 Kapitel 1: Indledning Profetier om Messias Bibelen og Jesus Forbilleder for Jesus Jesus og Gud

kapitel 1 dias 1.15 Kapitel 1: Indledning Samtale-blok Bibelens røde tråd

kapitel 1 dias 1.16 Kapitel 1: Indledning A: Bibelkendskab hører med til almen dannelse! B: Bibelen er grundlaget for den vestlige kultur! C: Bibelen er skrevet af Gud og mennesker! D: GT og NT hænger sammen,og Jesus er i dem begge. Hvad mener du om disse fire udsagn? Bibelen og Jesus